MENÚ
Show/Hide

Us trobeu a l'arxiu de notícies antigues

Veure notícies actuals

Comiat Perruqueria

22/06/20

L'alumnat de perruqueria ha tancat aquest curs tan singular amb un comiat ben especial, us deixem el suport gràfic que han fet servir. Es pot descarregar aquí.

Full informatiu INS Pedraforca

19/06/20

Ja hem publicat l'edició de la 14a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí.

Amb aquest full informatiu i amb la finalització de les activitats per a l'alumnat, ens acomiadam de la sèrie, que ens ha acompanyat en les darreres setmanes.

Exposició virtual de Visual i Plàstica

19/06/20

A continuació teniu el link on es pot veure una exposició virtual de Visual i Plàstica dels treballs que s'han realitzat en confinament: aquí.

FEEL THE TASTE, guanyador 11a edició FPemprèn

18/06/20

El projecte FEEL THE TASTE!!!!, realitzat per alumnes del CFGS de Dietètica ha resultat guanyador en la categoria Salut, Esport i Benestar dins l'11a edició dels Premis FPemprèn, que s'han lliurat avui dia 18 de juny de 2020.

Full informatiu INS Pedraforca

12/06/20

Ja hem publicat l'edició de la 13a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí.

Continuïtat del programa auxiliar de conversa

12/06/20

L'Institut Pedraforca continuarà participant en el programa d'auxiliars de conversa en llengua anglesa el curs 2020-21.

Aquesta col·laboració de l'Institut Pedraforca amb l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, amb el suport del Departament d'Educació, permet que tot l'alumnat d'ESO del nostre centre compti amb el suport d'una auxiliar de conversa dins la seva aula d'anglès

Reflexions i cinefòrum amb l'AIS

12/06/20

Ens hem retrobat aquests dies després d'estar mesos i hem reflexionat sobre aquells aspectes positius i aquells aspectes negatius que tenim com a adolescents d’estar tancats tant de temps a casa amb la família. Han sortit reflexions força interessants com per exemple, trobar noves maneres de passar-ho bé amb la família o com la necessitat de disposar de temps a soles, sense la família. A més, estem mantenint una sèrie de cinefòrums molt enriquidors sobre pel.lícules que poden resultar interessants per a totes i tots vosaltres com: “Barrio” (1998) de Fernando León de Aranoa, “Cobardes” (2007) de José Corbacho i Juan Cruz i també “A cambio de nada” (2015) de Daniel Guzmán.

Actuacions dins el pla d'obertura de l'Institut Pedraforca (08.06.20 i 10.06.20)

11/06/20

Ahir dia 10 de juny de 2020, dins el pla de desconfinament de l'Institut Pedraforca, s'hi varen portar a terme diverses activitats:

 • Dos grups d'alumnes de 1r d'ESO es varen acostar al centre per portar a terme una activitat tutorial i per retornar a l'AMPA diversos llibres en préstec. Varen valorar molt positivament la possibilitat de retrobar-se amb la tutora i accedir de nou al centre.
 • Un grup de la comissió de delegats s'hi acostà per mantenir, amb el coordinador, la darrera reunió del curs. La reunió va ser parcialment presencial, a la biblioteca, i parcialment telemàtica. D'una manera o d'una altra, totes i tots varen opinar, durant més d'una hora, sobre diferentes activitats organitzades al llarg del curs. També, varen debatre sobre l'experiència de mantenir un curs des de la pròpia llar, sense l'alè proper de companys i professorat. Un debat força madur i interessant!!
 • A aquestes activitats d'avui, cal sumar-hi la rebuda de dos petits grups d'alumnes de 1r de batxillerat, que varen acabar de triar, amb l'assessorament del tutor, el seu treball de recerca per al curs 2020-21. Aquesta activitat tingué lloc el passat dilluns dia 8 de juny de 2020.

  Les famílies d'elles i ells hagueren d'omplir abans la "declaració responsable" per tal d'accedir al centre. Varen acudir al centre amb mascareta; varen mantenir la distància de seguretat de dos metres en tot moment; i es varen rentar les mans amb gel hidroalcohòlic en arribar al centre i en sortir-ne.

  Mentrestant, el personal de consergeria continua assessorant telefònicament sobre els diferents processos de preinscripció, que se succeeixen aquestes setmanes

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  11a edició dels Premis FPemprèn

  08/06/20

  Malgrat el confinament, diversos alumnes del CFGS de Dietètica han presentat els seus treballs a l'11a edició dels Premis FPemprèn. Han presentat els següents treballs:

 • Micake
 • Nutrikids
 • Cosmopolitan food
 • Feel the Taste!!!
 • L'acte tindrà lloc el 18 de juny de 2020 de 12:00 a 12:30 en el canal de youtube de la Fundació BCN Formació Professional.

  Molta sort!!

  Pla d'obertura de l'Institut Pedraforca entra en vigor dilluns 8 de juny

  05/06/20

  L'Hospitalet de Llobregat entra en Fase 2. L'institut Pedraforca obrirà les seves portes per portar al terme algunes activitats.

  Les actuacions avaluables , per mor de la COVID-19, continuen sent telemàtiques.

  El comiat dels diferents nivells educatius és telemàtic. Consulta del teu tutor o tutora.

  Consulta les dades del Pla de desconfinament de l'institut Pedraforca, per al període entre el 8 i el 19 de juny.

  Segueix les instruccions del desplegament a l'institut Pedraforca de les instruccions sobre l'obertura dels centres.

  Pots descarregar-te la declaració responsable que has d'haver enviat al teu tutor o tutora per accedir al centre i dur a terme les activitats descrites en el pla.

  Full informatiu INS Pedraforca

  05/06/20

  Ja hem publicat l'edició de la 12a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí.

  Video English week 4

  03/06/20

  Vídeo SIEI

  02/06/20

  L'alumnat de SIEI de l'Institut Pedraforca us vol mostrar algunes de les activitats que han fet durant aquest curs, tant abans com durant el confinament. Són alumnes tant de 1r d'ESO A com de 2n d'ESO B i han après molt durant aquest curs.

  Promo English week 4

  02/06/20

  Exàmens 2a Convocatòria Cicles formatius

  31/05/20

  Ja hem publicat els calendaris dels exàmens de la 2a convocatòria per a l'alumnat de cicles formatius. Els podeu consultar aquí.

  Full informatiu INS Pedraforca

  29/05/20

  Ja hem publicat l'edició de la 11a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí.

  Anulació proves de grau superior a l'Institut Pedraforca

  29/05/20

  L'Institut Pedraforca no serà seu de la convocatòria d'enguany de les Proves d'Accés a Grau Superior.
  L'Institut Pedraforca només serà seu de la convocatòria d'enguany de les Proves d'Accés a Grau Mitjà.

  BREAKING NEWS: ACTING TOGETHER ON JUNE 3rd

  29/05/20

  L'Institut Pedraforca, com cada any, participa en l'Acting Together. Enguany, hi participa només l'alumnat de 4t d'ESO.

  L'Acting Together 2020 tendrà lloc el dimecres dia 3 de juny en format virtual.

  Constarà del següent:

 • Promo General: un vídeo promocional de l’acte d’un minut. El desvetllarem el proper dimarts dia 2 de juny.
 • Acting Together D: El dimecres 3 de juny, a partir de les 11.00, podreu veure el vídeo definitiu a YouTube en el bloc D. Us en compartirem l'enllaç. També el trobareu al nostre web i a Instagram.
 • Promo Acting Together: Quatre vídeos promocionals d’un minut de cada bloc que es poden penjar fàcilment a les xarxes. Els podreu veure quan els tinguem a l'abast.
 • L’FP Dual una oportunitat per al teu futur professional

  28/05/20

  El dia 25 de maig vam comprovar que “L’FP Dual una oportunitat per al teu futur professional” és una realitat. L’alumna de segon de Farmàcia de l’Institut Pedraforca, Blanca Gordo, va explicar en una presentació on line la seva experiència a l’FP Dual. Aquesta presentació va ser una de les «Converses amb estudiants» que promou l’Ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Preinscripció confinada ESO

  22/05/20

  L'Institut Pedraforca continua creixent malgrat el COVID-19. Finalitzat el procés de preinscripció de l'ESO, us volem agrair la vostra confiança. Moltes gràcies a les 93 famílies que voleu dipositar la vostra confiança en nosaltres. Sabem que, per a alguns i algunes de vosaltres, ha estat complicat aquest procés de preinscripció, bàsicament telemàtic. Procurarem no decebre-us!!!

  Trees 4 Europe

  22/05/20

  L'Institut Pedraforca contribueix un altre any a Trees for Europe. Enguany, ens hem adaptat a la situació causada pel COVID-19. Us presentem la imatge que uneix les diferents accions en favor del medi ambient, portades a terme, en confinament, per diferents membres de la comunitat educativa de l'Institut Pedraforca

  Full informatiu INS Pedraforca

  22/05/20

  Ja hem publicat l'edició de la 10a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí

  Renovació Carta ECHE

  21/05/20

  L'Institut Pedraforca ha presentat avui la seva sol·licitud per tal de renovar l'ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION (ECHE), que concedeix la Comissió Europea.

  Ens va ser concedit el 2015 i, malgrat la COVID-19, demanem la seva renovació per un altre període de cinc anys.

  L'Institut Pedraforca vol mantenir el seu compromís, malgrat les incerteses, amb el programa Erasmus +.

  Gràcies pel suport a l'Hospital Clínic

  20/05/20

  Us compartim l'escrit d'agraïment que ens ha fet arribar l'Hospital Clínic de Barcelona.
  Troba'ns al cartell d'agraïment

  Des del 20 de març de 2020 l’Hospital Clínic ha rebut milers de missatges de suport, per als pacients afectats per la COVID-19 i per als professionals que els han estat atenent, a través d'aquesta bústia de correu No Esteu Sols. Una onada de solidaritat i d’empatia com mai havíem viscut al nostre hospital i que ha donat forces a tothom per a seguir endavant. En les darreres setmanes heu contribuït, juntament amb més de 500 escoles, instituts i entitats, a que la força dels nens, dels adolescents, dels adults i de tota de la població arribi a tots els racons del nostre hospital. Hem rebut les cartes, els dibuixos, les fotos, les cançons i els vídeos que ens heu enviat i ens han omplert d’emocions i d’energia positiva. Gràcies infinites per la vostra implicació i el vostre ajut per a superar els moments difícils que hem passat. Si us plau, esteneu aquest agraïment a tota la comunitat educativa o als vostres associats, als quals hem dedicat aquesta imatge adjunta que servirà com a recordatori d’uns moments que esperem no haver de viure mai més.
  Amb prudència en els nous temps que estem vivint però amb tota la confiança que treballant junts ho superarem, rebeu una abraçada virtual!

  Podeu veure el cartell a mida completa aquí

  Full informatiu INS Pedraforca

  15/05/20

  Ja hem publicat l'edició de la 9a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí.

  Anul·lació de les proves B1, B2 i C1 a les EOI

  14/05/20

  Les proves de certificació de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) han estat anul·lades.

  Si t'hi vares inscriure, has rebut, al correu electrònic amb què et vares inscriure, les instruccions sobre el procediment de devolució de l'import abonat.

  Per a més informació, pots consultar la pàgina web de l'EOI on et vares inscriure per fer la prova.

  Per a més informació consulta la Resolució EDU/975/2020, de 8 de maig, on se suprimeix la convocatòria ordinària de les proves lliures per a l'obtenció dels certificats de nivell intermedi B1, B2 i de nivell avançat C1. Aquest és l'enllaç:

  http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/obtencio-titols-fp/consulta-resultats

  El Taller d'Estudi Assistit de preparació per a les proves, que oferim els dimecres a l'Institut Pedraforca, es mantindrà, com estava previst, fins la darrera setmana del mes de maig.

  Aprofita per practicar el teu anglès, sense la pressió afegida de presentar-te a una prova oficial d'idioma.

  REANUDACIÓ DEL PROCÉS AVALUADOR. CALENDARI D'ACTUACIONS AJORNADES

  14/05/20

  En el moment de la suspensió d'activitats de la Comissió Avaluadora de les POT-CAI, quedava pendent el lliurament, presentació i defensa del crèdit de síntesi. Tindrà lloc segons el següent calendari:

  Lliurament del crèdit de síntesi
  Fins l'1 de juny de 2020
  Heu d'enviar el crèdit de síntesi al correu a8019319@xtec.cat.

  Exposició per videoconferència del crèdit de síntesi:
  Dia 3 de juny entre les 17.00 i les 19.10.

  Dimecres 03/06/2020 17.00-17-40. Aspirant Codi JFKBA, convocat mitjançant trucada telefònica i correu electrònic de 13 de maig de 2020.
  Dimecres 03/06/2020 17.45-18.25. Aspirant Codi JFKIB, convocat mitjançant trucada telefònica i correu electrònic de 13 de maig de 2020.
  Dimecres 03/06/2020 18.30-19.10. Aspirant C, Codi JFKPM, convocat mitjançant trucada telefònica i correu electrònic el 13 de maig de 2020.

  Publicació de les qualificacions provisionals del crèdit de síntesi de les POT:
  Divendres 12 de juny de 2020.

  Consulta les teves qualificacions a: http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/obtencio-titols-fp/consulta-resultats.

  Presentació telemàtica de reclamacions a les qualificacions del crèdit de síntesi de les POT:
  Dilluns 15, dimarts 16 i dimecres 17 de juny de 2020 al correu a8019319@xtec.cat.
  Per tal que la teva reclamació sigui vàlida, has d'incloure-hi una fotografia o imatge escanejada del document amb que t'hi vares inscriure a les POT-CAI.
  Rebràs un correu amb confirmació de recepció de la teva reclamació i cita prèvia per procedir a la reclamació.

  Publicació de qualificacions definitives:
  Divendres 19 de juny de 2020.
  Consulta les teves qualificacions a: http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/obtencio-titols-fp/consulta-resultats.

  ALTRES INFORMACIONS SOBRE LES POT-CAI:

 • Rebràs les certificacions finals de les proves amb les qualificacions definitives, mitjançant correu ordinari a l'adreça amb què et vares inscriure.
 • A causa de la situació creada per la crisi del COVID-19, no es lliuraran presencialment a l'Institut Pedraforca, ni tan sols amb cita prèvia.
 • Lliurament de dossiers a l'Oficina Jove

  12/05/20

  Aquesta tarda 19 alumnes de l'Institut Pedraforca, amb molt d'interès per aprendre i moltes dificultats informàtiques, han recollit, a l'Oficina Jove de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, el seu dossier personalitzat d'activitats que les / els permetrà seguir el seu aprenentatge, malgrat el coronavirus i el confinament.

  En concret, han rebut el seu dossier a l'Oficina Jove:

 • 5 alumnes de 1r d'ESO
 • 9 alumnes de 2n d'ESO
 • 5 alumnes de 3r d'ESO
 • NOTA INFORMATIVA PER A L'ALUMNAT DE L'INSTITUT PEDRAFORCA

  11/05/20

  Els alumnes de l'ESO del Pedraforca que vulguin continuar al Pedraforca l'any vinent estudiant l'ESO o el BTX NO HAN DE FER PREINSCRIPCIÓ. L'única cosa que hauran de fer és la reserva de plaça que els lliurarem telemàticament a principis de juny, com cada any. Aquests documents els hauran de retornar omplerts i amb el resguard del pagament de matrícula fet (igual que cada any.

  Si un alumne del Pedraforca vol estudiar un cicle formatiu l'any vinent, ja sigui al Pedraforca o en un altre centre, SÍ QUE HA DE FER PREINSCRIPCIÓ. Us n'informarem properament.

  Si alguna família té un/a fill/a que vol estudiar al Pedraforca i actualment no hi està matriculat, SÍ HA DE FER PREINSCRIPCIÓ. La preinscripció de l'ESO es realitza telemàticament des del dia 13 de maig de 2020 fins al 22 de maig de 2020.

  En cas de tenir algun dubte o problema per fer-ho, podran trucar al centre a partir del dia 13 de maig a partir de les 9.00 h en horari de matí.

  Calendari proves d'accés a grau mitjà i superior

  09/05/20

  Totes les dates del mes de juny són provisionals. Són modificables en funció de l'evolució de la pandèmia del COVID-19:

 • Inscripció: del 13 al 21 de maig de 2020. La inscripció és telemàtica. És necessari demanar cita prèvia si heu d'acudir al centre.
 • Llista provisional d’admesos i exclosos: 5 de juny de 2020.
 • Llistat definitiu d’admesos i exclosos: 19 de juny de 2020.
 • Prova de Grau Mitjà : 25 de juny.
 • Prova de Grau Superior: Part comuna 29 de juny de 2020, Part específica 30 de juny de 2020.
 • Llistat provisional de qualificacions: 8 de juliol de 2020.
 • Llistat definitiu de qualificacions 14 de juliol de 2020.
 • INS Pedraforca seu de les proves d'accés a grau superior

  08/05/20

  L'Institut Pedraforca serà seu de les proves d'accés a grau superior. Us en donamrem més informació properament".

  Les mesures preses en relació al COVID-19 obliguen el Departament d'Educació a augmentar el nombre de centres on se celebraran les proves d'accés a grau superior.
  Per aquest motiu, l'Institut Pedraforca en serà seu.

  La comissió avaluadora de grau mitjà estarà dimensionada a un màxim de cent persones inscrites.

  Per tant, enguany serem seu tant de les proves de grau mitjà com de les de grau superior.

  En tenir més concrecions, us n'informarem.

  PROVES D’ACCÉS A GRAU MITJÀ

  08/05/20

  De moment, tots els processos d’inscripció i realització de la prova estan suspesos.

  Per aquest motiu, no podem incloure en aquesta informació les dates concretes en què es portaran a terme els mateixos.

  Quan estigui disponible aquesta informació, la publicarem al web i a l’Instagram del centre

  A) Canvis en el procediment d’inscripció i de consulta de resultats a les proves

 • La presentació de sol·licituds, de documentació i de reclamacions es farà de forma no presencial, utilitzant formularis telemàtics i correus electrònics.
 • Les publicacions amb els resultats del procés de preinscripció es podran consultar en tots els casos per internet.
 • El lliurament de certificats de superació, quan calgui, es farà mitjançant correu electrònic.
 • Per als casos extraordinaris en què calgui personar-se per algun tràmit administratiu, s’ofereix la possibilitat de concertar cita prèvia.
 • A.2. Canvis en la realització de les proves
  La realització de les proves comporta necessàriament la presència física en els centres educatius dels aspirants i del personal encarregat de la realització de les proves. Per tal de garantir la màxima seguretat en la realització d’aquestes proves el Departament d'Educació adoptarà les següents mesures:

 • Reducció de l’oferta de places per centre i dia a un màxim de 100 persones.
 • Previsió d’horaris diferents d’inici de les proves dins el mateix dia per evitar les concentracions
 • Pel bé de tothom, hauríeu de portar mascareta i guants.
 • Participació d'una alumna en Instagram @somosfpdual

  08/05/20

  El proper dijous dijous dia 14 de maig a les 18 hores participarà, en directe, l'alumna del CFGM de Perruqueria Ani Molero al compte d'Instagram @somosfpdual. Parlarà sobre les seves experiències a l'Institut Pedraforca i, en concret, sobre la Formació Professional dual.

  A continuació hi teniu el banner. Us ho diem amb temps per tal que, si us interessa, pugueu fer un forat en les vostres atapaides agendes. aquí

  Full informatiu INS Pedraforca

  08/05/20

  Ja hem publicat l'edició de la 8a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí

  Preinscripció. Curs 2020-21

  07/05/20

  ESO:

  Telemàticament, del dimecres 13 al divendres 22 de maig.

  Presencialment, amb cita prèvia, del dimarts 19 al divendres 22 de maig.

  Per a la Preinscripció a l'Institut Pedraforca us recordem:

 • Del 13 de maig al 22 de maig la preinscripció serà únicament telemàtica.
  El resguard generat en finalitzar la preinscripció l'heu d'enviar a: inspedraforca.secretaria@gmail.com
 • Únicament del 19 al 22 de maig, mitjançant cita prèvia, es podrà presentar documentació a l'Institut Pedraforca.
  Consulteu el web per demanar cita prèvia.
 • Si heu d’acudir a l'Institut Pedraforca, heu de demanar cita prèvia. Hauríeu de portar mascareta i guants.
 • La matrícula de l'ESO per al curs 2020-21 tindrà lloc entre el dilluns 13 i el divendres 17 de juliol.

  L'evolució de la crisi sanitària generada pel COVID-19 podria causar la modificació de les dates de preinscripció previstes inicialment per als ensenyaments postobligatoris:

  Batxillerat:

 • Del dimecres 27 de maig al dimecres 3 de juny.
 • Cicles formatius de grau mitjà:

 • De dimarts 2 al dilluns 8 de juny.
 • Cicles formatius de grau superior:

 • Del dimecres 10 al dimecres 17 de juny.
 • INFORMACIÓ PER A TOTS ELS PROCESSOS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA
  Show/Hide

  Pla d'acció: centres en línia

  05/05/20

  La primera fase es tancarà aquesta setmana. La primera remesa de 22 ordinadors i 27 connectivitats arribarà a les llars de l'alumnat seleccionat de l'Institut Pedraforca.

  Seguint les instruccions del Departament d'Educació, estem iniciant la segona fase del Pla d'acció: centres en línia per tal de poder fer arribar més equips i connectivitats a l'alumnat de l'Institut Pedraforca.

  Retorn a la pràctica d'activitat física i esport

  02/05/20

  A continuació podeu trobar una infografia de la SGEAF envers la fase inicial del retorn a la pràctica de l’activitat física i l’esport:

  Descarregar infografia

  Full informatiu INS Pedraforca

  01/05/20

  Ja hem publicat l'edició de la 7a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí

  Matrícula proves d'accés a la universitat

  24/04/20

  La matrícula de la Prova d'Accés a la Universitat per als alumnes de 2n de batxillerat de Catalunya, per als alumnes de cicle formatiu de grau superior i per als alumnes amb batxillerat superat o d'altres sistemes educatius serà del 15 de maig al 15 de juny.

  Podeu trobar més informació a la web oficial i també aquí

  Full informatiu INS Pedraforca

  24/04/20

  Ja hem publicat l'edició de la 6a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí

  Pla de contingència per a la seguretat de les víctimes de violència COVID19

  23/04/20

  En el marc del Pla de Contingència per a Víctimes, Mossos d’esquadra ha elaborat un seguit de material preventiu

 • 3 cartells sobre la informació del correu electrònic: mossos.atenciovictimes@gencat.cat. Poden trobar els tres cartells aquí: Groc, lila, blau.
 • Guia de consells de seguretat per a possibles víctimes de violència durant la situació de confinament: violència masclista, altres violències a menors, persones grans, persones amb discapacitat, situacions de conflicte civil, quan les víctimes tenen una ordre de protecció què poden fer, etc...Descarregar guia de consells
 • Agrairem la seva col·laboració fent difusió d’aquesta informació

  Reportatge estades llingüístiques 2n d'ESO

  23/04/20

  La Diada de Sant Jordi va camí de finalitzar per enguany. Encara ens queda, emperò, donar-vos a conèixer el Reportatge efectuat per l'alumnat de 2n d'ESO durant la seva estada a l'alberg de la xarxa Xanascatde Vic, en motiu de les estades lingüístiques, que dugueren a terme en aquesta localitat els dies 13, 14 i 15 de novembre de 2019

  Aquestes estades són subvencionades a través del Fons Social Europeu.

  Una gran oportunitat per a l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca!!

  Enjoy nature and learn English non-stop!!!

  Podeu consultar el repotatge clicant aquí

  Revista INS Pedraforca

  23/04/20

  Avui, 23 d'abril, com cada any, també es publica la revista de l'INS Pedraforca.

 • Podeu llegir la revista en línia clicant aquí.
 • Podeu descarregar-vos la revista en format PDF clicant aquí.
 • Certamen Sant Jordi en llengua catalana

  23/04/20

  Abans de tot, us agraïm la participació a tots els concursants, que provocaren llargues deliberacions a l'exigent jurat.

  A continuació, us anunciem els premis de Sant Jordi 2020 en llengua catalana

  El jurat ha donat dos primers premis "ex aequo" a 2n i 4t d'ESO.

  Els trobareu en els documents adjunts, juntament amb la relació de les obres premiades en els diferents cursos.

  L'enhorabona per aquest premi i, especialment, por l'alta qualitat de les obres presentades.

 • Llista de guanyadors
 • Obres gunayadores
  Show/Hide

  Premi dibuix arribarà la primavera

  23/04/20

  Abans de tot, agraïm la participació de tots els concursants, que posaren en dificultats l'exigent jurat.

  Degut a la gran qualitat de les obres presentades, el jurat decidí lliurar "ex aequo" el primer premi a les obres presentades.

  A continuació, us anunciem els premis de dibuix "Arribarà la primavera" per aquest Sant Jordi 2020.

  A sota trobareu els dibuixos premiats juntament amb la relació de les persones premiades.

  L'enhorabona per aquest premi i, especialment, per l'alta qualitat de les obres presentades.

  Per veure els dibuixos, feu click aquí.

  Persones premiades
  Show/Hide

  Certamen Sant Jordi en llengua anglesa

  23/04/20

  Good morning ladies and gentlemen,

  First of all, thank you for participating in our contest. It was very hard for the exacting jury to reach a fair verdict.

  We are glad to announce the winners of our 2020 Literary Contest for Sant Jordi.

  Two "ex aequo" first prizes have been awarded for 1st and 2nd of Batxillerat.

  Congratulations to the winners, especially for the high quality of the works we have received.

  Awards
  Show/Hide

  Premis a la portada de la revista

  23/04/20

  Abans de tot, agraïm la participació de tots els concursants, que posaren en infinites dificultats l'exigent jurat.

  A continuació, us anunciem els premis a les millors propostes per a la portada de la revista de l'Institut Pedraforca, corresponent al curs 2019-20.

  A continuació trobareu els dibuixos premiats, juntament amb la relació de les persones premiades.

  L'enhorabona per aquest premi i, especialment, per l'alta qualitat de les obres presentades.

  Per veure els dibuixos guanyadors, feu click aquí.

  Persones premiades
  Show/Hide

  Certamen Sant Jordi en lengua castellana

  23/04/20

  Ante todo, agradecemos la participación de todos los concursantes, que provocaron largas deliberaciones en el seno del exigente jurado.

  A continuación, os anunciamos los premios de Sant Jordi 2020 en lengua castellana.

  Enhorabuena por este premio y, especialmente, por la alta calidad de las obras presentadas.

 • Lista de ganadores
 • Obras ganadoras
  Show/Hide

  Sant Jordi 2020

  22/04/20

  Demà serà una diada de Sant Jordi poc convencional degut a la situació extraordinària en la que ens trobem.

  Per aquest motiu, per a commemorar aquesta diada, al llarg d'aquests dies us estem fent arribar tot un seguit d'obres literàries, culminant amb les guanyadores de l'habitual concurs.

  A continuació podreu trobar les corresponents al 3r dia:

  Hope is the Thing with Feathers (Emily Dickinso)
  Show/Hide

  Palabras para Julia (José Agustín Goytisolo)
  Show/Hide
  21/04/20

  L'alumnat de 4t d'ESO rebrà els resultats de les proves de competències bàsiques, per correu electrònic, aquesta setmana

  Sant Jordi 2020

  21/04/20

  Només falten dos dies per a una diada de Sant Jordi poc convencional atès la situació extraordinària en la que ens trobem.

  Per aquest motiu, per a commemorar aquesta diada, al llarg d'aquests dies us farem arribar tot un seguit d'obres literàries, culminant amb les guanyadores de l'habitual concurs.

  A continuació podreu trobar les corresponents al 2n dia:

  Cambra de la tardor (Gabriel Ferrater )
  Show/Hide

  For Whom the Bell Tolls (John Donne)
  Show/Hide

  Cicle de directes a Instagram

  20/04/20

  Aquesta setmana, en Francisco Castaño, professor del centre, ofereix un cicle de directes a instagram d'allò més interessant:

 • "La importancia de la alimentación de los hijos" amb José Antonio López, dietista i nutricionista (20.04.20).
 • "Los padres como modelos de los hijos" amb Ángel Madrazo, ciclista professional (21.04.20).
 • "La importancia del sueño en los hijos", amb Eduard Estivill, metge especialista en medicina de la son (22.04.20).
 • "Ayuda a que tu hijo pueda organizarse" amb Lorena Cos, psicòloga esportiva (24.04.20).
 • Aprofiteu aquesta oportunitat per a participar-hi: @francasta1

  Sant Jordi 2020

  20/04/20

  Ja falta poc per a una diada de Sant Jordi poc convencional atès la situació extraordinària en la que ens trobem.

  Per aquest motiu, per a commemorar aquesta diada, al llarg d'aquests dies us farem arribar tot un seguit d'obres literàries, culminant amb les guanyadores de l'habitual concurs.

  NO TE RINDAS (Mario Benedetti)
  Show/Hide

  CANÇÓ D'ABRIL (Clementina Arderiu)
  Show/Hide

  Full informatiu INS Pedraforca

  17/04/20

  Ja hem publicat l'edició de la 5a setmana del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí

  Full informatiu INS Pedraforca

  03/04/20

  Ja hem publicat la 3a edició del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí

  NOU Sant Jordi 2020

  01/04/20

  A continuació trobareu les bases pel concurs de dibuix i el cartell pel concurs literari

  Notícia completa
  Show/Hide

  Cartell concurs literari

  Col·laboració amb els Mossos d'Esquadra

  31/03/20

  A continuació podeu trobar informació envers els serveis telefònics d'atenció a dones en situació de violència masclista i el seu entorn.

  Serveis telefònics

  Reducció quotes material 2020-21

  31/03/20

  Benvolgudes famílies,

  Us informem que per tal d'ajudar a compensar els efectes que el tancament dels centres educatius com a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada per la CoViD-19, seran retornats els imports de les quotes de material del curs 2019/20 corresponents a les setmanes que l'institut hagi de romandre tancat, fins a la tornada a la normalitat. Aquests imports seran descomptats de les quotes per al curs 2020/21.

  En cas de no continuïtat d'estudis al nostre institut, les famílies podreu demanar la devolució de l'import.

  Així mateix, també seran retornats els pagaments addicionals fets en concepte de les sortides amb pernoctació que no es podran dur a terme (colònies de 1r d'ESO, sortida a Mojácar).

  Tan aviat la situació es vagi normalitzant us informarem de les condicions per a sol·licitar les devolucions.

  L'Oca del confinament

  31/03/20

  L'Institut Pedraforca us proposa un joc per divertir-vos i mantenir la vostra forma física.

  L'Oca del Confinament

  30/03/20

  Degut al confinament decretat a causa del Coronavirus, el lliurament de qualificacions del segon trimestre a l'Institut Pedraforca tindrà lloc mitjançant correu electrònic. Si no rebeu les qualificacions abans del dijous 2 d'abril, poseu-vos en contacte amb el vostre tutor o tutora.

  Dispenseu les molèsties.

  Iniciativa solidària

  30/03/20

  Des de l'Institut Pedraforca, us demanem que envieu el vostre suport a les persones que, en condicions molt difícils, ho estan donant tot per a nosaltres.

  Des de l'Institut Pedraforca, us demanem que envieu el vostre suport a les persones que, a causa del Coronavirus, estan patint molt aquestes setmanes.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Moltes gràcies pel vostre suport a les persones que més el necessiten aquests dies i setmanes.

  Moltes gràcies pel vostre suport a les persones que més treballen per a tots nosaltres aquests dies i setmanes

  Full informatiu INS Pedraforca

  28/03/20

  Ja hem publicat la 2a edició del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí

  Tot anirà bé

  27/03/20

  Recursos de coeducació

  26/03/20

  A continuació podeu trobar un recull de recursos de coeducació per aquests temps de Coronavirus. Són molt interessants i necessaris per a aquests temps. aquí

  Full informatiu INS Pedraforca

  24/03/20

  Ja hem publicat la 1a edició del full informatiu de l'institut Pedraforca. El podeu descarregar aquí

  Recollida material sanitari INS Pedraforca

  24/03/20

  Avui dimarts 24 de març l'Institut Pedraforca ha lliurat material sanitari a la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat. Hem omplert un cotxe patrulla sencer. Malauradament, nosaltres ara no el necessitem. En aquests moments, ha d'estar a l'abast de qui el farà servir per protegir-se del Coronavirus.

  Consells per al confinament

  24/03/20

  A continuació podeu descarregar les recomanacions de l'EAP de l'Hospitalet per tal de fer front emocionalment al confinament causat pel Coronavirus: aquí

  23/03/20

  Per tal de col·laborar a donar seguiment a les recomanacions del Departament d'Educació, us fem arribar propostes televisives per aquests dies

  Notícia completa
  Show/Hide
  22/03/20

  L'AMPA de l'institut Pedraforca us envia la seva recomanació per superar el coronavirus.

  19/03/20

  Us fem arribar alguns àudios en diferents idiomes per si els podeu fer arribar a les persones que conegueu que puguin fer circular els missatges per a la prevenció de l'expansió del COVID19 entre les seves xarxes de contactes.

 • Castellà.
 • Francès.
 • Punjabi.
 • Àrab-Fushah clàssic.
 • 18/03/20

  Queda suspesa la inscripció per a la prova d'accés als cicles formatius. Són vàlides les inscripcions fetes fins ara i se'n pot fer el pagament. Es tornarà a obrir un nou termini, una vegada superada aquesta situació, perquè tothom interessat s'hi pugui inscriure.

  18/03/20

  ELes proves de selectivitat queden ajornades. En conseqüència, la matrícula universitària s'endarrirà.

  Us mantindrem informades i informats.

  18/03/20

  El Departament d’Educació ha decidit ajornar la preinscipció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat.

  En breus el Departament ampliarà aquesta informació.

  17/03/20

  Des de l'Institut Pedraforca, demanem a l'alumnat de 1r i 2n d'ESO que cada dia:

 • Col·laboreu MÉS en la neteja de la llar
 • Ajudeu MÉS en la preparació del menjar: pelar fruita, preparar amanides, fer el berenar…
 • Endreceu MÉS l’habitació
 • Pareu MÉS SOVINT taula i la recolliu
 • Plegueu i classifiqueu la roba MÉS SOVINT
 • ....
 • ....i per a la resta de la comunitat educativa de l'Institut Pedraforca us ho demanem, TAMBÉ.

  Ens hem sortirem totes i tots! Ajudem-nos cada dia! Col·laborem cada dia a casa! #joemquedoacasa

  Visita a la Farmàcia M. Ferrer Argelaguet

  14/03/20

  L’alumnat de 2n curs del Cicle de Grau Mig de Farmàcia de l'Institut Pedraforca van fer una visita a la farmàcia M. Ferrer Argelaguet. Això els va permetre veure la secció de formulació magistral d’aquesta farmàcia. En una secció de formulació magistral on es preparen medicaments per clients concrets: pomades, cremes, càpsules, etc.

  Aquesta sortida s’emmarca en l’assignatura de formulació magistral. Aquesta sortida va permetre a l’alumnat poder veure pràctiques i procediments que ells exerceixen a classe.

  Volem agrair a la farmàcia M- Ferrer Argelaguet la predisposició i tota la informació rebuda.

  Sortida "Art en Femení"

  14/03/20

  El dia 10 de març el grup de 4t d'ESO de Visual i Plàstica va fer una sortida a la Sala Barradas per visitar l'exposició "Art en Femení" que se celebra dins del marc de les activitats relacionades amb el dia 8 de març, dia de la Dona Treballadora i que organitza l'Ajuntament de l'Hospitalet.

  Vam visitar l'exposició en la què participen diversos instituts de l'Hospitalet, així com artistes locals i vam veure un vídeo en el que sortia l'alumnat del Pedraforca i de tres instituts més explicant les obres que havien fet i que formen part de l'exposició.

  La visita es va completar amb l'espectacle "Comando Impro". Realment tots i totes vam gaudir tant de l'exposició com de l'espectacle.

  Dones en Verd

  08/03/20

  Celebrem el dia de les dones amb un record per a dones que han deixat petjada.

  Podeu veure el vídeo clicant aquí.

  Els alumnes de batxillerat van a veure Antígona de Sòfocles

  07/03/20

  El dia 4 de març els alumnes de 1r i 2n de batxillerat i els de llatí de 4rt d’ESO de l’Institut Pedraforca van anar a veure la tragèdia grega Antígona, de Sòfocles (442 aC) que es va representar en el Teatre Joventut de la nostra ciutat en el marc del Festival Juvenil de Teatre Grecollatí 2020.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Llibre blanc de les llengües maternes de l’Institut Pedraforca

  04/03/20

  La comunitat educativa de l'Institut Pedraforca parla 34 llengües. Sí, trenta-quatre. Som un centre educatiu que la pluralitat lingüística forma part de la nostra identitat. I aquesta diversitat lingüística i, per tant, cultural, ens enriqueix a tots. De fet, és un luxe intel·lectual.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Així va néixer el Llibre blanc de les llengües maternes de l'Institut Pedraforca, que trobareu a la biblioteca i al hall de l'institut i que us podeu descarregar en pdf aquí mateix.

  Visites primària

  01/03/20

  Els Cicerones ja es preparen per a les visites de diversos centres de primària a l'Institut Pedraforca.

  En efecte, durant les properes setmanes, rebrem la visita de l'alumnat de 6è de primària de diversos centres de les rodalies de l'Institut Pedraforca. Totes aquestes visites tendran lloc entre les 09.00 i les 11.00.

  S'iniciaran i clouran a la biblioteca. Com és habitual, inclouran un recorregut per les diferents dependències del centre, un seguit d'activitats esportives al gimnàs i un petit refrigeri reparador abans de marxar.

  Les visites previstes són:

  Data Escola
  Dimarts 3 de març Màrius Torres
  Dimarts 10 de març Pau Vila
  Dimarts 17 de març Menéndez Pidal
  Dilluns 23 de març Charlie Rivel
  Dimarts 24 de març Joaquim Ruyra

  En aquestes jornades hi hem d'afegir la Jornades de Portes Obertes per a l'ESO, que tendran lloc els propers dimecres 18 de març i dijous 19 de març entre les 17.00 i les 20.00.

  Art en Femení

  27/02/20

  Aquest és el treball realitzat per l'alumnat de 4t d'ESO de Visual i plàstica que es presenta aquest curs 2019-2020 a la convocatòria d'Art en Femení.

  13a Jornada Formativa per a Consellers i Conselleres Escolars i Delegats i Delegades de Classe

  27/02/20

  Avui 25 de febrer els delegats i delegades de l'ESO i els conseller i conselleres de l’ Institut Pedraforca, acompanyats pel Director, la TIS i el coordinador dels delegats, han participat a la jornada de formació organitzada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Carnestoltes 2020

  27/02/20

  El passat divendres 21 de desembre vàrem celebrar el Carnaval a l'Institut Pedraforca. El pati del centre, en primer lloc, i el saló d'actes, a continuació, es varen omplir de joia i de terror amb les disfresses de l'alumnat de 1r i 2n d'ESO

  GEP Meeting 19.02.20

  27/02/20

  El passat dimecres dia 19 de febrer va tenir lloc a la biblioteca de l'Institut Pedraforca una interessant posada en comú de diverses activitats GEP, per tal que l'alumnat del nostre centre pugui ampliar el seus coneixements de llengua anglesa

  TALLER “TASTET DE MANICURA”

  24/02/20

  Alumnat del segon curs del cicle de grau mitja de perruqueria del nostre centre ha impartit un taller gratuït a un grup de joves de L’Hospitalet de Llobregat. Aquest taller està inclòs dintre del Projecte de millora de l’expressió oral de la programació general anual de l’Institut Pedraforca.

  Notícia completa
  Show/Hide

  CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE PERRUQUERIA I COSMÈTICA CAPIL·LAR

  24/02/20

  Dintre de l’oferta dels cicles formatius que s’imparteixen al nostre centre volem presentar el CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar que pertany a la família d’imatge personal. Aquests estudis, que tenen una durada de 2000 hores, es distribueixen en dos cursos acadèmics i inclouen hores de permanència al centre i de pràctiques remunerades en centres de treball (formació DUAL). També oferim, al llarg del curs, activitats complementàries que ajuden a completar la formació de l’alumnat.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Dia de les llengües maternes

  21/02/20

  El divendres 21 de febrer, com cada any, celebrem el Dia de les Llengües Maternes. Enguany hem relacionat aquest esdeveniment amb el Pedraforca en Verd. El nostre eslògan ha estat: "Salvem el nostre planeta".

  Us oferim el vídeo que hem gravat per commemorar el 21 de febrer d'aquest 2020.

  Així mateix, hem confeccionat un llibre blanc amb totes les llengües maternes parlades al centre. Properament en tindreu més notícies

  Podeu veure el vídeo clicant aquí.

  El Cicle d’Estètica demana col·laboració

  21/02/20

  Aquests darrers dies les alumnes del Cicle d'Estètica de l’Institut Pedraforca han assolit nous coneixements dels mòduls impartits aquest primer curs: com fer un bon diagnòstic de la pell per realitzar el tractament facial adequat; realitzar el massatge corporal complert; maquillatges d'espectacle d'època dels anys vint i fotografia en blanc i negra, i la tècnica de cera tèbia amb rollon i espàtula, molt utilitzada en centres de bellesa actuals.

  Podeu veure un petit recull d'imatges clicant aquí.

  Si esteu interessats en qualsevol d'aquests serveis, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres, estem a la 4° planta al Departament d'Imatge Personal.

  Us agraïm la col·laboració.

  Signatura Conveni Innova. Curs 2019-20

  19/02/20

  Avui dimarts dia 18 de febrer l'Institut Pedraforca ha signat, per segon curs consecutiu, el Conveni Innova FP de col·laboració entre l'INS Provençana, l'INS Pedraforca i Solid Solucions Informàtiques S.L. per a la realització del projecte: "Provençana / Pedraforca fan tàndem. Transferència de coneixement entre famílies professionals i millora dels equipaments dels centres públics de L'Hospitalet".

  Notícia completa
  Show/Hide

  Pla d’actuació per a un camp de refugiats

  17/02/20

  L'INS Pedraforca presentà el Pla d’actuació per a un camp de refugiats a la 9a edició del Pla de mesures Innovació a l’FP. Aquest dematí hem conegut que aquest projecte ha estat seleccionat d'entre 72 projectes i 61 centres d’FP.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Rap 4º ESO

  17/02/20

  Os ofrecemos una selecció de buen rap creada por alumnos de 4t d'ESO

  https://www.youtube.com/watch?v=QMgpkJGn4Ac.

  https://www.youtube.com/watch?v=7eYnvtt9B78.

  https://www.youtube.com/watch?v=NR56qkLd2zw.

  TALLER DE RECREACIÓ MEDIEVAL

  13/02/20

  Els dijous 30 de gener i 5 de febrer la sala d’actes del nostre institut es va convertir en un pati d’armes medieval. El cavaller Paco i el monjo Gabi, mestre d’armes i armer del grup de recreació medieval ARX CORPUS DEI CORDIS, ens van fer viatjar a l’Edat Mitjana. Durant el taller, organitzat pel Departament de Ciències Socials per a l’alumnat de 2n ESO, vam poder veure diversos aspectes de la vida d’aquest període històric: tecnologia i instruments de mesura, vestuari i objectes d’utilització quotidiana, armadures, armes i tècniques de combat. Ens vam vestir de cavallers i dames i vam poder tocar les nombroses armes que van portar. El taller va durar dues hores i va ser molt interessant i divertit.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Selecció d'alumnat dual del CFGS D'Automoció

  07/02/20

  Durant la setmana del 3 al 7 de febrer han visitat l'Institut Pedraforca els responsables de Recursos Humans de diferents empreses pioneres en el sector de l'automoció, com són Quadis i Romacar ABS. Han portat a terme el procés de selecció de l'alumnat DUAL del CFGS d'Automoció.

  Una gran oportunitat per a l'alumnat de l'Institut Pedraforca.

  El bateig del capgròs de l’IFE

  El dia 31/1/20 a les 11:00 del matí tindrà lloc el bateig del capgròs que hem estat fent quasi dos trimestres d’aquest any de somnis i projectes. La celebració serà a la Plaça de la Llibertat.

  El farem ballar i reviurem els moments de treball molt dur i de cansament que hem passat. Tot i així hem aprés que amb il·lusió i esforç es poden acabar tots els projectes. Així doncs, esteu tots convidats a veure el resultat d’aquest meravellós capgròs i passar una bona estona.

  Salida al auditorio Barradas: Lazarillo de Tormes

  03/02/20

  El pasado viernes 31 de enero, los alumnos de primero y segundo de Bachillerato fueron al teatro Barradas para ver la adaptación al Teatro del Lazarillo de Tormes. La obra tuvo una duración de 1h aproximadamente, y resultó ser un gran éxito para los asistentes, pues la compañía que realizó la obra la adaptó en un tono cómico e hizo reír en más de una ocasión a los espectadores.

  Fue un gran día en el que alumnos y profesores lo pasaron en grande.

  Nova Imatge a l'INS Pedraforca

  24/01/20

  La Comissió Permanent del Consell Escolar, recollint l'acord del Claustre del passat 18 de desembre de 2019, ha aprovat la participació de l'Institut Pedraforca en l’agrupació d’escoles sostenibles de l’Hospitalet.

  Nova Imatge a l'INS Pedraforca

  24/01/20

  La Comissió Permanent del Consell escolar ha aprovat la participació de l'Institut Pedraforca en els Tallers diversificats de reforç i suport educatiu, oferts a l'alumnat dels centres del barri de La Florida de l'Hospitalet de Llobregat que participen del Pla Educatiu d'Entorn 0.20.

  Els tallers en què hi participa l'Institut Pedraforca són els següents:

  clicant aquí

  Nova Imatge a l'INS Pedraforca

  24/01/20

  Seguiu Inspedraforca a Instagram.

  Avancem en aprenentatges a primer d’estètica

  19/01/20

  Les nostres alumnes de primer d’estètica han treballat aquests darrers dies el tractament del mòdul d’higiene on han realitzat una exfoliació corporal que es basa en l’eliminació de les cèl·lules anucleades (també anomenades mortes) de la pell, amb la finalitat de millorar la renovació cel·lular, oxigenació i l’aparença de la zona a tractar. També serveix per a preparar la pell per un tractament posterior.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Alumnes de 1er de Perruquería treballant el desarrisat permanent

  19/01/20

  Busquem models per realitzar pràctiques de Permanent arrissada.

  Més informació, contactar amb el Departament d'Imatge, 4@ planta.

  Us esperem aviat.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Nova Imatge a l'INS Pedraforca

  09/01/20

  Amb l'any nou, estrenem imatge nova a l'edifici de l'Institut Pedraforca i a l'AIS.

  Aquesta nova imatge per a tot el centre ha estat possible gràcies als fons assignats per la implantació de l'FP Dual a l'Institut Pedraforca

  Gran Recapte

  07/01/20

  L'Institut Pedraforca s'enorgueix d'haver participat, un altre any, en el Gran Recapte, una gran iniciativa solidària.

  26/12/19

  L'alumnat d'ESO i batxillerat varen acomiadar l'any 2019 amb dos festivals de Nadal el passat divendres 20 de desembre. Dos festivals plens de música, dansa i amb els millors desitjos pel al 2020, que ja arriba.

  BON NADAL I BON ANY NOU A TOTHOM

  SWEET WEDNESDAY

  26/12/19

  L’alumnat del SIEI hem realitzat unes galetes amb motius nadalencs a partir d’una activitat de català, de matemàtiques i física i química aprofitant les dates en les que estem.

  Amb aquesta activitat hem treballat el text instructiu de català, la física i la química amb les unitats de mesures i les operacions matemàtiques amb la compra dels ingredients: donar correctament els diners i predir el canvi que ens han de donar.

  D’altra banda, voldríem agrair al departament de ciències i nutrició per haver-nos cedit la cuina i tots els estris necessaris per dur a terme la recepta.

  Aquesta ha estat una activitat diferent, lúdica però sobretot dolça.

  Sortida a la neu

  20/12/19

  El dijous 19 de desembre 93 alumnes de l'institut Pedraforca varen gaudir d'un inoblidable dia d'esquí a l'estació de La Masella.

  L'alumnat i el professorat acompanyant varen tornar cansats, però preparats, i en forma, per a unes merescudes vacances

  L'alumnat de Cicles Formatius de l'Institut Pedraforca acomiada l'any patinant!!

  20/12/19

  El dijous 19 de desembre, l'alumnat de Cicles Formatius de l'Institut Pedraforca ha anat a patinar sobre gel a La Farga de l'Hospitalet. Aquesta activitat ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

  Alguns alumnes hem demostrat la nostra veterania i hem patinat ràpids com el vent i fent acrobàcies (sense caure massa sovint).

  D'altres, era la primera vegada que ens posàvem uns patins i hem començat ajudant-nos amb els pingüins, però valents com som, ràpidament ens hem aventurat a la pista gran!!

  Ha estat un bon preludi de les vacances!!!!

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Sortida Batxillerat

  20/12/19

  El passat dijous 19 de desembre de 2019 l'alumnat de batxillerat ha gaudit d'una sortida al poliesportiu municipal de Les Planes de l'Hospitalet de Llobregat.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Visita IFE a l'Institut Pedraforca

  19/12/19

  El passat dimarts dia 17 de desembre, l'alumnat de l'IFE va visitar el vestíbul de l'Institut Pedraforca, per tal de fer arribar els seus bons desitjos per un planeta millor. L'arbre nadalenc, que va confeccionat l'alumnat del SIEI, va rebre encantat els seus escrits.

  Molt bon Nadal i molt bon començament d'any!!!

  Aportació solidària a la Marató

  19/12/19

  Hem tancat la II Campanya de Retoc Solidari, amb col·laboració amb la Marató de TV3. La feina desinteressada d'alumnat i professorat del CFGM d'Estètica i del CFGM de Perruqueria, i les aportacions voluntàries de la comunitat educativa de l'Institut Pedraforca, han sumat 180,50 euros a aquesta acció solidària.

  L'organització de la Marató de TV3 ens ha fet arribar el següent missatge:

  "ENHORABONA!! i moltes gràcies per la teva col·laboració.

  Amb l’esforç i la il·lusió individual de tots i cadascú de vosaltres, ho hem tornat a aconseguir.

  Avui tanquem el marcador amb 9.404.256€ que aniran destinats a projectes d’investigació científica sobre les Malalties Minoritàries

  Regala les teves paraules

  17/12/19

  Estem molt orgullosos, a l'Institut Pedraforca, d’haver recollit 190 cartes solidàries: 112 en el cas de Su Changlan, activista xinesa i presonera de consciència, i 78 en el cas de Hassan Mshaima, activista del Barheim i presoner de consciència.

  Seguint les indicacions d’Amnistia Internacional, dijous 19 de desembre, procedirem a l’enviament massiu de les cartes.

  Esperem que els hi arribin, els omplin de conhort, però sobre tot que facilitin l’alliberament d’aquests presoners.

  Gràcies a tothom per la vostra col·laboració.

  Alumna Institut classificada als Catskills

  16/12/19

  El divendres 13 de desembre es van portar a terme els Entrenaments d'skills 2019, preparatoris pels Campionats d'FP de Catalunya, Catskills 2020, a l’Institut Salvador Seguí, organitzats per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

  Hi va participar l’alumna Montse Vázquez, de l’Institut Pedraforca, que va demostrar les seves habilitats i competències professionals i també va gaudir d’una experiència personal molt enriquidora. Així mateix, el professorat participant va intercanviar experiències i establir xarxes de col·laboració.

  Va ser una prova eliminatòria, amb un tribunal extern de DUI/GI i TCAI , de la que els set primers classificats passen als Campionats 2020. I l’Institut Pedraforca va ser un d’ells.

  Moltes felicitats a l’alumna que va participar i també a l’alumna suplent Thaís de Melo.

  Molta sort per a les finals del proper juny!!!

  Romeo y Julieta

  16/12/19

  El pasado viernes 15 de noviembre, los alumnos de Literatura Universal y de Literatura Castellana del Institut Pedraforca acudieron al Teatre Poliorama en Barcelona. Vieron una representación de "Romeo y Julieta", un clásico inmortal de William Shakespeare. A continuación, podéis leer algunas de las valoraciones de la obra

  Contribució del CFGM d'Estètica a la Marató de TV3

  16/12/19

  L'alumnat i professorat del nou CFGM d'Estètica de l'Institut Pedraforca va col·laborar intensament amb la II Edició del Retoc Solidari, que recull fons per a la Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties minoritàries

  Un desconegut nou espai a l'Institut. Què estàs esperant per conèixer-lo?

  Assaig per al Catskills

  13/12/19

  Ahir dia 12 de febrer vàrem acabar la preparació per al Catskills, que ha tingut lloc avui a l'Institut Salvador Seguí. Una alumna del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria representarà l'Institut Pedraforca en aquest important esdeveniment.

  Molta sort!! La preparació i les ganes ja ens les has demostrat!!

  Arbre de Nadal pel futur del Planeta

  13/12/19

  L'alumnat del SIEI ha situat al centre del vestíbul de l'Institut Pedraforca un arbre de Nadal pel futur del planeta, reciclant ampolles de plàstic. La comunitat educativa del nostre centre hi diposita missatges amb desitjos pel futur de la nostra única llar fins el proper divendres dia 20 de desembre

  REGALA LES TEVES PARAULES

  11/12/19

  Avui 10 de desembre hem celebrat el dia internacional dels drets humans. El Departament de Ciències Socials i Filosofia ha organitzat una activitat proposada per Amnistia Internacional, en la qual hi ha participat l’alumnat de l'ESO i del Batxillerat. L’activitat Regala les teves paraules consistia en redactar cartes dirigides a dos presos de consciència per tal de donar-los esperança, fer pressió sobre les institucions i demanar-ne la alliberament immediat. Hem redactat les cartes en anglès després d’haver treballat a l’aula els 2 casos proposats i temes relacionats, com ara els presos de consciència, els drets humans i el funcionament d’Amnistia Internacional. Hem situat una taula informativa al vestíbul de l'Institut Pedraforca i un grup d’alumnat voluntari ha explicat l’activitat a companys, companyes i professorat que ho han sol·licitat. Aquest grup ha encoratjat les persones interessades a redactar una carta, que hem recollit en una capsa transparent. Al final del segon pati, ja n'estava plena a vessar de cartes!

  Agraïm a tothom que s’ha apropat a la taula informativa i, en especial, a tothom que ha dedicat uns minuts del seu temps d'esbarjo a escriure una carta i regalar les seves paraules solidàries!

  UNA TRADICIÓ MOLT ANTIGA QUE ES FA RESPECTAR

  10/12/19

  La Casa dels Entremesos, una casa molt antiga amb molta historia i plena de tradició. A continuació podreu llegir el text redactat per l'alumnat de l'IFE al respecte:

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  L’Institut Pedraforca amb la Marató de TV3.

  08/12/19

  Aquest dilluns 2 de desembre dos divulgadors de la Marató de TV3 van venir a conscienciar-nos sobre la importància de la investigació en les malalties minoritàries. Tot i que siguin minoritàries, en conjunt, afecten a un percentatge important de la població. Són molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

  A les sessions va poder assistir l’alumnat de cicles formatius i primer de batxillerat.

  Complementant aquesta divulgació, durant la setmana del 9 al 13 de desembre, el nostre alumnat dels cicles de Perruqueria i Estètica obrirà els seus tallers al públic, de manera que tota l’aportació que recaptin s’enviarà al projecte d'enguany de la Marató de TV3.

  US ANIMEM A PARTICIPAR-HI!!!

  Licitacions manteniment i cantina

  04/12/19
  Procés de licitació del contracte de manteniment 2020

  Presentació de sol·licituds: fins al 18 de desembre de 2019 dins l'horari de secretaria.

  Podeu descarregar els documents associats:

  Informacio adjudicacio manteniment

  Procés de licitació del contracte de la cantina 2020

  Presentació de sol·licituds: fins al 18 de desembre de 2019 dins l'horari de secretaria.

  Podeu descarregar els documents associats:

  Informacio adjudicacio cantina

  Participació de l'Institut Pedraforca en el Gran Recapte

  04/12/19

  El cap de setmana del 22 al 24 de novembre alumnat i professorat de l'Institut Pedraforca se sumà, com cada any i amb gran entusiasme, al Gran Recapte, una gran causa solidària que ens enorgulleix a totes i tots.

  Predactors

  01/12/19

  Dins el marc de la Setmana de la Solidaritat 2019, que es va portar a terme entre el 25 de novembre i l'1 de desembre, titulada enguany "Per l'eliminació de la violència envers les dones", es va portar a terme el comiat de l'espectacle "Violencias", presentat per la Companyia Pedractors.

  Un èxit rotund, aconseguit gràcies a l'esforç de totes les persones integrants de la companyia.

  La Companyia Pedractors ja està preparant el seu nou espectacle, que ens deixarà, de ben segur, bocabadades i bocabadats

  Retoc Solidari

  01/12/19

  La setmana del 9 al 13 de desembre, l'Institut Pedraforca se suma a la Marató de TV3. Per segon any consecutiu, el departament d'Imatge personal portarà a terme el Retoc Solidari. L'Institut Pedraforca dedica a la Marató de TV3 tota la recaptació obtinguda per les aportacions que fan les persones usuàries dels diversos serveis

  La Marató de TV3 enguany està dedicada a les malalties minoritàries.

  Els serveis i horaris que oferim són els següents:

  Perruqueria.

  Estètica.

  Tots els serveis es realitzaran a la 4a planta, en els tallers d'Imatge personal.

  Necessitem de la vostra aportació. Us hi esperem!

  Jornades Tècniques de CAI

  01/12/19

  Dimecres 27, demà dijous 28 i divendres 29 de novembre, entre les 15.00 i les 21.30, l'Institut Pedraforca ha sigut seu, en una altra ocasió, de les Jornades Tècniques de Cures Auxiliars d'Infermeria, en col·laboració amb l'IOC

  Consolidació Espai Familiar Fem un Te

  01/12/19

  Dilluns 25 de novembre a les 18:00, l'AMPA ha continuat amb la nova activitat "Espai Familiar:Fem un Te", que es mantindrà quinzenalment durant tot aquest curs 2019-20. El principal objectiu d'aquesta proposta és vincular les famílies més estretament al centre. La propera sessió s'esdevindrà el proper dilluns dia 9 de desembre a les 17:30.

  Cada vegada en som més!!! Tothom hi és benvingut / benvinguda. Us hi esperem!!!

  Presa de mesures antropomètriques

  01/12/19

  El dilluns 25 de novembre va començar la implementació de la "Presa de mesures antropomètriques. Curs 2019-20". Alumnes de Sanitàries 1 varen prendre mesures a tot l'alumnat de primer d'ESO. Les dades obtingudes seran processades per l'alumnat del CFGS de Documentació i Administració Sanitàries i del CFGS de Dietètica. Aquesta iniciativa de centre, que fou seleccionada per la Fundació Barcelona FP, arriba enguany al seu quart curs d'implementació (cursos 2016-17, 2017-18, 2018-19 i 2019-20)

  primera jornada de l'FP & EOI Together

  01/12/19

  On Wednesday November 27th, two groups of our FP, 4th ESO and Batxillerat students visited the EOI (Escola Oficial d'Idiomes) in l'Hospitalet. Both groups went there in the afternoon. They were hosted by other A1, A2, B1 and B2 students learning there. They could speak English with other students with a similar level and share their experiences in the learning process. They also discussed their vocational studies and their future when they eventually finish their sojourn at the Pedraforca.

  Our Erasmus+ students joined the visit. Our students preparing for B1 or B2 exams in English also attended.

  This experience is an initiative from the Departament d'Educació of the Generalitat de Catalunya, which INS Pedraforca joined last year.

  Thanks EOI for receiving your guests from INS Pedraforca

  1r DAS al museu de la computació de la FIB i al BSC

  25/11/19

  El 25 de novembre l’alumnat del CFGS de Documentació i Administració Sanitàries vam fer una visita doble: les instal·lacions del supercomputador MareNostrum-3 i un tour magnífic pel Museu de la Computació de la FIB (facultat de informàtica de Barcelona) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Moltíssimes gràcies al BSC i a la FIB de la UPC per acollir-nos i guiar-nos en el nostre aprenentatge i fer d’aquesta jornada un dia tan entretingut i didàctic.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Sortida de 4t d'ESO de Visual i Plàstica

  25/11/19

  L´alumnat de 4t d´ESO de l’assignatura optativa de Visual i Plàstica va anar a veure al Tecla Sala l´exposició: “Teixint Identitats”.

  L´exposició recull el treball d´artistes que recuperen tècniques artesanals associades a les dones per treure-les de l’anonimat i incorporar-les en els seus processos creatius.

  “M´ha agradat molt, perquè los dones se sentien lliures a l’hora de fer les seves obres artístiques”

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Dia internacional contra la violència envers les dones

  25/11/19

  Avui dia 25 de novembre l'INS Pedraforca se suma al "Dia internacional contra la violència envers les dones". Instal·larem "una taula contra la violència masclista" al vestíbul del centre. La taula formarà part d'una colpidora exposició sobre la necessitat d'acabar amb aquesta xacra social. L'exposició hi romandrà fins el proper divendres dia 29 de novembre

  Youtubers al crèdit d'Odontologia a TCAI-E

  25/11/19

  Els alumnes del TCAI E han pogut fer de youtubers per un dia i han preparat 3 vídeos per a una tasca del crèdit d'Odontologia. Aquesta vegada cadascun dels nostres alumnes ha hagut de fer uns petits vídeos per ensenyar-nos a posar i treure guants estèrils, realitzar el rentat de mans higiènic i el rentat de mans quirúrgic. Si en voleu aprendre aquí en teniu uns exemples!

 • https://youtu.be/eTvbSz62Pg0.

 • https://youtu.be/NNvyJUfuOOg.

 • https://youtu.be/sRfj-j-RFgI.

 • Els alumnes de TCAI-E practiquen a tutoria l’aprenentatge basat en jocs

  25/11/19

  El dia 6 de novembre es va realitzar una tutoria una mica diferent amb el grup de TCAI E. Els alumnes quan van arribar a l'aula es van trobar una distribució diferent: les taules estaven agrupades per a formar diferents racons i tenien a sobre cartells amb el següent missatge: “blau, verd, marró i negre”. A de la taula del professor hi havia 12 fitxes cap per avall. Què podia significar tot això? Doncs que la tutoria d'aquest dimecres utilitzava l'aprenentatge basat en jocs com a eina.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Estades lingüístiques a VIC amb 2n d'ESO

  18/11/19

  L'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca va finalitzar el passat divendres 15 de novembre la seva estada lingüística a l'alberg de la xarxa Xanascat de Vic. Hi varen treballar l'anglès d'una forma distesa, competencial i motivadora durant les tres jornades d'estada.

  A great experience to remember!!!

  Aquestes estades són subvencionades a través del Fons Social Europeu.

  Una gran oportunitat per a l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca!!!

  Enjoy nature and learn English non-stop!!!

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Inici del Servei comunitari del Pedraforca a l'Esplai La Florida

  18/11/19

  Dimecres 13 de novembre ha començat la part pràctica del “Servei Comunitari”!

  Enguany l’Institut Pedraforca desenvolupa el Servei Comunitari a l'Esplai La Florida, on el nostre alumnat de 3ESO realitza tasques de suport als monitors i monitores de l'esplai a les tardes.

  Com a institut hem enfortit els llaços ja existents amb l'Esplai La Florida i hi hem trobat un ambient d'estreta col·laboració. Tenim la certesa que serà una experiència enriquidora per a tothom.

  A la imatge podeu veure els primers dos nois i les dues noies d’iniciar aquesta pràctica, just abans d'entrar a l'Esplai La Florida i començar el seu Servei comunitari.

  Imatge del Pedraforca en Verd

  15/11/19

  Avui dijous dia 14 de novembre hem ubicat al vestíbul de l'Institut Pedraforca la imatge representativa del Pedraforca en Verd aquest curs 2019-20.

  Aquesta reproducció de la "Dona Plorant" de Pablo Picasso simbolitza per a nosaltres la necessitat de preocupar-nos, i molt, pel nostre planeta, especialment ara que ja comencem a fer tard.

  A la imatge, hi mantenim la reixa sobre la qual hem ubicat la reproducció perquè, vulguem o no, el nostre destí està indissolublement lligat al del planeta en què vivim. Sobreviurem o desapareixerem amb la terra que trepitgem.

  Curs d'anglès Erasmus + 2019.20 en marxa

  15/11/19

  El dimecres dia 13 de novembre, després de les entrevistes a candidats i candidates Erasmus +, va començar el curs d'anglès de preparació per al Pedraerasmus 2019-20.

  Ànims! Cardiff (Gal·les) i Joensuu (Finlàndia) no són pas tan lluny!!!

  Recorda que pots seguir-nos a Erasmus+ IPedraforca (@Pedraerasmus)

  L'INSTITUT PEDRAFORCA SE SUMA A LA SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS

  14/11/19

  Des de l’inici de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus el 2009, més de 30.000 accions centrades en sensibilitzar-nos en la prevenció de residus han estat implementades a tot Europa. Aquest any, des de l’Institut Pedraforca ens unim a aquesta iniciativa. Durant la setmana del 16 al 24 de novembre realitzarem dues exposicions: “La dona que plora” i “L’arbre de la vida”. Les trobareu publicades a l’Agenda/mapa d’activitats catalanes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: http://www.arc.cat/agendaewwr/

  En aquest web també hi apareixen altres activitats que es duen a terme a prop de l’institut. Us animem a participar-hi en el màxim d’activitats possibles! També us podeu informar mitjançant twitter: #EwwrCat #reduceyourwaste o facebook: https://www.facebook.com/ewwr.eu

  Estades lingüístiques a VIC amb 2n d'ESO

  14/11/19

  Avui dia 14 de novembre l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca continua les seves estades lingüístiques a l'alberg de la xarxa Xanascat de Vic. Hi seran a la capital de la comarca d'Osona fins demà divendres 15 de novembre. Gaudeixen de la natura i aprenen anglès sense aturar ni un instant. Avui estan treballant l'anglès en petits grups.

  Aquestes estades són subvencionades a través del Fons Social Europeu.

  Una gran oportunitat per a l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca!!!

  Enjoy nature and learn English non-stop!!!

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Pedractors

  14/11/19

  La companyia teatral Pedractors de l'Institut Pedraforca va actuar per a la Televisió de l'Hospitalet de Llobregat. No et perdis la seva actuació:

  https://lhdigital.cat/web/digital-h/televisio/veure-video/-/journal_content/56_INSTANCE_ZrP3/11023/14373853#.XcsL9iJE6r4.link.

  Si voleu veure'ls en directe, les seves properes actuacions tindran lloc en el marc de la Setmana de la Solidaritat 2019, que es farà a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat des del 25 de novembre a l'1 de desembre. Enguany l'esdeveniment es focalitza a lluitar "Per l'eliminació de la violència envers les dones"

  Calendari
  Show/Hide

  Si hi voleu assistir, truqueu a l'INS Pedraforca

  Estades lingüístiques a VIC amb 2n d'ESO

  14/11/19

  Ahir dia 13 de novembre l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca va començar a Vic les seves estades lingüístiques. Hi seran a la capital de la comarca d'Osona fins demà divendres 15 de novembre. Gaudeixen de la natura i aprenen anglès sense aturar ni un instant.

  Aquestes estades són subvencionades a través del Fons Social Europeu.

  Una gran oportunitat per a l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca!!!

  Enjoy nature and learn English non-stop!!!

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Alumant seleccionat curs preparatori en anglès Erasmus+

  11/11/19

  Alumant seleccionat curs preparatori en anglès Erasmus+.

  Textos obra Raphaëlle

  07/11/19

  El pasado viernes 18 de octubre los alumnos y alumnas de segundo de ESO fuimos al teatro Joventut. Vimos una obra de teatro titulada Raphaëlle. A continuación tenéis las impresions de tres de los asistentes:

  Notícia completa
  Show/Hide

  DIVERSITATS. L’HOSPITALET 40 ANYS PLURAL I DIVERSA

  07/11/19

  Entre els dies 21 i 31 del passat mes d’octubre, l’Institut Pedraforca va tenir l’oportunitat de gaudir en el nostre vestíbul de l’exposició Diversitats. L’Hospitalet 40 anys plural i diversa.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Entrevistes Mobilitat Erasmus+

  05/11/19

  Demà-passat, dijous dia 7 de novembre, s'esdevindran les entrevistes de selecció per a les mobilitats Erasmus + d'aquest curs 2019-20. 14 alumnes s'hi han inscrit al procés de selecció.

  Molta sort a totes i tots!!!! França, Gal·les, Alemanya o Finlàndia us esperen!!!

  Proves B1 i B2 a l'INS Pedraforca

  05/11/19

  Demà dimecres dia 6 de novembre, entre les 15:15 i les 18:15, s'esdevindran les proves de preparació per a les proves B1 i B2 d'anglès. Molta sort a tot l'alumnat inscrit!!! Aquest curs hem arribat a 66 alumnes!!!

  Fit Games a l'INS Pedraforca

  29/10/19

  Ahir dilluns 28 d'octubre la Televisió de l'Hospitalet va acudir a l'Institut Pedraforca per tal de comprovar "in situ" la intensa preparació del nostre alumnat de 4t d'ESO per als Fit Games.

  Us oferim l'enllaç amb la Televisió de l'Hospitalet per tal que pugueu veure la notícia

  clicant aquí.

  Primera reunió Comissió delegades i delegats. Curs 2019-20

  29/10/19

  El dimecres passat, dia 23 d'octubre, es va celebrar la primera reunió de la Comissió de les delegades i delegats d'aquest curs 2019-20.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Espai Familiar: Fem un Te

  29/10/19

  Avui dilluns 28 d'octubre a les 17:00, a la biblioteca de l'Institut Pedraforca, l'AMPA ha presentat la nova activitat "Espai Familiar:Fem un Te" , que es mantindrà quinzenalment durant tot aquest curs 2019-20. El principal objectiu d'aquesta proposta és vincular les famílies més estretament al centre. La propera sessió s'esdevindrà lloc el proper dilluns dia 11 de novembre a les 17:30.

  Tothom hi és benvingut / benvinguda. Us hi esperem!!!

  Implementació Servei comunitari

  28/10/19

  El dimecres dia 23 d'octubre l'alumnat de 3r d'ESO va visitar l'Esplai La Florida, en el marc de la implementació del Servei comunitari.

  Aquest curs, com a implementació activa del Servei comunitari, el nostre alumnat realitzarà tasques de suport als monitors i monitores de l'Esplai La Florida.

  Agraïm a l'Esplai La Florida la col·laboració, i complicitat, mostrada els darrers mesos en la preparació d'aquesta activitat ApS, que enfortirà els ja existents estrets llaços amb l'Institut Pedraforca.

  Aprovació Pla Educatiu d'Entorn

  28/10/19

  El passat divendres 25 d'octubre entre les 9.00 i les 10.45 es va dur a terme al Centre Cultural Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas i Joan,44) la Comissió Representativa Institucional del PEE, presidida pel Sr.Jaume Graells, Tinent d’Alcaldia de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut i President de la Comissió Representativa Institucional del PEE, i per la Sra Montserrat Cerdà Inspectora d’Educació i Vicepresidenta de la Comissió Representativa Institucional del PEE.

  Es va fer balanç de totes les activitats del curs 2018-19, que mobilitzaren quasi 20.000 alumnes d'una seixantena de centres educatius, i s'aprovà el pla d'actuació per al curs 2019-20, amb una dotació de quasi un milió d'euros. Dins d'aquest pla, s'hi inclou el Programa d’innovació pedagògica pla educatiu d’entorn 0-20 per al barri de La Florida.

  Aquesta dotació, entre d'altres, permetrà el finançament de dos tallers d'estudis (TEAs) per a postobligatòria per a l'Institut Pedraforca.

  Selecció INS Pedraforca per el MUFPS

  28/10/19

  L'Institut Pedraforca ha estat seleccionat per participar en el Programa d’Innovació de pràctiques del Màster Universitari de Formació del Professorat d'educació secundària obligatòria i batxillerat, Formació professional i Ensenyament d'idiomes (MUFPS) en centres educatius.

  D'aquesta manera, podrem continuar contribuint a la formació del professorat del futur.

  Taller CV i carta de motivació Erasmus+

  28/10/19

  El passat dimecres 23 d'octubre, a partir de les 16.00, es va dur a terme a la biblioteca de l'Institut Pedraforca el taller sobre el currículum vitae i la carta de motivació, indispensables per a presentar la teva sol·licitud de participació en el Programa Erasmus +. No et quedis enrere!!!!

  Per a més informació segueix-nos a Twitter.

  Ens trobaràs a Erasmus+ IPedraforca@Pedraerasmus.

  Visita al recinte modernista de Sant Pau

  28/10/19

  El passat 21 d’octubre els alumnes de 1r de CFGS de Documentació Sanitària vam visitar el recinte modernista de St. Pau, una de les obres més importants de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

  En el decurs de la visita vam poder recórrer els pavellons restaurats, declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997, i imaginar com era l’espai quan albergava l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a principis del segle XX i com aquestes instal·lacions es van haver de modificar i habilitar per adaptar-se a les necessitats sanitàries al llarg del temps.

  Sortida al cosmocaixa. Evolució

  28/10/19

  Els alumnes de l’optativa de Biologia de 4t d’ESO, van anar al Cosmocaixa per realitzar la visita guiada del museu que parlen de l’evolució de la vida a la Terra.

  Vàrem fer el recorregut museogràfic des de l ‘origen de la vida a la Terra, a partir de les molècules orgàniques més simples, fins al naixement de la intel·ligència humana, passant per totes les fases de l’ evolució de la vida i del medi ambient que sosté el planeta Terra.

  La sortida va resultar molt interessant i enriquidora per tothom atès que vam poder veure de l’evolució dels hominids primitius i els seus canvis fins l’Homo Sapiens actual.

  Sortida de perruqueria a l’Hotel Don Cándido

  22/10/19

  El passat dilluns 14 d’octubre, el nostre alumnat de 1r i 2n de Perruqueria va poder gaudir d’una sortida educativa a l’Hotel Don Cándido de Terrassa.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  4t ESO participa en el Fit Jove

  21/10/19

  El passat divendres 11 d’octubre la classe de 4t ESO A va assistir al poliesportiu Municipal Fum d’Estampa dins del programa Fit Jove.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Sortida de tutoria del 3r d’ESO

  21/10/19

  El dia 10 d’octubre els alumnes de 3r ESO del Pedraforca van fer una sortida de convivència al parc del Laberint d’Horta de Barcelona.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Participació INS Pedraforca en el Projecte MicroMón

  21/10/19

  L'Institut Pedraforca ha presentat la sol·licitud per tal de participar en el Projecte MicroMón@UAB_3.0, des del Programa Argó de l’ICE, i en col·laboració amb el Departament de Genètica i de Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  MicroMón@UAB_3.0 és una activitat d’Aprenentatge Servei en la qual l’alumnat de la UAB donarà a conèixer entre l’alumnat de centres de secundària la greu problemàtica derivada de la mancança d’antibiòtics, tot participant en una iniciativa d’abast mundial de recerca de bacteris productors de nous antibiòtics. En el nostre cas, hi participaria l'alumnat del Departament de Laboratori i Farmàcia i parafarmàcia.

  Finalització del procés d'acolliment a famílies

  21/10/19

  Amb la reunió del proper dijous dia 24 d'octubre s'esdevindrà la reunió amb les famílies de 2n de Batxillerat a la biblioteca del centre. Amb aquesta reunió, tancarem el procés d'acolliment a les famílies de l'alumnat de l'Institut Pedraforca aquest 2019-20. Per primer cop, hem mantingut reunions comunes d'acolliment amb les famílies de tots els ensenyaments impartits a l'Institut Pedraforca:

  Notícia completa
  Show/Hide

  Nous TEAs per a postobligatòria gràcies al PEE 0-20

  21/10/19

  El passat dijous 17 d'octubre a la biblioteca de l'Institut Pedraforca, entre les 12.30 i les 14.00, es mantingué una reunió entre representants de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i els directors del dos centres implicats en el Pla Educatiu d'Entorn 0-20 corresponent al barri de La Florida d'aquesta localitat, l'Institut Pedraforca i l'Institut Eduard Fontserè.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Exposició DiverstitatS

  21/10/19

  L'exposició DiversitatS. L'Hospitalet 40 anys plural i diversa s'exhibeix, improrrogablement, al vestíbul de l'INS Pedraforca des d'avui dilluns dia 21 d'octubre i fins el proper dijous 31 d'octubre.

  Podem gaudir d'aquesta magnífica exposició gràcies a la col·laboració que mantenim amb l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. El disseny de l'exposició l'ha elaborat alumnat de l'EASD Serra i Abella.

  Agraïm a l'Ajuntament de l'Hospitalet la possibilitat de gaudir d'aquesta exposició a l'Institut Pedraforca.

  L'exposició ja ha rebut els primers, i ansiosos, visitants.

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Vaga 18 d'octubre

  17/10/19

  Davant la convocatòria de vaga per aquest divendres dia 18 d'octubre, us informem que l'INS Pedraforca romandrà obert.

  No podem garantir el manteniment de la totalitat de les activitats lectives previstes. Dependrà del seguiment de la jornada per part del personal del centre.

  Quan disposem de més informació, us la inclourem en aquest pàgina.

  Estàs interessat/da en realitzar una mobilitat de pràctiques en un país de la Unió Europea?

  18/10/19

  Aquí pots trobar les convocatòries per als cicles de grau mitjà i els de superior. Com us vam explicar a les reunions del passat dimecres dia 16 d'octubre, el termini per presentar les vostres candidatures és del 21 al 31 d’octubre.

  Notícia completa
  Show/Hide

  Pedractors al Cirque du Solei

  18/10/19

  Si hace cinco años nos llegan a decir que asistiríamos como invitad@s al preestreno mundial del Cirque du Solei, seguramente no nos lo hubiésemos creído. Y ha sido posible gracias a diversas entidades: la compañía Plàudite Teatre, que pensó en nosotros para compartir este lujo; el Crique du Monde, área social del Cirque du Soleil, que nos brindó la posibilidad de asistir a Messi 10.

  Pero, sobre todo, gracias a tod@s l@s integrantes de nuestra fantástica compañía. Gracias, chic@s, por participar en nuevos retos, con cautela pero sin miedo al fracaso; por el talento, la valentía, la ilusión, la camaradería y las ganas de compartir vuestras experiencias con el público. Sois muy generos@s. Se aprende mucho a vuestro lado ;)

  Sortida Convivència Primer ESO

  13/10/19

  El dimecres 2 d’octubre els de 1r ESO A i 1r ESO B vàrem anar d’excursió al Parc de la Ciutadella acompanyats d’uns quants alumnes de 3r d’ESO.

  En primer lloc vull agrair als companys de 3r ESO (Cicerone) per fer-nos de guia a l'excursió i per ajudar-nos a fer les activitats de la gimcana. Moltes gràcies!

  Vam treballar per grups i els Cicerone ens acompanyaven per completar totes les “missions”. El meu equip va guanyar perquè ens vam organitzar bé i ens ajudavem els uns als altres.

  Crec que va ser una bona sortida de convivència!

  Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

  Ajut del Pla Integral Les Planes - Blocs la Florida

  03/10/19

  El passat dimarts dia 1 d'octubre el Grup Motor del Pla Integral Les Planes - Blocs la Florida, reunit entre les 18:30 i les 21:00, acordà l'acceptació de les dues propostes de pressupost participatiu presentades per l'INS Pedraforca:

 • “Monitors i monitores d’esplai… al barri!”, per valor de 500 euros
 • "Tallers d’estudi assistit – TEA Pedraforca", per valor de 5000 euros
 • D'aquesta manera, aquest ApS de 3r d'ESO, que hem introduït aquest curs 2019-20 a l'INS Pedraforca per primera vegada, i el TEA de l'ESO del curs 2019-20 seran finançats gairebé en la seva totalitat des del Pla Integral Les Planes - Blocs la Florida, que impulsa l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

  Estades lingüístiques 2n ESO

  03/10/19

  Ja ens estem preparant per a les estades lingüístiques de 2n d'ESO, subvencionades a través del Fons Social Europeu. Ja tenim els panells informatius a les nostres aules de 2n d'ESO i a l'entrada de l'Institut Pedraforca.

  Una gran oportunitat per a l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca!!!

  MAPA ACTIVITATS I SERVEIS PROJECTE 020

  01/10/19

  Al següent enllaç podreu accedir al mapa d'activitats i serveis del projecte 0'20:

  Clicar aquí.

  Inici de curs a l'Hospitalet

  30/09/19

  El dijous dia 26 d'octubre a les 12.00 es dugué a terme la Reunió de presentació de les novetats del nou curs. Al Tecla Sala es reuniren representants de l'Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya amb les direccions del centenar de centres educatius de l'Hospitalet de Llobregat.

  Les imatges corresponen al desenvolupament de la presentació i al moment en què el regidor d'Educació de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, el senyor Jaume Graells, es referí a les novetats que introdueix l'Institut Pedraforca aquest curs 2019-20:

  - El Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Estètica

  - L'IFE de Manteniment d'Instal·lacions Esportives.

  Friday for Future

  27/09/19

  A motiu del Friday for Future, que s'esdevé avui, us desvelem la imatge que representarà aquest curs 2019-20 a l'Institut Pedraforca. Recordeu que aquest curs el dediquem al "Pedraforca en Verd".

  El quadre que reproduirà l'alumnat de l'ESO és aquesta obra de Picasso:

  Participació de 75 alumnes en les estades lingüístiques

  25/09/19

  En el marc de les estades d’immersió en llengua anglesa en què l'Institut Pedraforca està participant, ens han assignat 75 places subvencionades a través del Fons Social Europeu. D'aquesta manera, tot l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca hi podrà participar de forma gratuïta.

  El Departament d’Educació ha signat un acord de col·laboració amb l’Agència Catalana de la Joventut per a l’organització d'aquestes estades lingüístiques. Les estades seran de 3 dies i 2 nits en règim de pensió completa. Tindran lloc en albergs de la xarxa XANASCAT entre els mesos d’octubre de 2019 i juny de 2020. L’allotjament, les activitats educatives i la manutenció són gratuïtes per a l’alumnat. No s'hi inclouen en l'ajut, pel contrari, les despeses de desplaçament.

  Una gran oportunitat per a l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca!!!

  Participació INS Pedraforca en les estades lingüístiques

  25/09/19

  Per unanimitat, el nostre claustre, en la sessió del passat 10 de setembre, i el nostre consell escolar, en la sessió del passat 18 de setembre, acordaren la participació de l'alumnat de segon d'ESO en les estades d’immersió en llengua anglesa que s'organitzen durant el curs escolar 2019-2020, subvencionades per la Unió Europea, a través del Fons Social Europeu i dins el “Programa d’Orientació i Reforç per a la Millora i Suport en l’Educació.

  Calendari préstec llibres de text

  Podeu veure el calendari de préstec de llibres de text (2019-20) descarregant aquest document:

  CALENDARI PRÉSTEC LLIBRES.pdf

  Inici del curs 2019-20

  24/09/19

  Ja hi som tots i totes.

  Els Cicles Formatius de Grau Superior passaren pel saló d'actes durant el dia 17 de setembre, per tal de començar els seus estudis amb nosaltres o per tal de retrobar-se amb els seus companys i companyes i tornar a la feina. El divendres anterior s'hi havia incorporat l'alumnat del CFGS de Laboratori de Diagnòstic Clínic i Biomèdic.

  El curs 2019-20, que dediquem al "Pedraforca en Verd" ja està totalment en marxa!

  Arribada de dos auxiliars de conversa a l'INS Pedraforca

  17/09/19

  Ahir 16 de setembre l'INS Pedraforca ha estat present a l’acte de Recepció i acollida per als auxiliars de conversa de l'Hospitalet de Llobregat, que ha organitzat a Can Riera l'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. A l'acte, a més de nombroses autoritats, hi ha assistit l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín.

  L'INS Pedraforca comptarà, de nou, gràcies a la col·laboració entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, amb dos auxiliars de conversa per a l'ESO aquest curs 2019-20.

  Welcome !!! We're expecting you!

  Erasmus + a Finlàndia

  16/09/19

  Des de dissabte 14 de setembre dues alumnes del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria són a Joensuu (Finlàndia) realitzant una mobilitat en el marc del programa Erasmus+ de l'INS Pedraforca.

  Bon viatge i bona estada!!

  Tret de sortida pel curs 2019-20

  12/09/19

  Avui hem començat el curs 2019-20 a l'Institut Pedraforca.

  L'ESO, el Batxillerat i els Cicles Formatius de Grau Mitjà han passat pel saló d'actes durant el dia d'avui, dia 12 de setembre, per tal de començar els seus estudis amb nosaltres o per tal de retrobar-se amb els seus companys i companyes i tornar a la feina.

  El curs 2019-20, que dediquem al "Pedraforca en Verd" ja està en marxa!

  Inici de curs 2019-20

  Podeu veure tots els horaris de l'inici de curs 2019-20 descarregant aquest document:

  INICI DE CURS 2019-20.pdf

  Exàmens de setembre 1r de Batxillerat i CAGS

  Podeu veure l'horari dels exàmens de setembre de 1r de Batxillerat i CAGS clicant aquí

  Eso Batxillerat (Documents)

  Informació matrícula curs 2019-20

  Podeu trobar tota la informació envers la matrícula del curs 2019-2020 Clicant aquí

  Segona convocatòria Erasmus+ GS

  03/07/19

  Anima’t a participar! Encara estas a temps. Tota la informació Clicant aquí.