MENÚ
Show/Hide

Butlletins ESO

21/06/19

Tots els butlletins d'ESO es lliuraran el proper divendres dia 28 de juny a les 10.00.

El molt deficient funcionament del programa Esfera del Departament d'Educació ens ha obligat a prendre, a contracor, aquesta decisió.

Disculpeu les molèsties.

Sortida final 4t ESO a València

25/06/19

L'alumnat de 4t d'ESO es desplaçà a València els passats dilluns dia 17, dimarts dia 18 i dimecres dia 19 de juny, per tal de celebrar la finalització de la seva formació als estudis obligatoris de l'INS Pedraforca.

Durant la seva estada en terres valencianes, dugueren a terme activitats educatives i lúdiques

Premis per a Joves Emprenedors i Emprenedores

25/06/19

El passat dijous dia 20 de juny el projecte "Pokolé", una innovadora proposta de fusió de la cuina hawaiana amb elements gastronòmics de cuina mediterrània, resultà guanyador en la categoria de millor projecte relacionat amb la protecció del medi ambient, en la Quinzena Edició dels premis per a Joves emprenedors i emprenedores, que organitza anyalment l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat al Tecla Sala. En la mateixa categoria resultà finalista un altre projecte de l'INS Pedraforca: "Tami's".

En la mateixa cerimònia, resultà finalista el projecte "The Fork Fly" en la categoria al millor projecte tecnològic.

Estem d'enhorabona de nou

Tanmateix el passat dimarts dia 18 de juny es presentà el projecte "Pokolé" als Premis organitzats per la Fundació BCN-FP. La nostra proposta no resultà guanyadora

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Mobilitat Erasmus+: Departament d'Automoció

19/06/19

L’Ismael, alumne de 2n d’Electromecànica de Vehicles i el Philip, alumne de 1r d’Automoció, són, des de finals de maig, en un taller de Joensuu, Finlàndia, realitzant una mobilitat Erasmus+ en la modalitat de pràctiques, subvencionada pel programa Erasmus+ del SEPIE.

Bona estada!

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Mural

19/06/19

L'alumnat de 4t d' ESO de l'assignatura optativa de Visual i Plàstica ha pintat un mural al pati.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Graduació 4t d'ESO

17/06/19

El passat divendres dia 14 de juny, a partir de les 18.00, s'esdevingué la cerimònia de graduació per a l'alumnat de 4t d'ESO, ja tradicional a l'Institut Pedraforca.

Professorat, alumnat i famílies celebràrem plegats la finalització de l'etapa educativa obligatòria de la promoció 2015-2019

Triomf en voleibol, tercers en futbol sala

17/06/19

L'equip de voleibol de l'INS Pedraforca s'imposà el passat dissabte dia 15 de juny en la final mixt, organitzada pel Consell Esportiu de l'Hospitalet en el Complex Esportiu Municipal L’Hospitalet Nord.

Després de classificar-se per a la final, l'INS Pedraforca s'imposà a l'INS Bellvitge en una aferrissada final, que es decidí en el cinquè set per quinze punts a tretze. L'INS Pedraforca, després d'avançar-se per dos sets a zero, hagué de sobreposar-se al xoc que suposà la remuntada de l'INS Bellvitge, que arribà a empatar el marcador a dos sets.

En el cinquè set, després de molt patiment, arribà el merescut triomf en la mort sobtada.

El mateix dissabte dia 15, l'equip de futbol sala infantil es classificà en tercer lloc.

Fortuna audaces iuvat.

L'enhorabona als diferents equips esportius de l'INS Pedraforca.

Guanyadora del certamen literari 2018

14/06/19

Per una confusió de l'editora de la revista, Marta Muñoz, el text guanyador del certamen literari de 4t de l'ESO del curs 2017-2018, escrit per l'alumna Paula Brito, no va ser publicat en el seu moment.

Demanem disculpes a l'alumna i repararem l'errada publicant el conte a la revista del proper curs 2019-2020.

Podeu consultar la seva obra Clicant aquí

Informació preinscripció Cicles formatius grau superior:

31/05/19

Formulari de preinscripció a cicles formatius de grau superior en suport informàtic

Més informació.

Trobada Cicerone

11/06/19

El passat dimarts 4 de juny, l’alumnat Cicerone del nostre institut va assistir a una trobada de participants Cicerone que va tenir lloc al centre cultural Ana Díaz Rico.

L’objectiu principal d’aquesta trobada cloenda va ser reunir els i les alumnes Cicerone dels diferents instituts que participen en el projecte i a través de divertides i dinàmiques activitats, les noies i els nois es van conèixer una mica més, van posar en comú la seva experiència i aprenentatges, van reflexionar i intercanviar opinions, així com establir propostes de millora de cara al proper curs.

A més a més, a cada alumne/a se li va atorgar un diploma de reconeixement.

L’acte va concloure amb un variat pica-pica preparat entre tots els instituts.

Ens movem per la ciutat amb google maps

11/06/19

L’alumnat amb suport SIEI porten tot el trimestre aprenent a l’aula el funcionament de l’aplicació Google Maps i les seves possibilitats i utilitats, amb l’objectiu de sentir-se més autònoms i segurs quan van sols pel carrer.

Finalment, van poder posar en pràctica els seus coneixements el dia 6 de juny, en una gimcana realitzada pels voltants del nostre centre, en la qual van poder demostrar les seves habilitats.

L’experiència va ser molt positiva, tant per als alumnes com per a l’equip del SIEI, i esperem poder continuar amb aquest projecte el proper curs.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Posters realitzats per alumnes de DIET sobre malalties cardíaques

11/06/19

Durant la setmana del 20 de Maig els alumnes de 1r dietètica van estar treballant el sistema circulatori i les seves patologies. Com a síntesi de la feina feta durant tota la setmana, per grups, van escollir una patologia i van realitzar els posters científics que veieu en aquestes imatges. La part més important de la tasca és la capacitat de síntesi i de claredat degut a l'espai i la profunditat del tema.

Aquí la mostra.

Desfilada cicle perruqueria

03/06/19

El passat dimecres 29 de maig l'alumnat de Segon del Cicle de Grau Mitjà de Perruqueria va realitzar una desfilada, amb motiu del projecte final de mòdul de síntesi.

Cada alumne/a va preparar un/a model de color i tallada, un treball de barberia i tallada masculina i un recollit. Tot l'alumnat va realitzar un bon treball i les famílies dels alumnes van poder gaudir de l'esdeveniment i comprovar tot el que han après els seus fills i filles.

Fou tot un esdeveniment, que ha de tenir continuïtat el curs vinent.

Sortida DAS Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya

27/05/19

El passat dimarts 21 de maig els alumnes de 2n de Documentació Sanitària van visitar les instal·lacions del centre d’emergències 112 de Reus.

Notícia completa
Show/Hide

Taller de robòtica adaptat als alumnes amb necessitats educatives especials

27/05/19

Els alumnes de 1r d’ESO B que reben suport SIEI van gaudir els passats dies 14 i 21 de maig d’una activitat lúdica en petit grup en col·laboració amb el punt Òmnia de l’Esplai La Florida. Van poder aprendre com pensen les màquines (pensament computacional), van experimentar amb els kits d’electrònica “Little bits” i van poder veure la importància de treballar en equip.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Erasmus +

27/05/19

El passat dissabte 25 de maig dos alumnes del CFGS d'Automoció varen desplaçar-se a Finlàndia per tal de portar a terme el seu crèdit de Formació en Centres de Treball allà. Varen gaudir d'un dia de descans a Hèlsinki i avui dilluns comencen la seva estada a Joensuu.

El programa Erasmus + de l'INS Pedraforca arriba a la Gran Bretanya (Gal·les), França, Alemanya i... Finlàndia.

Setmana sense fum

27/05/19

Aquesta setmana el Mercat de la Florida participa en la Setmana sense Fum. Dins la col·laboració establerta amb aquest mercat, l'alumnat de 1r d'ESO participa en el concurs de dibuix organitzat. Vàrem lliurar les propostes del nostre alumnat el passat divendres.

També lliurarem la redacció en castellà d'un alumne, que participa en el concurs Literari juvenil.

Molta sort a l'alumnat concursant.

Fundació BCN FP visita Pedraforca

27/05/19

El divendres 24 de maig vàrem rebre la representació de la Fundació BCN FP, que conegué in situ el projecte "Pla d'actuació per un camp de refugiats", que estem duent a terme a l'INS Pedraforca.

Varen assistir a l'engrescadora segona xerrada del Doctor Rafael Abós, sobre les mesures necessàries per a la construcció i manteniment d'un camp de refugiats, amb tot l'alumnat de cicles formatius del torn de matí. La sessió es tancà amb llargs i sonors aplaudiments.

Un immillorable marc perquè l'alumnat del torn de matí rebés la polsera "Respecta'm - Respecta't", iniciativa de centre per a aquest curs 2018-2019.

Acting Together

27/05/19

L'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Pedraforca va participar en l'English Week el passat dimarts 21 de maig. Va acudir al Teatre Joventut per a participar en l'Acting Together.

L'INS Pedraforca està orgullós de poder participar en aquesta iniciativa, que mostra la gran tasca portada a terme gràcies als dos auxiliars de conversa, que ens proporciona l'Ajuntament de l'Hospitalet, en col·laboració el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Què són les ETS o ITS? Mètodes barrera

27/05/19

A partir de les últimes notícies que han aparegut a la premsa sobre malalties de transmissió sexual, els alumnes del CFGM de farmàcia i parafarmàcia de 1er tarda se’ls va ocorre la idea de fer una xerrada als alumnes d’automoció i uns Tríptics ( en diferents idiomes) sobre els mètodes de barrera per tal d’evitar aquestes malalties.

Aquest material creat s’ha inclòs com a evidencia del projecte Pedrarefugeecamp que estem realitzant aquest curs.

Preinscripció IFE: manteniment d'instal·lacions esportives

14/05/19

Dates de preinscripció: del 13 de maig al 24 de maig. Més informació

Sortida Saló de l'automòbil

23/05/19

El passat dijous dia 16 de maig l'alumnat del CFGM d'Electromecànica de vehicles (en horari de matí) i del CFGS d'Automoció (en horari de tarda) acudiren a visitar la Desena Edició de la Fira de l'Automòbil.

Varen conèixer, de primera mà, els vehicles que construiran o repararan d'aquí a poc temps.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Xerrada Refugiats al Saló d'Actes

20/05/19

El passat divendres dia 17 de maig, entre les 16.00 i les 17.00, per a l'alumnat de cicles formatius en horari de tarda, va tenir lloc la primera xerrada sobre els refugiats, que va oferir el Doctor Rafael Abós.

Notícia completa
Show/Hide

Pedractors a Barcelona

20/05/19

El passat divendres dia 17 de maig la Companyia Pedractors presentà la seva producció "Violències, una reflexió quotidiana", dins la Mostra d'Art Jove al Centre Cívic Urgell, a l'Eixample barceloní.

La producció fou rebuda amb sonors aplaudiments per part de l'entusiasta i commoguda concurrència. Una altre vegada triomfà contundentment el "Prodesse et Delectare" horacià.

Un nou i rotund èxit de la companyia Pedractors, aquesta vegada a Barcelona

Proves Cangur

20/05/19

El passat 22 de març, 19 alumnes de 1r ESO van participar en les "Proves Cangur" que organitza cada any la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques). Hem sabut els resultats de les proves fa unes setmanes i hi ha un alumne que destaca per haver quedat entre els 7% millors puntuacions de tota Catalunya, i tres alumnes entre el 13% i 15%.

Poc a poc anirem fent i motivant als alumnes per a que participen, i s'adonen de que les matemàtiques també poden ser molt divertides i entretingudes.

Gràcies a tothom que ha contribuït, d'una manera o altra, a la realització d'aquestes proves al centre.

Classificació Fase Territorial. Voleibol

20/05/19

L'equip de voleibol del centre es traslladà a Mataró per tal de competir a la Fase Territorial que es portà a terme en aquesta localitat del Maresme. Sortiren derrotats i derrotades per 3 a 1, però jugaren força bé i amb molt respecte per l'equip a l'altre costat de la xarxa. En acabat, no varen perdre el somriure ni les ganes de competir.

Informació proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà 2019.

08/04/19

Podeu obtenir la informació descarregant aquest fitxer:

Informació panell-web (calendari).pdf.

HORARI DE REVISIO ASPIRANTS GRAU MITJA 2019.

Lliurament diplomes al Mercat de La Florida

13/05/19

El passat dijous dia 8 de maig, en col·laboració amb el Mercat de La Florida i l'Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l'Ajuntament de l'Hospitalet, l'INS Pedraforca lliurà els diplomes de superació del curs impartit, per l'alumnat del CFGS de Dietètica, als paradistes del Mercat de La Florida.

Durant l'acte, es lliuraren diplomes segons la formació rebuda en el sector carni, de fruita, fruites seques i llegums, herbodietètica, peix i càtering.

Aquesta iniciativa s'inclou en el Projecte de Millora de l'Expressió Oral de l'INS Pedraforca.

Menció Premi Poincaré per a alumne de Batxillerat

13/05/19

El passat divendres divendres 10 de maig de 2019 es va resoldre la 16ena edició del prestigiós Premi Poincaré, en un brillant acte de lliurament, que va tenir lloc a la sala d'actes de la Facultat de Matemàtiques i Estadística.

Per a l'edició d'enguany, s'hi presentaren 74 treballs, relacionats amb les matemàtiques o l'estadística. es lliuraren 3 premis i vuit 8 mencions.

Una d'aquestes mencions la guanyà un alumne de 2n de Batxillerat de l'INS Pedraforca.

Estem d'enhorabona.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Trees for Europe. Condicionament del pati

13/05/19

El passat dijous dia 8 de maig, Dia d'Europa, i coincidint amb la participació de l'INS Pedraforca en la iniciativa europea "Trees for Europe", s'iniciaren les tasques de recuperació dels espais verds del pati de l'INS Pedraforca. Aquestes tasques s'inclouen en la iniciativa de centre "Pedraforca en Verd", endegada aquest curs 2018-2019

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Trees for Europe

13/05/19

El dijous dia 8 de maig, Dia d'Europa, ens aplegàrem, entre les 15:00 i les 16:00 per a plantar un arbre al pati de l'INS Pedraforca dins la iniciativa "Trees For Europe".

L'alumnat de primer d'ESO va cantar entusiàsticament "Intenta respetar" de Carlos Baute, abans de recitar diversos poemes i procedir a la plantada de l'arbre. L'acte es tancà amb l'alumnat de 1r d'ESO posant per a una fotografia amb l'eslògan d'aquest curs 2018 - 2019 a l'INS Pedraforca: "Respecta't - Respecta'm".

Jornades Mojácar

13/05/19

L'Institut Pedraforca ha mantingut per segon curs l'anada i assistència als cursos destinats a tècnics i diplomats en ciències de la salut, que imparteix anyalment la Universitat de Granada a la localitat de Mojácar.

Notícia completa
Show/Hide

Sortida de colònies de 1r d'ESO

13/05/19

L'alumnat de primer d'ESO gaudí d'unes inoblidables jornades de colònies entre el dilluns dia 6 i el dimecres dia 8 de maig. Gaudiren d'uns dies de companyonia i enriquiment personal, envoltats d'esplendorosa natura, allunyats del seu entorn urbà habitual. Visitaren la Fageda d'en Jordà i el volcans de la Garrotxa

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Taller cures pacient quirúrgic

10/05/19

Amb les alumnes del CFGM en Cures auxiliars d'infermeria hem estat identificant quines són les cures perioperatòries necessàries pel pacient quirúrgic i el paper que hi fa el TCAI.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Portes obertes Cicles Formatius

07/05/19

El dilluns 6 de maig de 2019 vàrem dur a terme la jornada de portes obertes per a postobligatòria (Batxillerat i Cicles Formatius) a l'INS Pedraforca. L’assistència de públic, com cada any fou tot un èxit. Ens van visitar moltes persones interessades en els diferents cicles que es poden cursar al centre. En aquesta jornada van presentar tots els cicles i seguidament es van recòrrer les diferents instal·lacions, on els assistents van poder parlar amb alumnes que actualmente estan cursant formació profesional.

Si no hi pogueres assistir per qualsevol motiu i ens vols conèixer, encara tens una altra oportunitat. Tornem a obrir les nostres portes el proper divendres dia 10 de maig a les 15:00.

"Orienta’ls al món professional": Oportunitats de la Formació Professional.

07/05/19

En el marc de la 6a setmana de l’ FP , que es celebrarà del 6 al 10 de maig a la ciutat , us informem que es realitzarà una xerrada adreçada a famílies que porta per títol:

Orienta’ls al món professional” Oportunitats de la Formació Professional.

L’objectiu d’aquesta xerrada és orientar a les famílies de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de la ciutat i es desenvoluparà per tècnics de la Fundació BCN Formació Professional i FAPAES amb el suport de L’Ajuntament de L’Hospitalet i l’AMB . Trobareu el contingut de la sessió en arxiu adjunt i un cartell informatiu que podeu imprimir i posar en un lloc visible per a les famílies del vostre centre

La xerrada es durà a terme el dia 9 de maig de 18:00 a 19:30 h a l’ Institut Pedraforca, Carrer de l’Enginyer Moncunill, 2.

Podeu consultar tota la informació Aquí.

Revista INS Pedraforca 2019.

06/05/19

Ja tenim a quí la revista del curs 2019. Moltes gràcies a totes les que hi heu col·laborat i ho heu fet possible un any més.

Revista INS Pedraforca 2019.

Sortida a IRTA-CREA de 1r B de Laboratori

25/04/19

El passat dia 9 d'abril, el grup B de 1r de Laboratori vam visitar les instal·lacions d'IRTA-CRESA. Allà treballen amb microorganismes d'alta seguretat.

Notícia completa
Show/Hide

Els alumnes de llatí i filosofia van a veure tragèdia grega

24/04/19

El dia 2 d’abril 96 alumnes de llatí i filosofia de 4rt d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat de l’Institut Pedraforca van anar a veure la tragèdia grega Orestíada, d’Èsquil (s. V aC) que es va representar en el Teatre Joventut de la nostra ciutat en el marc del XXIV Festival Juvenil de Teatre Grecollatí.

Notícia completa
Show/Hide

Operació Kilo Carrefour per al Banc dels Aliments

24/04/19

L’alumnat de 4t dESO, 1r de batxillerat i del cicle formatiu de CAI d’FP del nostre institut, acompanyat del professorat, ha participat en l’operació Kilo Carrefour, convocada per la Fundació Banc d’Aliments, els passats dies 5 i 6 d'abril, al centre comercial Gran Via 2 de l'Hospitalet de Llobregat.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Pedractors a l’auditori Barradas

24/04/19

El dijous 4 d’abril, part de l’alumnat de 1r i 2n de Perruqueria va col·laborar amb la companyia Pedractors, pentinant-los per actuar en una obra de teatre anomenada Violències, una reflexió quotidiana, a l’auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat. A les 17,30 h, l’alumnat de Perruqueria va marxar cap a l’Auditori per veure l’actuació de Pedractors i alumne d’altres instituts que hi actuaven. Va ser una jornada molt emocionant.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Jornades Tècniques TCAI

03/04/19

Els propers dimecres 3, dijous 4 divendres 5 d'abril, entre les 15.00 i les 21.30, l'Institut Pedraforca serà seu, en una altra ocasió, de les Jornades Tècniques de Cures Auxiliars d'Infermeria, en col·laboració amb l'IOC.

Visita de l’ONG Tijeras solidarias

03/04/19

Dilluns 1 d’abril, l’institut Pedraforca va rebre la visita del Saül i el Josep Maria, integrants de l’ONG Tijeras solidarias, per compartir amb nosaltres la seva experiència.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Selecció alumnat Erasmus+ curs 2018-2019

02/04/19

Adjunt trobeu els llistat d’alumnat seleccionat per les mobilitats d’enguany.

Selecció Grau Mitjà.

Selecció Grau Superior.

Pedractors

02/04/19

A lo largo de sus casi cuatro años de vida, la compañía Pedractors ha participado en diversos encuentros teatrales realizados en l’Hospitalet de Llobregat (La Mostra de teatre en català, la Trobada de teatre grecollatí y la Mostra de grups veterans), con obras que van desde Lisístrata a Bodas de sangre. Este año hemos tenido la suerte de participar en un proyecto nuevo, promovido por Plàudite teatre, donde nuestros actores y actrices se han acercado al teatro crítico. Además de la colaboración de esta reconocida compañía, el alumnado de peluquería se encargará de peinar y maquillar a nuestros actores y actrices. Está claro que arte no falta en nuestro instituto.

Aquí os dejamos el cartel promocional de la obra que se estrena el próximo jueves 4 de abril en el Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat.

En breve, se presentará i representará en el Pedraforca.

Break your leg.

Podéis ver el cartel clicando aquí.

Exposició “Art en femení”

02/04/19

Com cada any, l'institut Pedraforca participa en l'exposició “Art en Femení” que organitza la Unitat de Joventut de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat en motiu de la celebració del Dia de la Dona Treballadora

Enguany l'alumna de 4t d'ESO Aditi Vyas ha presentat una obra que estarà exposada a la sala Barrades fins el dia 7 d'abril. L'obra es titula Fire Crystal i porta el subtítol Sóc el tipus de dona que no pots controlar. És una obra en paper i pintada en aquarel·la; mesures: 70x50 cm.

Welcome to the magic world: I’m a student, a magic student!

27/03/19

A great magician named Jack visited a school named “Pedraforca” It was fun, first he did a ball trick. It was fantastic and unbelievable Because he gave a student a red ball but when the student opened his hands there were 9 balls!!! We were so shocked and we didn’t know how he did that 1 Ball turned into 9 balls, amazing huh? But that’s not all. There were four magic tricks left!!!

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Previsió d’un nou grau mitjà al Pedraforca:

27/03/19

Estètica i bellesa el curs 2019-20

A la família d’Imatge personal en particular i a l’Institut Pedraforca en general, estem d’enhorabona!! El proper curs 2019/2020 l’institut Pedraforca gaudirà d’un grau mitjà d’Estètica i bellesa. Augmenta la família d’Imatge personal, i això és molt beneficiós per a aquells alumnat que vol complementar la seva formació de Perruqueria amb Estètica i a l’inrevés.

Aquest cicle s'oferiria en la modalitat 3 x 2 amb el CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar i en modalitat dual. T'hi podràs matricular ja per al curs 2019-2020. Anima't. Hi sortiràs guanyant.

Donem la benvinguda a aquest nou cicle al nostre institut!!!

PETITS GRANS REPTES: 1r d’Electromecànica

27/03/19

Un motor d’un turisme té un elevat número de peces que formen un gran puzle on tot ha d’encaixar i funcionar d’una manera harmònica; no tothom és capaç de realitzar el desmuntatge, verificació i reparació d’un motor.

La formació teoricopràctica, juntament amb el treball diari, té com a resultat la motivació personal i la felicitat d’aconseguir les fites proposades. En aquesta ocasió, els alumnes de 1r d’Electromecànica han realitzat amb èxit el desmuntatge del seu primer motor.

Se’ls veu feliços, contents i amb ganes de seguir el seu aprenentatge cap el seu futur més pròxim com a tècnics titulats en Electromecànica de vehicles. Ara només els quedarà realitzar les operacions de verificació, muntatge i ja tindrem el motor preparat per tornar a funcionar.

FELICITATS A TOTHOM!

Segona sessió del Curs de Manipulador d’Aliments al Mercat de la Florida

27/03/19

El dijous 21 de març, de les 15:30 a les 17:30, es realitzà la segona sessió de la formació en manipulador d’aliments, per part de l'alumnat de 1r del CFGS de Dietètica als paradistes del mercat de la Florida.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Sortida a la neu dels ensenyaments postobligatòris

19/03/19

El passat divendres dia 15 de maig alumnes de cicles formatius de l'INS Pedraforca varen gaudir d'una jornada a la neu a l'Estació de la Masella. L'alumnat més coratjós va esquiar sense parar durant hores.

L'alumnat amb menys empenta va gaudir gaudir d'un dia rodejat d'una natura incomparable.

Fou un dia esgotador, però inoblidable

Podeu veure algunes imatges i vídeos clicant aquí.

Sortida Delta del Llobregat

19/03/19

El dimecres 6 de març de 2019, els dos grups de segon de batxillerat del Pedraforca van fer una ruta pel delta del Llobregat, des de Sant Boi de Llobregat fins al barri de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat, guiada pels alumnes de l'assignatura optativa de Geografia. Els textos del l'historiador i geògraf del delta, Jaume Codina, ens han servit de base per a la reflexió sobre la situació actual de l'agricultura, les masies i els espais naturals, amenaçats per un entorn de dinàmiques econòmiques i urbanístiques que competeixen pel mateix territori.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure un video d'aquesta sortida clicant aquí.

Sortida al Lluçanès

18/03/19

El dijous 14 de març de 2019, tots els grups de 2n d'ESO del Pedrafroca hem anat d'excursió al Lluçanès. Hem visitat el Monestir de Santa Maria de Lluçà i el Centre d'Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra. A més de gaudir de la llum que dóna nom a l'altiplà i a la comarca natural del Lluçanès, la visita ens ha servit per entendre una mica més com es vivia a la Catalunya Vella entre els segles X i XVII. Des de la influència de la cultura matemàtica de l'Al-Àndalus en l'arquitectura fins a les supersticions i la condemna de dones que titllaven de bruixes, perquè eren més sàvies o simplement diferents i més lliures que els altres.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

FP & EOI Together, oberta a Batxillerat i 4t d'ESO

18/03/19

On Wednesday March 13th, two groups of our FP, 4th ESO and Batxillerat students visited the EOI (Escola Oficial d'Idiomes) in l'Hospitalet. One group went there in the morning, The other went there in the afternoon. They were hosted by other A2 and B1 students learning there. They could speak English with other students with a similar level and share their experiences in the learning process. They also discussed their vocational studies and their future when they eventually finish their sojourn at the Pedraforca.

The afrernoon group was formes by our students who are preparing their B1 or B2 exams in English.

This experience is an iniciative from the Departament d'Educació of the Generalitat de Catalunya, which INS Pedraforca has joined.

Thanks EOI for receiving your guests from INS Pedraforca

Sortida als laboratoris de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa

18/03/19

El passat dimecres 27 de febrer, a l'alumnat de primer del cicle formatiu de grau superior de Laboratori Clínic i Biomèdic ens vam proposar un repte: Reproduir part de la recerca que es porta a terme en els laboratoris de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, per identificar substàncies candidates a formar part d'una vacuna contra la sida.

Notícia completa
Show/Hide

Xerrada – Concurs per a l’alumnat de Documentació i administració Sanitàries

11/03/19

El passat dia 26 de febrer el Dr. Lluis Majó, metge documentalista de l'Hospital del Mar - Parc de Salut Mar ens va visitar per impartir a l’alumnat de primer curs de Documentació i administració sanitàries” un taller pràctic sobre la importància de la rigorositat en la recollida de les dades bàsiques en l'activitat quotidiana del documentalista.

El format escollit per fer-ho va ser un divertit concurs entre tot l'alumnat. Va ser molt demostratiu i enriquidor per a tots.

Des d'aquí volem agrair al Dr. Majó la seva desinteressada col·laboració amb nosaltres.

Jornada "Sinèrgies pel futur de la Documentació" a l’acadèmia de ciències mèdiques de Barcelona

11/03/19

Professorat de l'equip docent de Documentació i Administració Sanitàries va participar el passat divendres 22 de febrer en la Jornada "Sinèrgies pel futur de la Documentació" que organitzà la Societat Catalana de Documentació Mèdica en col·laboració amb el Departament d'Educació, a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Barcelona.

L'objectiu de la Jornada d'enguany era apropar la visió dels professionals de l'educació vinculats al CFGS de Documentació i Administració sanitàries i la dels professionals sanitaris del sector; per la qual cosa la professora Mª Angeles Castellote va ser convidada a presentar una ponència sobre les practiques de l’alumnat als centres sanitaris.

http://webs.academia.cat/societats/document/.

Museu del Disseny de Barcelona: Sortida de Perruqueria

11/03/19

El passat dimarts, l’alumnat de 1r i 2n del cicle de grau mitjà de Perruqueria va visitar el Museu del Disseny de Barcelona. Van gaudir de diferents exposicions:

 • La nostra senzilla relació amb la tecnologia
 • El boom de la publicitat(1890-1950)
 • Dissenyes o treballes?
 • El cos vestit
 • L’exposició El cos vestit va ser guiada: Van explicar-nos com el vestit modifica l’aparença del cos mitjançant unes accions que tendeixen a comprimir-lo i alliberar-lo alternativament, des del segle XVI fins avui dia.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  8 de març de 2019

  08/03/19

  Aquest curs 2018-19 hem volgut denunciar la invisibilitat de les dones artistes plàstiques, en totes les seves facetes.

  Com a símbol hem fet un “super megàfon” per tal de cridar el nom d'aquestes “dones oblidades per la història de l'art. L'alumnat ha escrit el nom de dones artistes que s'han penjat a la instal.lació.

  Esperem que durant la propera setmana vagi aumentant el número de artistes.

  Com a representació d'aquestes dones hem volgut recordar a l'arquitecta i dissenyadora alemana Lilly Reich que va fer conjuntament amb Mies Van der Rohe el Pavelló alemany a l'exposició universal de Barcelona a l'any 1929. Curiosament aquest pavelló només porta el nom de Mies van der Rohe i en general es desconeix la coautoría del mateix.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  PEDRASTOLTES 2019

  08/03/19

  El divendres 1 de març vam celebrar el Carnestoltes amb una festa de Carnaval a la sala d’actes. La festa va durar dues hores: Hi va haver un concurs de comparses, un de disfresses individuals i un premi a la classe més participativa. El Denis, alumne de 1r batxillerat, va ser el presentador de l’acte.

  Les comparses van actuar a l’escenari de la sala d’actes: La majoria de comparses van fer una coreografia divertida. També els professors i les professores en van enllestir una. Algunes disfresses individuals van ser molt divertides. Els guanyadors van ser els unicorns, un cowboy i una dona amb molt de glamour. La classe més participativa va ser 1r d’ESO B: Va presentar una comparsa sobre el musical Grease.

  Pràctiques d'Erasmus +

  07/03/19

  El 18 de febrer d’enguany, l'alumna del cicle formatiu de grau superior de Dietètica, Vanessa Zapata, va començar les seves pràctiques formatives dins del programa Erasmus+ a Allied bakeries, a Cardiff (Regne Unit).

  Si voleu voleu seguir les seves aventures podeu fer una ullada al compte d'IG: @pedraerasmus.

  Bona estada, Vanessa!

  Visita a l'Escola Menéndez Pidal

  06/03/19

  El dimarts 5 de març , entre les 16:45 i les 18:00 hores tingué lloc, a l'Escola Menéndez Pidal, la tradicional reunió informativa amb les famílies de 6è sobre el pas a l'ESO. Hi assistí representació dels diferents instituts del barri. Entre ells, l'INS Pedraforca. Així mateix, hi assistiren moltes famílies d'alumnes de 6è del centre de primària. Esperem retrobar-nos en les jornades de portes obertes de l'INS Pedraforca els propers dimecres 20 i dijous 21 d'aquest mes de març.

  Durant la jornada reivindicàrem l'ensenyament públic de qualitat. A més, es tractaren temes d'interès per a les famílies com el desenvolupament emocional de l'adolescent, l'acompanyament familiar durant la incorporació en un nou centre i la necessitat del suport familiar en la secundària. A més, s'explicaren aspectes pràctics referents al procés de preinscripció i matrícula per al curs 2019.2020.

  Des de l'INS Pedraforca agraïm la rebuda que ens vàreu fer a l'Escola Menéndez Pidal. Uns magnífics hostes!!!

  Visita de l'Escola Menéndez Pidal

  05/03/19

  L'alumnat de 6è de primària de l'Escola Menéndez Pidal ens visità el passat dimarts 26 de febrer entre les 9.00 i les 11.00. Ens agradà molt poder mostrar les nostres instal·lacions al nostres veïns i veïnes.

  Xerrada envers el consum de drogues

  05/03/19

  El passat 28 de febrer, entre les 18.30 i les 20.00, es va desenvolupar a la biblioteca de l'INS Pedraforca una xerrada, coorganitzada per l'AMPA, sobre les estratègies, recursos, educació i prevenció del consum de drogues, legals i no legals. La impartí en Francisco Castaño, professor del centre i col·laborador habitual de Pedro García Aguado.

  GAME OVER. No te la juguis

  05/03/19

  El passat 14 de febrer, a l’institut es van dur a terme diferents sessions del programa GAME OVER, de l’Institut Guttmann, per als alumnes dels cicles formatius de la família sanitària.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Excursió a la colònia Vidal

  05/03/19

  El dia 25 de febrer d’enguany, els grups de 4t d’ESO vam anar d’excursió a la colònia Vidal de Puig-reig (Berguedà). Els grups, acompanyats pels professors de Socials, Economia i Religió, van visitar la colònia industrial. La visita va ser molt llarga i interessant: Vam visitar les fàbriques tèxtils, on vam poder veure el cicle de producció de teixits de cotó amb totes les màquines que es feien servir; també vam veure les turbines i el canal per on hi havia la caiguda d’aigua, l’energia de la qual s’utilitzava per moure les màquines. També vam visitar la part social de la colònia: Els habitatges dels obrers, el teatre, el banc, etc. Va ser una excursió molt interessant que ens ha permès entendre millor la revolució industrial i la vida de la classe obrera.

  Proves d'obtenció de títol de FP a l'Institut Pedraforca

  05/03/19

  Aquest curs, l’institut Pedraforca ha sigut seu de les proves lliures d’obtenció de títol del CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria. Cal destacar l’alta participació d’aspirants que han escollit el nostre centre per examinar-se d’aquestes proves. Aquestes proves han constat d’un total d’11 proves teòriques i 3 proves pràctiques, repartides durant el mes de gener i febrer de 2019. En cas de superar-les totes, donen pas als aspirants a l’última prova final, que els permetrà obtenir el títol de tècnic en cures auxiliars d’infermeria. El procés, que finalitza al mes d’abril de 2019, ha estat portat a terme per una comissió avaluadora, formada per professorat del Departament de Sanitàries de l’institut.

  Dia de les llengües maternes

  25/02/19

  El passat dimecres 20 de febrer celebrarem el Dia de les Llengües Maternes. Llegirem en les diverses llengües maternes del centre la Declaració dels Drets Humans, promulgada fa 70 anys.

  Podeu veure el díptic a mida completa aquí.

  Projecte Cicerone

  25/02/19

  El projecte Cicerone és un projecte del Pla Integral de La Florida i Pubilla Cases que depèn de l’àrea de Benestar Social i Família de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

  Notícia completa
  Show/Hide

  CFGM Farmàcia a Human Bodies

  25/02/19

  Tots el companys de primer i segon de Farmàcia vàrem anar a visitar l’exposició Bodies a la Monumental com a part d’activitat de formació del nostre cicle.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Barberia

  25/02/19

  El passat dilluns 4 de febrer, l’alumnat de 1r i 2n del cicle de grau mitjà de Perruqueria van gaudir de la visita d’una empresa de professionals de la barberia que van realitzar diferents treballs: Tallada masculina, afaitat, etc., al taller de Perruqueria. A més a més de la part tècnica, van poder escoltar consells i trucs d’aquesta part de la imatge personal.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Visita al PRBB

  25/02/19

  El passat dilluns 11 de febrer, l’alumnat de 1r del cicle de Laboratori Clínic i Biomèdic va realitzar una sortida al PRBB (Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona).

  Notícia completa
  Show/Hide

  Pla d’actuació per a un camp de refugiats

  20/02/19

  El Pla d’actuació per a un camp de refugiats ha estat seleccionat per la Fundació BCN FP en la 8a edició del Pla de mesures Innovació a l’FP. Aquest projecte ha estat seleccionat d'entre 88 projectes i 66 centres d’FP.

  L'objectiu de la Fundació BCN FP és:"premiar projectes educatius de caire innovador". Sens dubte, aquesta selecció ens anima "a seguir treballant en aquesta línia d’innovació educativa i en apostar per projectes que atorguen valor afegit i qualitat al sistema de Formació Professional".

  Agraïm enormement la selecció d'un altre projecte de l'INS Pedraforca per part de la Fundació FP. Ja és la tercera vegada que premien la feina de l'INS Pedraforca. Els altres projectes de centre seleccionats varen esser: Mind the GEP (Grup d'experimentació per al plurilingüisme) i Mesura’ns la salut.

  FP & EOI Together

  14/02/19

  On Wednesday February 13th, three groups of our FP students visited the EOI (Escola Oficial d'Idiomes) in l'Hospitalet.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Avancem cap el TIL (Tractament Integrat de les Llengües)

  13/02/19

  Enguany, el professorat de llengües de l’institut Pedraforca hem iniciat la formació per dur a terme un projecte en el centre, la implementació del qual durarà tres cursos: 2018-19, 2019-20 i 2020-21.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Projecte contaminació i reciclatge

  08/02/19

  “Encara podem salvar el nostre planeta” ha estat títol del projecte de biologia realitzat per l'alumnat de la SIEI de 1r d’ESO B sobre la contaminació atmosfèrica i el reciclatge. Després de conèixer les mesures que es poden prendre per contribuir a preservar la Terra, el passat 6 de febrer, els alumnes van exposar el treball davant de tots els companys i companyes de classe i van fer un taller interactiu de reciclatge per conscienciar de la importància de no contaminar i ajudar a combatre el canvi climàtic.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Treballs de Recerca 2019

  04/02/19

  Our 2nd Batxillerat students have dealt with many interesting issues this year for their "Treball de Recerca". You can read here a summary of their fascinating work.

  Salida de formación de delegados y delegadas de la ESO

  29/01/19

  El pasado viernes 25 de enero, las delegadas, los delegados, subdelegados y subdelegadas de la ESO del Pedraforca fueron a una formación, organizada por la Oficina Jove del Ayuntamiento de nuestra ciudad, acompañados por el coordinador de delegados, el director y el TIS del centro.

  Notícia completa
  Show/Hide

  La vida després del Batxillerat

  28/01/19

  El passat divendres 25 de gener, l'alumnat de 2n de Batxillerat, acompanyat pel seu tutor i per la seva tutora, va començar a planificar el seu futur acadèmic i/o professional. Les sessions de tutoria dels dos grups varen tenir lloc a les aules d'informàtica, on varen utilitzar Unportal, el web de l'educació superior a Catalunya. L'alumnat de postobligatòria de l'INS Pedraforca i les seves famílies poden consultar aquesta web, les vegades que desitgin, fins trobar el seu camí.

  Disposem d'aquest recurs a l'INS Pedraforca, gràcies al suport de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Campanya retoc solidari i donatiu per a la Marató de TV3

  16/01/19

  Un any més, l’Institut Pedraforca se suma a la campanya de difusió i sensibilització social  impulsada per la Marató de TV3, i que aquest any estava centrada en el càncer.

  Enguany, a més de xerrades divulgatives a l’alumnat ofertes per professionals sanitaris, s’ha dut a terme la campanya “Retoc solidari”, impulsada pel Departament d’imatge personal, i que tenia com a objectiu destinar per a la Marató els beneficis obtinguts en el taller de perruqueria al larg de la quinzena del 10 al 21 de desembre.

  La campanya ha estat tot un èxit, amb una gran afluència de persones que, a més de voler millorar la seva imatge, també volien participar en aquesta iniciativa solidària, que ha permès recaptar i fer un donatiu de 422 euros destinats a la recerca i a investigació sobre el càncer. Moltes felicitats a tot el professorat i alumnat del cicle de Perruqueria per la seva tasca, empenta i implicació!

  Sortida 1r de BTX

  21/12/18

  El passat dijous 20 de desembre vàrem fer una sortida amb l'alumnat de 1r de batxillerat A i B al poliesportiu municipal de les Planes al barri de Can Serra.

  Van realitzar tres activitats d’uns 45 minuts cadascuna. Vàrem dividir tot l'alumnat en tres grups i es van fer rotacions d’activitats. Les activitats van ser aquagym, cycling i crossfit.

  Va resultar una agradable jornada i es va gaudir en tot moment d'un bon clima de treball i de diversió. Cal destacar que els entrenadors que van realitzar les activitats fa 10 anys van ser alunmnes del Pedraforca.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Balanç activitats Marató TV3

  21/12/18

  Ja és habitual que el nostre institut se sumi a la campanya de divulgació de la Marató de TV3. El passat divendres 14 de desembre es van fer a l’institut les conferències educatives sobre el tema d’enguany: el càncer. Un dels objectius finals és el de sensibilitzar els nostres alumnes sobre aquesta malaltia, apropant-los a la realitat mèdica i personal dels propis malalts. Els alumnes destinataris d’aquesta activitat valoren positivament que es dugui a terme.

  Un agraïment en especial per a l’alumnat del CFGM Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, que han dut a terme l’acció “Tallada solidària” per recaptar fons per a la Marató.

  Pedrafelicitació

  20/12/18

  El jurat del concurs de felicitacions de Nadal ha publicat la seva decisió després d'àrdues deliberacions. Aquí teniu a les persones guanyadores i els seus treballs aquí

  També podreu trobar la postal nadalenca oficial de l'Insitut pedraforca al següent enllaç

  Innova FP

  18/12/18

  Ahir dilluns dia 17 de desembre l'Institut Pedraforca signà el Conveni Innova FP de col·laboració entre l'INS Provençana, l'INS Pedraforca i Solid Solucions Informàtiques S.L. per a la realització del projecte: "Provençana / Pedraforca fan tàndem. Transferència de coneixement entre famílies professionals i millora dels equipaments dels centres públics de L'Hospitalet".

  Notícia completa
  Show/Hide

  Preparant Nadal!

  17/12/18

  Nadal s’apropa i es respira un ambient festiu al Pedraforca. Els alumnes de la SIEI han contribuït a la decoració nadalenca del centre i la darrera setmana van ser els encarregats de decorar el vestíbul, muntant el pessebre i l’arbre de Nadal.

  Notícia completa
  Show/Hide

  BON NADAL I FELIÇ 2019!

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Marató de TV3

  16/12/18

  Durant tot el divendres 14 de desembre, l'alumnat de postobligatòria de l'INS Pedraforca rebé la informació referent a la Marató de TV3, dedicada en aquesta ocasió a la lluita contra el càncer. Totes les xerrades varen ser molt interessants i engrescadores, tant les del matí com les de la tarda.

  Recordeu que, durant aquesta setmana, encara podeu participar en el Retoc Solidari, una iniciativa del Departament de Perruqueria que recull diners per a la Marató de TV3.

  Recordeu que dediquem el recaptat a la nostra perruqueria, durant aquestes dues setmanes abans de Nadal, a aquesta causa solidària.

  Participa-hi!!!!

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Sortida Human Bodies TCAI

  14/12/18

  El passat novembre es van realitzar les sortides a l’exposició “Human Bodies, anatomia de la vida”, al CC Arenas de Barcelona, dels diferents grups del cicle mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Des de aquesta publicació, volem agrair a tot el professorat acompanyant (M. Paz Garcia, Amàlia Artiga, Àngela González, Yolanda Piñol, Elisa Fuster, Marta Costa, Aina Saura i Marc Amorós) la seva tasca i en especial els organitzadors i acompanyants Cristian Ramos i Xavier Febrero, per la seva feina.

  Pygmalion

  14/12/18

  Our students of 1st and 2nd of Batxillerat attended a performance of "Pygmalion" on December 12th. This famous play was written by the Irish author George Bernard Shaw. It was adapted as a musical in the mid 60s. This adaptation was called "My Fair Lady" and was directed by George Cukor. It won eight Academy Awards, also known as "Oscars", in 1964.

  Our students at the INS Pedraforca enjoyed the play a lot. They also learnt a bit of English. When the adaptation of the play ended, students could ask questions to the players. The players kindly answered all of them.

  It was a huge success. We'll return next year!!!!

  Amnesty

  14/12/18

  El Pedraforca celebra el Dia Internacional dels Drets Humans amb una acció de denúncia.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Primera sessió Curs Manipulació d'Aliments al Mercat La Florida

  11/12/18

  Ahir dilluns dia 10 de desembre, entre les 15.30 i les 17.30, al Mercat de La Florida tingué lloc la primera sessió del Curs de Manipulació d'Aliments.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Habilitats per a la vida en equitat

  11/12/18

  El passat divendres dia 30 de novembre, entre les 9.00 i les 11.00, tot l'alumnat de 1r d'ESO gaudí del taller “Habilitats per a la vida en equitat” . Fou tot un èxit.

  Organitzàrem aquest taller en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i l’Agrupació Esportiva d'Associacions d'Esport Escolar de Catalunya.

  Esperem sigui l'inici d'una fructífera relació.

  RETOC SOLIDARI

  07/12/18

  Des del departament de perruqueria volem col·laborar amb la Marató de TV3, per tant, els tallers, s’obriran els següents dies

  Del 10 al 13 de desembre 2018 Del 17 al 20 de desembre 2018.

  La recaptació d'aquests dies es dedicarà ÍNTEGRAMENT a col·laborar amb la MARATÓ DE TV3.

  Preus dels serveis. Horaris dels serveis.

  Sortida IQAC-CSIC

  07/12/18

  El 14 de novembre, l’alumnat de 2n curs de CFGS en LABORATORI CLÍNIC i BIOMÈDIC van tenir l’oportunitat de viure un matí en la vida d’un investigador del CSIC.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Sortida a Raffel Pagès de Perruqueria

  07/12/18

  El passat dia 4 de desembre, el cicle de grau mitjà de Perruqueria va realitzar una sortida al museu de RaffelPagès.

  En aquest museu es pot trobar tota mena d’objectes, eines i productes, des de l’època d’Egipte fins a l’actualitat.

  La visita va ser molt interessant perquè l’alumnat va poder veure de veritat aparells que a classe s’havia explicat que s’utilitzaven a l’època per pentinar.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Procés de licitació del contracte de manteniment 2019

  Presentació de sol·licituds: fins al 17 de desembre de 2018 dins l'horari de secretaria.

  Podeu descarregar els documents associats:

  Informacio adjudicacio manteniment.

  Procés de licitació del contracte de la cantina 2019

  Presentació de sol·licituds: fins al 17 de desembre de 2018 dins l'horari de secretaria.

  Podeu descarregar els documents associats:

  IInformacio adjudicacio cantina.

  Verdaforca

  03/12/18

  Aquest curs 2018.19 l'INS Pedraforca comença a preparar-se per esdevenir "Escola verda". Durant aquest curs, tres professores del centre estan rebent formació. Posteriorment, redactaran el projecte que es portarà a terme entre els cursos 2019.20 i 2020.21.

  Resultats Esportius del Cap de setmana Institut Pedraforca

  03/12/18

  Gran cap de setmana pel nostre centre:

  Notícia completa
  Show/Hide

  Molts ànims als nostres equips i seguim així.

  Gran recapte d'aliments 2018

  02/12/18

  Per segon any consecutiu l’alumnat d'ensenyament postobligatori del nostre Institut, acompanyat de professorat, ha participat en la campanya del Gran Recapte d’Aliments 2018, convocada per la Fundació Banc d’Aliments.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Tots iguals, tots diferents: un apropament a la diversitat funcional

  30/11/18

  El 27 de novembre d’enguany, l’Associació d’Amputats Sant Jordi, l’Associació de Discapacitats Físics de l’Hospitalet i la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Hospitalet van organitzar, a l’Auditori Barradas, una xerrada-taller sobre la diversitat funcional, amb l’objectiu d’informar i de sensibilitzar l’alumnat envers les discapacitats.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Presentació de candidatures Consell Escolar

  26/11/18

  Durant tot el dilluns dia 26 de novembre, des de les 9.00 i fins les 17.15, els sis candidats a les eleccions a Consell Escolar del sector d'alumnat presentaren les seves candidatures als seus companys i companyes.

  Demostraren, en aules, laboratoris i tallers, una gran habilitat dialèctica, al temps que una competència oral digna d'aprenents de Demòstenes. De la mateixa manera, els seus companys i companyes els escoltaren amb gran atenció. En aquest curs del Respecte, cal posar en relleu aquesta circumstància.

  Abans de cloure's la jornada de reflexió, desitjam molta sort als sis. Se la mereixen.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Sortida a MARVI de Perruqueria

  23/11/18

  L’alumnat de segon del cicle de grau mitjà de Perruqueria, el passat 20 de novembre va realitzar una sortida a Marvi, marca líder al mercat de perruques, extensions i postissos, amb més de 50 anys d’experiència en el sector dels postissos.

  De la mà dels professionals de la casa, l’alumnat va gaudir d’una explicació i demostració de les diferents perruques que s’utilitzen al món de l’oncologia i la moda. L’alumnat va poder tocar i tastar els diferents materials de què estan fabricades.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  III Jornada de difusió del Programa Erasmus+

  14/11/18

  Amb un èxit molt superior al previst, s'esdevingué la III Jornada de difusió Erasmus a l'INS Pedraforca ahir 21 de novembre entre les 16.00 i les 18.00. La biblioteca s'omplí a vessar per escoltar amb atenció les experiències de diferents alumnes, que han gaudit d'aquesta engrescadora proposta educativa. Alumnes de l'INS Pedraforca compartiren les seves experiències vivencials, educatives i professionals amb alumnes de l'INS Esteve Terradas, de l'INS Provençana i de l'INS Ferrer i Guàrdia.

  La participació dels assistents allargà la jornada mitja hora més de l'horari inicialment previst.

  Segueix-nos a: @Pedraerasmus:

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  CFGM Estètica i Bellesa

  20/11/18

  El passat dimecres dia 14 de novembre, fou lliurada la sol·licitud del CFGM Estètica i Bellesa (CFPM IP20) als Serveis Territorials de Barcelona Comarques. De ser aprovada la proposta, aquest cicle s'oferiria en la modalitat 3 x 2 amb el CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar i en modalitat dual.

  D'aquesta manera, ampliem les possibilitats educatives del centre i, en concret, de l'alumnat del CFGM de Perruqueria.

  III Jornada de difusió del Programa Erasmus+

  14/11/18

  El proper dimecres dia 21 de novembre, a les16:00, farem una Jornada de difusió del Programa Erasmus+. En aquesta jornada, participants del programa ens explicaran les seves vivències.

  A més d’alumnat del nostre centre, també participarà alumnat de l’Institut Esteve Terradas i de l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia.

  Anima’t i vine!!!

  Segueix-nos a: @Pedraerasmus:

  Clicka aquí per a veure el fulletó informatiu

  Cros escolar de L'Hospitalet

  19/11/18

  El passat dissabte 17 de novembre es va celebrar una nova edició del Cros escolar, organitzat pel Consell Esportiu Escolar de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. És el més important per nombre de participants de tot Catalunya. L'Institut Pedraforca hi va participar amb més de 60 alumnes.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  INS Pedraforca líders en categoria cadet

  19/11/18

  El passat divendres 16 de novembre el nostre equip de futbol de categoria cadet (3r i 4t ESO) va guanyar en un partit molt disputat a l'Institut Eugeni d'Ors per 5 gols a 2.

  Amb aquest resultat merescut liderem la classificació i que duri!!!!

  Jornades tècniques de TCAI

  19/11/18

  Els propers dimecres 21, dijous 22 i divendres 23 de novembre, entre les 15.00 i les 21.30, l'Institut Pedraforca serà seu, en una altra ocasió, de les Jornades Tècniques de Cures Auxiliars d'Infermeria, en col·laboració amb l'IOC

  Sortida museu de la música de Barcelona

  16/11/18

  El passat dimarts 6 de novembre, l’alumnat de 2n C d’ESO va visitar el Museu de la Música de Barcelona.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Sortida de Visual i Plàstica amb alumnes de 4t d´ESO

  14/11/18

  El divendres 9 de novembre, vam anar a visitar l'exposició “Art en moviment” a la Pedrera, edifici fet per l'arquitecte Antoni Gaudí a Barcelona.

  L'exposició va ser molt maca i activa. La guia ens va explicar les diferents obres d'art d'una manera molt interessant i vam poder preguntar qualsevol dubte.

  En conclusió va estar molt bé i vaig pensar que m'agradaria tornar-hi.

  Víctor Peñaranda (alumne de 4t d´ESO de Visual i Plàstica)

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Visita al recinte modernista de Sant Pau

  14/11/18

  El passat 26 d’octubre, l’alumnat de CFGS de Documentació sanitària vam visitar el recinte modernista de St. Pau, una de les obres més importants de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

  Durant la visita vam poder gaudir dels diferents espais que formen aquest conjunt arquitectònic immersos en la seva bellesa. Amb les explicacions de la guia, vam adonar-nos de com s’entenia la sanitat i la seva gestió a principis de segle XX, els motius i les prioritats que tenia l’arquitecte a l’hora de dissenyar el projecte i les dificultats de finançament amb les quals es va trobar.

  Fou un matí assolellat, en un espai fantàstic.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Grans resultats dels equips de l'INS Pedraforca aquest cap de setmana

  11/11/18

  Tot començà el divendres passat amb una merescuda victòria a domicili (2-5) del nostre equip de futbol sala infantil contra el Menéndez. Una golejada espectacular.

  Seguí el dissabte amb la victòria de l'equip cadet de futbol, que no volgué quedar enrere. Guanyà per 1 a 3 al Joventut.

  La festa pedraforquiana finalitzà amb la contundent victòria de l'INS Pedraforca, que es va desfer del Club Voleibol Hospitalet per 3 sets a 0.

  La nova equipació els ha donat ales!!!!

  Ciutats per la justícia global

  11/11/18

  El passat divendres 9 de novembre inauguràrem al vestíbul de l'INS Pedraforca l'exposició "Ciutats per la justícia global". Es tracta d'una exposició itinerant que exposarem al centre fins el proper dimecres 21 de novembre.

  Aquesta exposició es completa amb les xerrades que rebrà tot l'alumnat de 3r d'ESO durant la setmana del 12 al 16 de novembre.

  Els primers visitants en gaudiren ja de l'exposició el passat divendres dia 9 de novembre.

  Curs preparatori Erasmus+

  8/11/18

  A continuació podreu trobar adjunt el llistat de l'alumnat seleccionat pel curs preparatòri Erasmus+ que començarà el proper dimecres dia 14 de novembre a les 14:00 hores.

  Llistat alumnat seleccionat.

  Halloween

  6/11/18

  El passat dia 31 d’octubre, l’alumnat de 1r i 2n de Perruqueria va fer una activitat pràctica de caracterització, amb làtex i maquillatge, realitzant ferides, tallades i diversos maquillatges relacionats amb la cada cop més celebrada festa de Halloween.

  Ha estat una activitat interessant per a l’alumnat, ja que la caracterització també forma part de la família d’imatge personal i han pogut tastar una mica aquest món.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Sortida Microscopia i lupes

  1/11/18

  El dimarts dia 16 d’octubre, l’alumnat de 3r d’ESO vam anar a Cosmocaixa a fer un taller de microscopis i lupes.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Entrevistes Erasmus +

  30/10/18

  A continuació us podeu descarregar el llistat de les entrevistes per a accedir a les places ofertades en el context del programa d'Erasmus +, en el qual podeu optar a realitzar part de la Formació en Centres de Treball a l'estranger: clicant aquí.

  Sortida de Perruqueria a Salerm

  29/10/18

  El passat dia 24 d’octubre, l’alumnat de 1r i 2n de Perruqueria van realitzar una sortida a les instal·lacions de la casa comercial Salerm. En aquesta ocasió, es va gaudir d’una demostració pràctica amb les explicacions tècniques pertinents de canvi de forma permanent i temporal de la mà de la formadora de la casa comercial. La model del treball va ser una alumna de 2n i els seus companys van col·laborar ajudant a formadora en el procés pràctic.

  Aquestes sortides serveixen per tal que l’alumnat escolti informació, que ja rep de les professores a l’aula, en boca d’altres professionals, i també perquè conegui un ambient que no és el seu.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  RESPECTE

  18/10/18

  Hem instal·lat al vestíbul de l'Institut Pedraforca una reproducció de l'Escola d'Atenes, el quadre de Rafael Sanzio que representa el respecte a les diferents opinions contraposades.

  És una bona imatge per impulsarar el RESPECTE, al qual dediquem aquest curs 2018.19.

  Visita de l'ONCE a 1r d'ESO

  18/10/18

  Aquesta tarda hem comptat amb uns visitants molt especials. Han vingut representants de l'ONCE per fer una demostració a l'alumnat de primer d'ESO. Hem copsat, de primera mà, què suposa la vida per a les persones privades del sentit de la vista.

  Vols realitzar part de les teves FCT en una empresa a l’estranger?

  17/10/18

  A continuació t’adjuntem la convocatòria de beques de mobilitat Erasmus+ per a aquest curs. Si tens qualsevol dubte pots adreçar-te al teu tutor/a o a la coordinació de mobilitat del centre a través del correu electrònic: pedraforca.fp@gmail.com

  ANIMA’T I PARTICIPA d’aquesta oportunitat tan enriquidora!

  Informació per a Grau Superior

  Informació per a Grau Mitjà

  Estem d’enhorabona!

  17/10/18

  Laia Bonet, alumna d’Automoció del nostre centre de la promoció 2016-2018 i participant del programa Erasmus+ i Dual, ha aconseguit un contracte indefinit a BMW Salonde Provence.

  La Laia va realitzar la seva mobilitat en un altre taller BMW de la zona i com és tan bona l’han contractada. ENHORABONA LAIA!!!

  Estem molt contentes i contents per ella i esperem que la seva experiència sirveixi d’inspiració pel nostre alumnat.

  Podeu seguir les seves vivències a Instagram: @erasmusbmwpedraforca

  POT TCAI

  30/09/18

  L'Institut Pedraforca serà, de nou, seu de les Proves per a l'Obtenció de Títol (POT) de Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI).

  El lliurament de la documentació necessària per a les proves es recollirà únicament i exclusivament dins el termini establert a les hores d'atenció al públic de la secretaria de l'Institut Pedraforca.

  Consulteu clicant aquí l'horari d'atenció al públic de Secretaria abans de venir a l'Institut Pedraforca.

  Podeu consultar clicant aquí el contingut de les proves.

  Per més informació, aneu a Proves per a l'obtenció de títols de formació professional

  Sortida CFGM Perruqueria

  04/10/18

  El passat 27 de setembre, l’alumnat de primer i segon de perruqueria va fer una sortida a la fira de Cosmetórium, un esdeveniment creat per la Societat de Químics Cosmètics amb l’objectiu d’establir un fòrum sobre formulació, fabricació i distribució de productes cosmètics.

  A la sortida es va poder veure, tocar i olorar els principis actius que després serà un producte final com un xampú, condicionador, etc., que a la seva professió s’utilitzarà sovint.

  Va ser una jornada enriquidora i també va servir per fer cohesió de grup.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  L'Erasmus + is still rocking

  29/09/18

  La setmana del 17 de setembre, la docent del nostre centre, Anabel Valero, va realitzar una estada formativa de 5 dies a Joensuu, Finlàndia, amb la professora Katja Vayrynen, coordinadora Erasmus+ d'aquest centre i docent d'emprenedoria.

  A més, va aprofitar per visitar Kevin Meneses i el lloc on realitza pràctiques. En Kevin està realitzant la seva mobilitat en la modalitat de pràctiques en un centre d'atenció a persones amb diversitat funcional.

  Recordeu que podeu seguir-los al seu Instagram: @_Kevin05mc i @Paola_Erasmus+

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Benvingudes i benvinguts al curs 2018.19

  27/09/18

  Ara que ja hi és gairebé tothom us donem la benvinguda a l'ESO, a Batxillerat, al Curs d'Accés a Grau Superior o al Cicle de Grau Mitjà o Superior que hagueu escollit.

  El curs 2018.19 és el CURS DEL RESPECTE a l'INS Pedraforca

  27/09/18

  Taller Fit Jove3

  27/09/18

  El passat divendres 21 de setembre l'alumnat de 4t ESO A va assistir a la sortida taller Fit Jove, subvencionada per la Secretaria General de L'Esport i el Pla de l'Esport, a l'Escola al Poliesportiu Fum d'Estampa de l'Hospitalet de Llobregat.

  L'alumnat va realitzar unes sessions d'Entrenament Funcional, Body Pump, Zumba i estiraments.

  Auxiliars de conversa a l'INS Pedraforca

  27/09/18

  Ahir dimecres 26 de setembre l'Ajuntament de l'Hospitalet, al saló de plens, donà la benvinguda als auxiliars de conversa, que ajudaran a millorar la competència lingüística en anglès dels alumnes de l'ESO.

  L'INS Pedraforca hi va ser. Som uns dels pocs centres de la ciutat que disposa de dos auxiliars de conversa per a tots els nivells educatius de l'ESO.

  L'Erasmus + no s'atura

  12/09/18

  La passada setmana, dos dels nostres alumnes van començar la seva mobilitat de pràctiques en empresa amb el programa Erasmus+

  Es tracta de Kevin Camacho, del cicle de Cures Auxiliars d’Infermeria, que realitzarà la seva mobilitat d’un mes a Joensuu, Finlàndia, en un centre de dia, i de la Paola Bravo, del cicle de Dietètica i Nutrició, que realitzarà la seva estada en una fàbrica de pastisseria industrial a Cardiff, Regne Unit.

  Podeu seguir-los al seu Instagram: @_Kevin05mc i @Paola_Erasmus+

  Us desitgem una bona estada!!!

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  PARTICIPACIÓ AL PROGRAMA AVANCEM

  04/07/18

  Avui 4 de juliol el Director de l'Institut Pedraforca ha signat el compromís de participació del centre en el Programa Avancem: Ensenyament i Aprenentatge Integrat de les Llengües, que impulsa el Departament d'Ensenyament.

  La participació en el programa fou acordada per unanimitat en la sessió de Claustre del 28 de juny de 2018 i, de la mateixa manera, en la sessió de Consell Escolar de 29 de juny de 2018.

  Esperem que aquesta participació contribueixi a millorar l'ensenyament lingüístic a l'Institut Pedraforca.

  MATRÍCULES D’HONOR A CICLES FORMATIUS

  22/6/18

  Al juny s’han graduat els alumnes de cicles de la promoció 2016-18.

  Enguany han obtingut matrícula d’honor :

  Veure alumnat guardonat
  Show/Hide
  Aquests molt bons resultats són fruit del treball i esforç duts a terme durant els dos cursos del cicle formatiu.

  Enhorabona i molts èxits.

  INS Pedraforca guanya amb "Freddie's Health"

  22/6/18

  Ahir, a partir de les 17.00, al Tecla Sala es lliuraren els premis corresponents al XIV Concurs L'H per a Joves emprenedors i emprenedores. El projecte "Freddie's Health" de l'Insitut Pedraforca obtingué el "Premi al millor projecte de millora de la qualitat de vida de les persones".

  Notícia completa
  Show/Hide

  Graduació alumnat 4t ESO

  18/6/18

  El passat divendres dia 15 de juny, a partir de les 19.00, s'esdevingué la cerimònia de graduació per a l'alumnat de 4t d'ESO, ja tradicional a l'Institut Pedraforca.

  Professorat, alumnat i famílies celebràrem plegats la finalització de l'etapa educativa obligatòria de la promoció 2014-2018.

  Reconeixement a INS Pedraforca per l'FP Dual

  18/6/18

  A la Jornada de cloenda de la xarxa de suport d'FP dual esdevinguda avui dia 12 de juny de 2018 al CAR de Sant Cugat, l'Institut Pedraforca ha rebut el reconeixement al centre educatiu que ha presentat més i millors dossiers d'empresa.

  Aquests dossiers han estat elaborats per l'alumnat del CFGM de Farmàcia i parafarmàcia durant l'hora assignada al mòdul de síntesi.

  Podeu ampliar la imatge clicant aquí.

  Cotxe elèctric

  11/6/18

  A l'Institut Pedraforca estem construint un cotxe elèctric revolucionari. Us anirem informant de la seva construcció.

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  I Jornada de Reconeixement als Equips Esportius

  11/6/18

  El passat divendres dia 8 de juny, entre les 17.00 i les 20.00 tingué lloc al nostre centre la I Jornada de Reconeixement als Equips Esportius de l'Institut Pedraforca, organitzada per l'AMPA.

  Durant la jornada es lliuraren medalles a l'alumnat que forma part dels diferents equips esportius de futbol i de voleibol del centre. D'acord amb la nostra proposta educativa, tots i totes han guanyat. Han portat a les pistes de joc els valors de l'esport. Independentment dels resultats que obtinguin finalment en les respectives categories on competeixen, estam orgullosos de tots ells i elles. En especial, de la participació femenina en els distints equips.

  En total, es repartiren més de quaranta medalles entre els alumnes assistents, una xifra impensable fa pocs anys.

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  Trofeus del Consell Esportiu de l'Hospitalet

  11/6/18

  El passat dijous dia 7 de juny a partir de les 19.30 es lliuraren els trofeus del Consell Esportiu de l'Hospitalet a l'Auditori Barradas, dins la Primera Festa dels Valors.

  En el decurs de la cerimònia es lliurà el trofeu als guanyadors de la nova Classificació dels Valors de la temporada 2017-2018. És un honor poder anunciar-vos que un trofeu en aquesta categoria recaigué en l'INS Pedraforca.

  Hem de preuar enormement aquesta distinció, pel que suposa de l'assumpció dels valors de l'esport per part dels equips esportius que representen el nostre institut.

  Proves B1

  11/6/18

  El dijous 1 de juny una dotzena alumnes de l'Institut Pedraforca es presentaren a les proves del B1 organitzades a l'EOI de l'Hospitalet de Llobregat, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Molta sort a ells i elles!!!!

  Acting together: "The Jewellery Thief"

  11/6/18

  El dimarts 5 de maig l'Institut Pedraforca presentà "The Jewellery Thief" a l'Auditori Barradas dins l'Acting Together, on han col·laborat la major part dels centres educatius de l'Hospitalet de Llobregat. L'acte comptà amb la presència de l'Alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

  Aquí teniu les activitats realitzades per l'alumnat de tots els nivells d'ESO de l'Institut Pedraforca, inclòs "The Jewellery Thief" amb les auxiliars de conversa aquest curs: The Jewellery Thief.mp4.

  English Week

  11/6/18

  Entre el 29 de maig i el 5 de juny, hem organitzat l'English Week a l'Institut Pedraforca. Tenim una exposició sobre l'Ulysses i en James Joyce, ara que el proper dissabte dia 16 de juny se celebra el "Bloomsday" a Dublín i arreu.

  jamesjoyce.mp4

  L'hem acompanyada d'un petit homenatge a dos renovadors indispensables de la literatura nord-americana dels finals del segle passat i inicis del nou mil·lenni, traspassats els darrers mesos: en Philip Roth i en Tom Wolfe.

  in-memoriam.mp4

  Curs a Mojácar

  11/6/18

  Aquest curs l'Institut Pedraforca ha recuperat l'anada i assistència als cursos destinats a tècnics i diplomats en ciències de la salut, que imparteix anyalment la Universitat de Granada a la localitat de Mojácar.

  L'alumnat del CFGS de Dietètica s'hi va desplaçar entre els dies 20 i 24 de maig, treient un gran profit de la seva assistència.

  Enguany els curs ha versat sobre “Alimentos funcionales, nutrición y actividad física. ¿Tenemos una vida saludable?”. Podeu trobar més informació a la pàgina web aula-salud-mojacar.com

  I Setmana Sense Fum de la Florida

  11/6/18

  El passat divendres dia 1 de juny a les 18.30 hores es lliuraren al Mercat de la Florida els premis corresponents a la I Setmana Sense Fum de la Florida.

  Alumnes de 1r i 2n d'ESO es presentaren al concursos literari i de dibuix. Resultaren guanyadors dos alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca.

  Automoció i Farmàcia

  9/6/18

  Dintre el marc del projecte del cotxe elèctric, s'ha fet una sèrie d'activitats de col·laboració entre el Departament d'Automoció i Electromecànica i el Departament de Farmàcia.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Sortida al Parc Tecnològic de Mataró

  9/6/18

  L’alumnat del mòdul de 2n de Farmàcia de grau mitjà va poder gaudir d'una sortida al Parc Tecnològic de Mataró. Vam poder visitar un recinte modern i molt ben equiparat.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Sortida a l'Institut de Recerca de la Sida, l’IrsiCaixa

  6/6/18

  El passat divendres 25 de maig, l’alumnat de primer del cicle formatiu de grau superior de Laboratori Clínic i Biomèdic es va proposar un repte: Reproduir part de la recerca que es porta a terme en els laboratoris de l'Institut de Recerca de la Sida, l’IrsiCaixa, per identificar substàncies candidates a formar part d'una vacuna contra la sida.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Erasmus+ Pedraforca a BMW França

  24/5/18

  Ja tenim el Biel i la Laia realitzant part de les seves FCT amb el programa Erasmus+ a BMW, a Salon de Provence i a Aix en Provence respectivament.

  A gaudir de l'experiència!

  Podeu ampliar les imatges clicant aquí.

  Jornada de Poesia i premis

  24/5/18

  Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, es lliuraren diplomes de reconeixement als alumnes participants en la Jornada de Poesia, que organitzà l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat el passat 22 de març.

  L'enhorabona al Departament de Castellà que, malgrat el poc temps disponible acordat en les bases del concurs per tal de presentar les obres, recollí nou obres poètiques originals, de les quals tres en resultaren guanyadores. Un èxit rotund inapel·lable.

  Podeu descarregar aquí les 3 obres que van resultar premiades:

  Podeu consultar totes les obres presentades en aquests 2 enllaços:

  Reconeixement ApS

  24/5/18

  Ahir a la tarda tingué lloc a la Sala Salamandra el lliurament de diplomes a la participació en els projectes d'Aprenentatge-Servei (ApS) de l'Ajuntament de l'Hospitalet, reconeguts internacionalment. El lliurament corregué a càrrec del Regidor de Cultura de l'Ajuntament, en Jaume Graells.

  Dues alumnes de l'Institut Pedraforca recolliren els seus diplomes i els dels seus companys i companyes en agraïment a la seva participació ciutadana en els projectes ApS "Parelles lingüístiques / Voluntaris per la llengua" i "Cicerone".

  L'enhorabona a totes les persones implicades en ambdós projectes.

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  Banc de Sang

  24/5/18

  El passat dijous dia 17 de maig horabaixa acudí a l'INS Pedraforca el Banc de Sang per tal de portar-hi a terme la campanya d'extracció de sang. 38 persones varen passar pel Saló d'Actes a fer la seva donació durant tot l'horabaixa i el vespre. 5 persones no compliren els seus desitjos i varen ser rebutjades. Per tal de valorar correctament la jornada, cal esmentar que 23 persones (el 60,53 %) varen ser nous donants.

  Aquesta campanya a l'INS Pedrafoca inclogué les xerrades que s'oferiren als Cicles Formatius sobre el banc de sang i teixits (medul·la, teixits, llet materna i sang) durant tot el dimecres dia 16 de maig.

  Grup de Treball per a l'FP

  24/5/18

  Ahir dimecres 23 de maig a la Sala Harmonia finalitzaren les tasques del Grup de Treball per a l'FP, en què han participat diferents centres d'FP de la ciutat, amb participació de l'INS Pedraforca, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

  Les propostes acordades seran presentades al Consell Educatiu de la ciutat. Confiam que siguin d'utilitat per tal de:

  1. Millorar la difusió i la qualitat de la informació sobre l'oferta educativa dins el municipi, mitjançant, entre d'altres, l'organització d'una jornada informativa.
  2. Implicar l'Ajuntament en la millora de l'ensenyament de l'anglès als cicles formatius.
  3. Garantir la constitució d'un grup de treball estable, que continuï la tasca endegada el curs 2018-19.

  La Companyia Pedractors presenta l'Odissea

  24/5/18

  La Companyia Pedractors de l'INS Pedraforca presentà el dimarts 22 de maig la seva adaptació de l'Odissea d'Homer al Teatre Joventut. De nou, aconseguí un gran èxit de crítica.

  Com recordareu, la preestrena de l'obra tingué lloc el passat 23 d'abril, durant els actes de la Diada de Sant Jordi.

  L'enhorabona a n'Àngels Hernando i na Marta Vázquez, ànimes de la iniciativa, i a la resta de la companyia.

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  I Trobada d'Instituts Oberts

  24/5/18

  El passat dimecres dia 16 de maig horabaixa tingué lloc la I Trobada d'Instituts Oberts de l'Hospitalet de Llobregat a l'Institut Rubió i Ors amb l'assistència d'alumnat d'aquest centre educatiu, de l'Institut Eduard Fontserè i de l'Institut Pedraforca. Durant la trobada hi tingueren lloc activitats esportives, amb la participació de tots els equips de futbol de l'INS Pedraforca, i un espectacle de ball.

  La celebració d'aquests actes de coneixença, de convivència i de compartir experiències entre l'alumnat de diferents centres educatius és un dels principals objectius d'aquest programa, en el qual hi participa l'INS Pedraforca.

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  Sortida al temple Sikh

  23/5/18

  El dilluns 5 de març de 2018, l’alumnat de religió de batxillerat vam realitzar una sortida al temple sikh del barri de Collblanc. Anteriorment havíem buscat informació i havíem parlat sobre el sikhisme, la cultura que l’envolta i els costums dels sikhs.

  Notícia completa
  Show/Hide

  JPO postobligatòria

  15/5/18

  El dilluns 7 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes de postobligatòria a l'INS Pedraforca amb gran assistència de públic.

  JPO

  15/5/18

  El divendres dia 4 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes diferenciades per a l'alumnat de batxillerat de l'Institut Pedraforca, que vol accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o a un Cicle Formatiu de Grau Superior dels que s'imparteixen al centre.

  JPO postobligatòria

  15/5/18

  El dilluns 7 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes de postobligatòria a l'INS Pedraforca amb gran assistència de públic.

  Promoció de la Formació Dual

  15/5/18

  El dimarts 8 de maig s'esdevingué l'acte de promoció de la Formació Dual, que s'introduirà el curs 2018-2019 al CFGM de Perruqueria i Imatge Personal, amb presència de l'Alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat.

  Comiat

  15/5/18

  El dimecres 9 de maig ens començàrem a acomiadar dels nostres alumnes de segon de batxillerat. Sempre els recordarem.

  Proves accés

  15/5/18

  El dimecres 9 de maig es desenvoluparen a l'Institut Pedraforca les Proves d'Accés a Grau Mitjà.

  1r premi

  15/5/18

  El divendres 11 de maig l'Institut Pedraforca guanyà els Fit Games.

  En aquesta competició hi poden participar tots els centres educatius de l'Hospitalet de Llobregat.

  Felicitats!

  Presentació de la Dual per al CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar

  15/5/18

  El passat dimarts dia 8 de maig va tenir lloc la presentació de la Formació dual en el CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, dins la V Setmana de l'FP. Aquesta s'esdevingué amb un dinar organitzat per l’Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

  Aquest acte comptà amb la presència de Núria Marín, l'alcaldessa de la ciutat, en Jaume Graells, regidor d'Educació, i d’en Jordi Granel, en representació del Departament d'Ensenyament. Cal destacar també l’assistència del director del nostre centre, en Bernat Juan Mas, i d’Esther Barceló, per la seva important tasca organitzativa de la jornada.

  Cal també destacar la important recerca que van realitzar les companyes Isabel García i Maite Vall-llebrera, per fer possible a l’acte la presència de dues representants de la Federació Catalana de Perruqueria i de 17 perruqueries de l'Hospitalet de Llobregat.

  També cal esmentar Maite Vall-llebrera i Susana Sánchez, per dedicar unes breus explicacions i van aclarir dubtes per part dels assistents. Aquí teniu unes imatges de la jornada.

  Departament d’Imatge Personal

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  Masterclass d’esmaltat d’ungles

  7/5/18

  El passat divendres 4 de maig, l'alumnat de 2n de CFGM, Perruqueria i Cosmètica capil·lar, va rebre una masterclass d'esmaltat semipermanent a càrrec de la firma Thuya.

  Va ser una mostra molt enriquidora, ja que el nostre alumnat va aprendre noves tècniques d'esmaltat per així crear nous dissenys.

  Equip d’Imatge Personal

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  JPO Batxillerat i Cicles Formatius

  7/5/18

  Les dates de les jornades de portes obertes per a l'ensenyament postobligatori a l'Institut Pedraforca seran les següents:

  • JORNADA DE PORTES OBERTES DE BATXILLERAT
  • DILLUNS 7 DE MAIG A LES 17:00 HORES
  • Lloc: Biblioteca.

  • JORNADA DE PORTES OBERTES DE CICLES FORMATIUS
  • DILLUNS 7 DE MAIG A LES 17:30 HORES
  • Lloc: Saló d'Actes i dependències dels diferents cicles formatius.

  Programa Erasmus +

  7/5/18

  El passat dimecres 23 d'abril es van incorporar la Carme, la Julexy, la Katty i la Maryuri, de 2n curs del cicle de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, a Urbasba, el saló de bellesa i SPA on realitzaran les seves FCT amb el programa Erasmus+.

  Podeu seguir les seves aventures al següent compte d'Instagram: @erasmuscardiff18

  Bona estada!!!

  Podeu ampliar la imatge clicant aquí.

  Portades i punts de llibre

  3/5/18

  Podeu veure els dibuixos i els noms dels guanyadors i guanyadores de la portada de la revista, així com dels punts de llibre de Sant Jordi.

  Premis "Punts de Llibre":

  • Jennifer Solano (1r d'ESO)
  • Edwin Vargas (2n d'ESO)
  • Mónica Bachmann (4t d'ESO)

  Premis "Portada de la revista":

  • 1r Premi: Aditi Vyas (3r d'ESO)
  • 2n Premi: Ritin Ritin (3r d'ESO) i Thais Marsà (4t d'ESO)
  • 3r Premi: Hanna Azzaoui (2n d'ESO) i Yong Ying Xia (4t d'ESO)

  Podeu ampliar aquestes imatges clicant aquí.

  Joc de pistes artisticoliterari i recital de poesia de Joana Raspall

  3/5/18

  Part de l’alumnat de 2n d’ESO, en la festa de celebració de la diada de Sant Jordi d’enguany, ha recitat un recull de poemes de Joana Raspall, poeta catalana contemporània, i ha participat en el taller de joc de pistes, on han pogut dur a terme un seguit d’activitats artístiques relacionades amb la llegenda de Sant Jordi (dibuixar el drac, Sant Jordi i la princesa), amb la literatura (recitar poemes, crear versos, imaginar metàfores i comparacions literàries), fer teatre (fer d’actor/actriu que declara el seu amor a la seva estimada/al seu estimat), disfressar-se, etc.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Sant Jordi

  25/4/18

  El 23 d'abril de 2018, com cada any, es publicà la revista de l'INS Pedraforca.

  Durant tot el dia celebràrem la Diada de Sant Jordi, reconeixent el talent del nostre alumnat. Per fer-ho, lliuràrem els premis literaris i artístics.

  També repartírem diplomes de reconeixement a la participació de l'alumnat centre en projectes de centre o de col·laboració amb l'Ajuntament de l'Hospitalet i la Universitat de Barcelona.

  Podeu llegir la revista en línia clicant aquí.

  Podeu descarregar-vos la revista en format PDF clicant aquí.

  Totes les edicions es poden veure clicant aquí.

  Certamen Oratoga

  26/4/18

  L'Institut Pedraforca participà en el Certamen Oratoga, que tingué lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Fou tot un èxit rotund. Hi participaren alumnes de l'Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

  L'Institut Pedraforca hi contribuí presentant tres oradores.

  A més, l'Institut Pedraforca cedí les seves instal·lacions per tal que s'hi portessin a terme totes les activitats preparatòries del certamen.

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  Excursió a les Fonts del Llobregat

  25/4/18

  El dia 9 d’abril, els tres grups de 3r d’ESO vam anar d’excursió a les fonts del Llobregat. En la sortida, organitzada pel Departament de Socials, vam visitar indrets que havíem estudiat en el crèdit de síntesi.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Taller de teatre “Sentir, pensar i interpretar”

  20/4/18

  Aquesta primavera, l’alumnat del Pedraforca ha tingut la sort de poder participar en un taller de teatre.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Jornada informativa de Dual

  16/4/18

  El passat 9 d’abril va tenir lloc a l’institut Pedraforca, una jornada informativa per a empresaris del sector de la perruqueria. Va ser presentada per Bernat Juan Mas, director del centre, i conduïda per la coordinadora de la formació dual, Susanna Sánchez.

  Van assistir-hi professionals del sector de la perruqueria de l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, alguns dels quals participen en la formació pràctica (FCT) amb alumnes del nostre centre.

  Trobareu més informació al díptic adjunt.

  Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

  GEP Activities with hairdressing students

  16/4/18

  As future hairdressers it is very important to understand how beauty works. Through human history, beauty canons have changed all around the world. With GEP activities like this one we learn about it in English and we are able to understand different types of people. Thanks to the English language we get to know them and this is the best way to get to know yourself!

  Cheers!

  Click here if you want to see more.

  Sortida a Marvi

  16/4/18

  Els alumnes de 2n de Perruqueria van visitar, el passat 3 d’abril, les instal·lacions del centre de perruques i extensions Marvi de Barcelona. Van gaudir molt de la formació que se'ls va impartir relacionada amb els tipus i la confecció de perruques i extensions. Va ser una molt bona sortida formativa, on part de l’alumnat va poder practicar.

  Imatge Personal

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  Sortida al Museu d’Història de Catalunya

  16/4/18

  El dimarts 10 d'abril de 2018, els grups de 2n de batxillerat A i B hem assistit a l'activitat del Consell dels Savis del Museu d'Història de Catalunya. Durant dues hores hem conversat amb tres persones grans que ens han explicat el seu testimoniatge i vivències de la guerra civil i el franquisme. Després, hem visitat la sala del segle XX del museu.

  Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

  Projecte Euroscola 2018

  11/4/18

  Podeu veure a continuació el vídeo de la participació de l'INS Pedraforca en el projecte "Euroscola 2018" i també el vídeo del making of.

  Dietes terapèutiques (CAI)

  10/4/18

  El passat mes de febrer l’alumnat del CFGM de Cures auxiliars d'infermeria va realitzar una activitat d'identificació de dietes terapèutiques hospitalàries a la cuina-laboratori de l'institut.

  Va ser una activitat molt profitosa i engrescadora per als alumnes ja que van aprendre quins aliments estan aconsellats i desaconsellats per a cada tipus de dieta recomanada segons la patologia de cada pacient. A partir d'ara sabran identificar de quina dieta es tracta i detectar possibles errades.

  Les professores del crèdit 4 de CAI volem agrair la col•laboració i bona actitud de l’alumnat participant que va portar els menús cuinats de casa. Estava tot boníssim! Bon profit!

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  Cròniques esportives

  10/4/18

  Podeu descarregar a continuació darreres cròniques esportives.

  CRÓNICA VOLEY.pdf

  GOLAZOS DEL PEDRAFORCA (FÚTBOL).pdf

  Sortida a IDIBAPS

  21/3/18

  El passat dimecres 28 de febrer, l’alumnat de 2n de Laboratori Clínic i Biomèdic va fer una visita al centre d’investigació IDIBAPS.

  Podeu llegir la crònica de la visita clicant aquí.

  Podeu veure més imatges clicant aquí.

  Art en Femení 2018

  21/3/18

  Enguany, l’alumnat de 4t d´ESO de Visual i Plàstica ha realitzat una obra per a l´exposició col·lectiva "Art en Femeni 2018", que es fa a la Sala Barrades de l´Hospitalet de Llobregat fins el 8 d´abril.

  • Titol: "L´eixugaparabrises. En record de les dones inventores"
  • Tècnica: Collage sobre plàstic
  • Mesures: 100 x 70 cm

  Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

  Proves d'accés

  20/3/18

  En aquest enllaç podeu consultar la informació.

  http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/gm-fp/.

  Jornada Portes Obertes per a l'ESO

  20/3/18

  L'horabaixa i vespre del passat dimecres dia 14 de març es dugué a terme la Jornada de Portes Obertes per a l'ESO de l'Institut Pedraforca, amb una assistència notablement superior a les més optimistes previsions, doblant l'assistència d'edicions anteriors.

  La biblioteca s'omplí i el recorregut s'allargà per sobre l'horari previst debut a la munió de gent que estibà passadissos, aules i menjador.

  Estada de l’alumnat del Cardiff and Vale College

  12/3/18

  Les alumnes Svetlana, Cameron i Lidia, del Cardiff and Vale College, amb dues de les seves professores, la Kim i la Laura, han estat durant dues setmanes fent una estada en la modalitat d’estudis del programa Erasmus+, al CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar del nostre institut.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Dia Internacional de les Dones

  8 de març de 2018

  Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

  També podreu veure fotografies de l'exposició al vestíbul del nostre centre "Fes sentir la teva veu".

  Podeu descarregar el document PDF Fes sentir la teva veu.pdf

  Vaga

  6/3/18

  El dia 8 de març de 2018 hi ha convocada una vaga general, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

  Per aquest motiu, us informem que, tot i que el centre estarà obert seguint els serveis mínims decretats, pot haver-hi alteracions significatives en les activitats lectives previstes en funció del seguiment de la vaga.

  I Sessió Formativa per a Famílies

  6/3/18

  El passat dijous dia 1 de març s'esdevingué a la biblioteca del centre la I Sessió Formativa per a Famílies, amb el suport de l'AMPA.

  En aquesta ocasió es convocà només a les famílies de primer d'ESO, per tal de tractar de l'educació dels fills i filles en el món d'internet. Es varen tractar els diferents perills amb els quals es poden haver d'enfrontar els menors a la xarxa. A més, es varen oferir consells per tal que les famílies puguin abordar aquests temes i sàpiguen resoldre'ls mitjançant el diàleg i l'establiment d'unes pautes de conducta clares.

  Presentació de llibre

  1/3/18

  El passat dimecres dia 21 de febrer al Tecla Sala, va tenir lloc la presentació del llibre "Formació Professional. Bones pràctiques a l'Hospitalet de Llobregat", que coordinaren n'Enric Roldán Bermejo i en Pep Vallecillos Melgarejo.

  Aquest volum conté tres articles redactats per membres de la comunitat educativa de l'INS Pedraforca.

  L'article que tanca el llibre fou redactat per una alumna del CFGS d'Automoció, una especialitat tradicionalment masculina en què la igualtat de gènere també s'obre camí.

  Educateca

  1/3/18

  Ahir a Ca n'Arús seguí l'Educateca. Professorat de l'institut Pedraforca presentà a les persones assistents els cicles de les branques d'Automoció i d'Imatge Personal que oferim al centre:

  • CFGM Perruqueria
  • CFGM Electromecànica de Vehicles
  • CFGS Automoció

  Gràcies a les persones assistents.

  Jornada InterAmpas

  1/3/18

  Dilluns dia 26 de febrer se celebrà la primera jornada InterAmpas a l'Institut Pedraforca.

  Si no hi vares poder assistir, t'esperem a la Jornada de Portes Obertes per a l'ESO, que tindrà lloc el dimecres dia 14 de març a partir de les 17:45 de la tarda.

  Sortida de Ciències Socials a l’Observatori Fabra

  26/2/18

  El dimarts 20 de febrer d’enguany, l’alumnat de 1r d'ESO ha anat a visitar l'Observatori Fabra, situat a la falda del Tibidabo.

  Hem anat a Vallvidrera i, des d'allà, hem fet la passejada panoràmica per Collserola que ens porta a aquest observatori astronòmic, sismològic i meteorològic; un dels més importants d'Europa. L’alumnat de primer d'ESO ha participat en les visites i ha gaudit de les millors vistes panoràmiques del pla de Barcelona.

  Podeu veure més fotografies clicant aquí.

  Sortida al Centre de Recerca Genòmica (CRG)

  22/2/18

  El passat dimecres 7 de febrer, el grup de primer del CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic vam anar al Centre de Recerca Genètica, que es troba al costat de l’Hospital del Mar. És un dels majors centres d’investigació biomèdica d’Europa amb gent de tot el món treballant. El seu objectiu és millorar la salut estudiant la base genòmica de les malalties.

  Podeu llegir la crònica de la sortida clicant aquí.

  Podeu veure més fotografies clicant aquí.

  Crònica de partits

  22/2/18

  Podeu llegir en aquest document la crònica de 2 partits del Pedraforca.

  CRÓNICA PARTIDO 170218.pdf.

  Resultats esportius

  22/2/18

  Podeu descarregar documents on consten les classificacions dels nostres equips.

  Educateca i INS Pedraforca

  22/2/18

  Ahir a Ca n'Arús començà l'Educateca. Dues professores de l'institut Pedraforca presentaren els cicles de la branca sanitària que oferim al centre a les persones assistents:

  • CFGM Cures Auxiliars d'infermeria
  • CFGM Farmàcia i Parafarmàcia
  • CFGS Dietètica
  • CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic
  • CFGS Documentació i Administració Sanitàries

  La setmana vinent presentarem la resta de l'oferta de cicles formatius de l'Institut Pedraforca. T'hi esperem.

  080 Barcelona Fashion

  20/2/18

  Els alumnes del CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar hem visitat la 080 Barcelona Fashion de gener de 2018, per tal de gaudir de l’esdeveniment i d’observar alguns conceptes que hem estudiat a classe, dintre del mòduls teòrics.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Masterclass de dibuix

  19/2/18

  A la tornada de les vacances de Nadal, amb les piles carregades: Som-hi! Ens vam estrenar amb una masterclass a càrrec de l’artista Erik Schwitz, llicenciat en Belles Arts i escultor. Va ser el nostre convidat.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Sortida al Parc Científic

  12/2/18

  El passat desembre els estudiants del segon curs del grau de tècnic de laboratori clínic van visitar les instal·lacions del Parc Científic de Barcelona (PCB). El PCB és una parc de recerca que pertany a la Universitat de Barcelona on s’allotgen diferents centres de recerca i fins a 50 empreses de l’àmbit de la biomedicina i la biotecnologia.

  Podeu llegir la crònica de la sortida clicant aquí.

  Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

  Sortida de Geografia

  9/2/18

  El dimecres 7 de febrer, l’alumnat de 2n de batxillerat del centre han anat al delta del Llobregat. Hem visitat el Centre d'Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat a la Masia de Can Comas, on hem après els valors i algunes tècniques de l'agricultura tradicional.

  Durant tot el matí hem gaudit dels paisatges agraris envoltats pels canals, regadores i filloles del sistema de reg del canal de la dreta del Llobregat. També hem estudiat la història dels paisatges a través de la presentació i lectura il•lustrativa de textos de Jaume Codina, duta a terme pels alumnes de Geografia.

  Podeu veure més fotografies clicant aquí.

  Vídeo de la Pau

  8/2/18

  En el marc de la Diada de la Pau, alumnes del nostre centre han interpretat la peça "No dudaría" - Antonio Flores.

  Felicitats a tothom!!

  .

  Dia de la pau i la no-violència

  8/2/18

  El dia 30 de gener, amb motiu del Dia de la pau i la no-violència, es va exposar al vestíbul de l´institut una reproducció del Guernica de Picasso, realitzada pels alumnes de 4t d´ESO de l´assignatura optativa de Visual i Plàstica. La reproducció mesura 98 x 200 cm, està pintada amb tèmpera i enganxada sobre un suport de fusta. La frase que vam triar per acompanyar el Guernica va ser: "No n´hi ha prou amb parlar de la pau, s´hi ha de creure i treballar per aconseguir-la!" (Eleanor Roosevelt).

  També es va intentar muntar un trencaclosques de 3.000 peces del Guernica i tothom que va voler va posar el seu granet de sorra. El lema va ser: "Una peça per la pau: Entre tots i totes podrem!".

  Podeu veure més fotografies clicant aquí.

  Formació delegats i delegades

  8/2/18

  El dia 26 de gener, els delegats i les delegades de 1r, 2n i 3r de l’ESO van assistir a la "Jornada de formació de delegats i delegades" al centre cultural de Santa Eulàlia.

  Podeu llegir la crònica d'una alumna clicant aquí.

  Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

  Cosmobeauty

  8/2/18

  Enguany, els dies 20, 21 i 22 de gener de 2018 ha tingut lloc un important esdeveniment a la nostra ciutat. La fira Cosmobeauty Barcelona neix de la fusió de dues fires de referència en el món de la imatge personal, Cosmobelleza i STS. Beauty Barcelona ha tingut lloc a l’espai Fira Barcelona a Gran Via.

  L’alumnat de primer i segon del CFGM de Perruqueria i Cosmètica capil·lar, acompanyats per professores d’imatge personal, van assistir a l’esmentada fira. Van poder veure un munt de novetats dins del sector de la imatge personal, decoració d’ungles, novetats en perruqueria: colors, diferents estils de tallada, recollits i cosmètics que cada cop tenen més cura del medi ambient.

  Us deixem unes imatges de la jornada, així com un recull de les novetats en el món de la imatge personal.

  Equip Imatge Personal

  Podeu veure més fotografies clicant aquí.

  Cicerone i Mostra d'entitats

  2/2/18

  El divendres 2 de febrer l'alumnat Cicerone ha participat en el recorregut "Mostra d'entitats" del barri de Florida.

  Han visitat l'espai Ana Díaz Rico, l'Oficina Jove d'Emancipació, Torre Barrina i l'Esplai Florida.

  D'aquí 10 dies hauran de fer de "cicerone" i mostrar aquestes entitats a companys/es de 1ESO.

  Podeu veure més fotografies clicant aquí.

  Sortida a l'Hospital del mar

  1/2/18

  El dia 14 de desembre el grup de primer de Laboratori vam anar a la zona d’esterilització de l’Hospital del Mar.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Dia de la Pau

  24/1/18

  El proper dia 30 de gener celebrarem el Dia de la Pau al nostre institut. Podeu veure un vídeo de presentació d'aquesta jornada.

  Jornada tècnica de barberia

  9/1/18

  El passat 13 de novembre de 2017 va tenir lloc, al nostre centre, l’institut Pedraforca, una jornada tècnica de barberia, gràcies a professorat, alumnat i col•laboradors. Aquesta jornada anava destinada al nostre alumnat de CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil•lar, en especial als cursos de primer i segon; per a ells va ser una jornada molt enriquidora.

  Notícia completa
  Show/Hide

  La Marató

  7/1/18

  Ja és habitual que el nostre institut se sumi a la campanya de divulgació de La Marató de TV3.

  El passat divendres 15 de desembre es van fer a l’institut les conferències educatives sobre el tema d’enguany: les malalties infeccioses. Un dels objectius finals és el de sensibilitzar als nostres alumnes sobre aquestes malalties. Apropant-los a la realitat mèdica i personal dels propis malalts.

  Els alumnes destinataris d’aquesta activitat valoren positivament que es dugui a terme.

  Podeu veure més fotografies clicant aquí.