MENÚ
Show/Hide

Notícies CAT CAST ENG FR

Revista

26/04/17

Un any més, ja tenim la revista de l'INS Pedraforca, ja van vuit edicions!

Moltes gràcies a totes i tots els que hi heu col·laborat.

Properament es podrà baixar des de la web una versió en format PDF.

Concurs "Punts de llibre"

26/04/17

Avui s'han lliurat, durant els actes de celebració de Sant Jordi, els premis del concurs de punts de llibre.

L'alumnat que ha guanyat és: Ana Cruz (1ESO), Annette Méndez (2ESO), Yonying Xia (3ESO), Cristina Sánchez (4ESO), Mònica Quintana (1r Batxillerat), Lina Maryari Jaramillo (1r Dietètica) i Julexy Vélez (1r Perruqueria).

Felicitats a les guanyadores i també a tothom que hi ha participat!

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Josep Palau i Fabre

18/04/17

L'Institut Pedraforca se suma als actes de celebració del naixement de Josep Palau i Fabre.

Per començar, us proposem tres cites de Poemes de l'Alquimista, una de les seves obres poètiques més conegudes.

 • "L’home és un animal que es busca."
 • "¿De quin país veniu? ¿On aneu?/ Sóc d'aquí. Sóc estranger."
 • "La nostra llibertat és la llibertat del laberint"

Sortida al cinema

18/04/17

El passat divendres dia 6 d'abril es dugué a terme la ja tradicional sortida al cinema abans de les vacances de Setmana Santa. Per aquesta edició, la pel·lícula escollida fou Lion perquè recull el missatge de l'eslògan triat per al Dia de les Llegües Maternes d'enguany "Parlo com el meu pare i la meva mare em varen ensenyar".

En efecte, les desventures del protagonista s'esdevenen precisament perquè desconeix el seu origen o el significat del seu nom en la seva llengua materna. A més, representa un perfecte complement (quins temps aquells en què hom anava al cinema per veure dues pel·lícules!!) a la reestrena de L'immigrant de Charles Chaplin (que duguérem a terme el passat 21 de febrer, en ocasió del Dia de les Llengües Maternes). Si el clàssic de fa 100 anys se centra en l'arribada a una nova terra a la recerca d'una nova vida, la pel·lícula del divendres ens recorda que, sense l'arrelament en l'origen, la nova vida no porta necessàriament a la felicitat.

Efectivament, el protagonista del film no trobarà la felicitat fins que no camini cap a l'horabaixa juntament amb el seu passat. Fins que no mirin ambdós cap el futur, sobre els rails de la vida, i no cap el passat o la càmera.

Elsa Anka

18/04/17

Dimecres dia 5 d'abril a la sala d'actes, entre les 12:30 i les 13:30, es dugué a terme la conferència "Tal y como eres" a càrrec de n'Elsa Anka, coneguda model, actriu i presentadora de televisió.

La sessió s'inclou dins les xerrades ofertes a l'alumnat d'FP per personatges famosos, que expliquen les seves experiències vitals, amb l'objectiu de fomentar el pensament crític, i lliure, per part de l'alumnat, i demostrar que, per arribar a fites de notorietat, no és necessari desprendre's de la pròpia dignitat.

V Mostra de Projectes Emprenedors d'FP

18/04/17

El passat dimarts 4 d’abril va tenir lloc el lliurament de premis de la 5a Mostra de Projectes Emprenedors d’FP a Catalunya.

Les alumnes de la promoció de 2016 del CFGS Dietètica de l’Institut Pedraforca hi participaven amb el seu projecte ALISA, que va ser guardonat amb el Primer premi al millor projecte d’economia social i cooperativa en grau superior, per una consulta de dietètica i nutrició amb la prestació de serveis adaptats.

Durant la Mostra es van exposar els millors projectes emprenedors del passat curs 2015-2016, realitzats per alumnes de formació professional de grau mitjà i de grau superior. S´han valorat els projectes que reflecteixen la creació d´un producte o un servei i la seva comercialització.

Tots els projectes participants van resultar guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d´arreu del territori català. En el cas d´ALISA, va resultar guanyador, el passat mes de juny, a la XII Concurs de Joves Emprenedors i Emprenedores de L´Hospitalet de Llobregat.

A l´edició d´enguany de la Mostra s´han presentat 49 projectes a concurs, dels quals 12 treballs van ser finalistes, i van obtenir un primer premi 8 d´aquests.

Enhorabona a les alumnes Agnès Collado, Merche Martínez i Clara Casana per la bona feina feta i la seva predisposició!!!!

Si voleu més informació: podeu clicar aquí.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Desfibril·lador

18/04/17

El Departament d'Ensenyament enviarà a l'Institut Pedraforca properament un desfibril·lador. D'aquesta manera, tots i totes els que ens acostem a l'Institut Pedraforca, amb més o menys assiduïtat, ho podrem fer amb més seguretat.

Sortida Castellar de n'Hug i Pedraforca

7/04/17

El dimarts 21 de març tots els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut vam anar d'excursió a Castellar de n'Hug a veure les fonts del Llobregat i a visitar el museu del ciment Asland del Clot del Moro. A la tarda vam anar a Saldes, al peu del Pedraforca, a dibuixar aquesta muntanya.

“Quan vam anar a la muntanya Pedraforca em vaig sentir molt bé, és clar, es diu com el nostre institut i estava molt orgullosa”. Abir Ghammat

Podeu llegir els textos de l'alumnat clicant aquí.

Podeu veure les fotografies i els dibuixos de l'alumnat clicant aquí.

La Salésienne de Saint Étienne

6/04/17

Els alumnes de 2n de Dietètica acullen els alumnes de Socio-Sanitàries del Lycée La Salésienne de Saint Étienne (França), dins del marc del projecte eTwinnings.

Podeu veure ampliada la fotografia clicant aquí.

Jornada de Portes Obertes ESO (II)

29/03/17

El passat dijous dia 16 de març es portà a terme, entre les 17:30 i les 20:15 la II Jornada de Portes Obertes per a l'ESO, organitzada per respondre a les famílies que ens vàreu manifestar les vostres ganes de conèixer el centre, malgrat no haver pogut assistir a la I Jornada.

Us agraïm la vostra presència a les nostres jornades de portes obertes per a l'ESO de l'Institut Pedraforca i us hi esperem durant el període de preinscripció.

Podeu veure fotografies de la JPO (I)) a l'ESO clicant aquí.

Seu Schwartzkopf

29/03/17

Els alumnes de Segon de Perruqueria vam visitar la seu de Schwarzkopf Profesional Barcelona per rebre un matí de formació en «Gestió de la Perruqueria».

Vam fer la matriu DAFO dels nostres punts febles i forts com a professionals, i de les perruqueries on realitzem les pràctiques.

Va ser un dia agradable i instructiu en un lloc acollidor i bonic.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Instal·lació artística sobre Jane Austen

29/03/17

El dia 8 de març, Dia de la Dona, es va fer al vestíbul de l'institut una instal·lació artística sobre l'escriptora Jane Austen en el 200 aniversari del seu naixement, amb el títol «Corregim la desigualtat».

Quan va morir al 1817, a la seva làpida, una senzilla llosa negra, hi ha un breu epitafi en el qual no es fa cap esment a la seva fama com a escriptora.

La instal·lació va voler representar la làpida que no es va fer en el moment de la seva mort i que reivindica Jane Austen com a una de les novel·listes més reconegudes de la literatura de parla anglesa.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

ART EN FEMENÍ 2017

30/03/17

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Unitat de Joventut de l´Ajuntament de l´Hospitalet organitza una exposició col•lectiva d´art, en què participen joves artistes de la ciutat, col•lectius d´artistes i alumnat dels instituts de la ciutat.

L´Institut Pedraforca, ha participat aquest any amb una obra que posa de manifest que no tothom se sent representat pels cànons de bellesa que ens imposa la cultura occidental. Les autores volen expressar que, malauradament, es valora més l´estètica que no pas els valors de les persones, i en especial de les dones.

Certamen: ART EN FEMENÍ 2017

Títol de l’obra: Fight against beauty canons (Lluita contra els cànons de bellesa)

Mesures: 100x70 cm

Tècnica: Mixta sobre fusta

Autores: Nataly Feliz, Alina Francou, Gedis Rodriguez, Cristina Sánchez, Sol Montes i Núria Ureta de 4t d´ESO.

Podeu ampliar la fotografia clicant aquí.

Parc agrari Baix Llobregat

29/03/17

El dijous 9 de març els alumnes de geografia de segon de batxillerat hem anat a visitar el centre d'interpretació del Parc Agrari del Baix Llobregat. Hem destinat el matí a recórrer la riba dreta del riu Llobregat entre Sant Boi i Bellvitge.

A mig camí ens hem aturat a la masia rehabilitada del centre de recursos, on ens han rebut i ens han explicat què és l'agricultura periurbana. Un cop a Bellvitge hem vist la zona afectada pel pla director urbanístic que ha d'ordenar la darrera zona agrícola de l'Hospitalet (la masia i les terres de Can Trabal), així com la zona de la Gran Via entre la plaça Europa i el riu.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Podeu veure l'itinerari amb més fotografies clicant aquí.

Casa Ametller

28/03/17

El dia 21 de març, els alumnes de 1r i 2n de Dietètica vam anar a la fàbrica de Casa Ametller, ubicada a Sant Pere Molanta. Una empresa especialitzada en l’elaboració i distribució de productes alimentaris. L’objectiu d’aquesta visita va ser conèixer en primera persona el funcionament de l’empresa i la tasca de la seva fundació.

Notícia completa
Show/Hide

SECOT Barcelona i CFGS Dietètica

28/03/17

Durant aquest curs, els alumnes de Segon Curs de Dietètica, estan rebent la visita de membres Sènior de SECOT Barcelona (Voluntariat Sènior d’Orientació Empresarial).

Notícia completa
Show/Hide

HEALTH PROMOTION ACTIVITIES

28/03/17

Per tal de treballar el plurilingüisme a l’aula, així com promoure l’aprenentatge interdisciplinari, els alumnes de Primer Curs de Dietètica van realitzar una activitat, des del crèdit 6 (Educació Sanitària i Promoció de la Salut).

Notícia completa
Show/Hide

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

28/03/17

El dia 15 de desembre els alumnes de Primer Curs del Cicle Superior de Dietètica, sortiren a visitar el Recinte Modernista de l’Hospital Sant Pau. A més de ser una activitat tutorial amb l’objectiu pedagògic de fer cohesió de grup, aquesta visita tenia com a objectiu conèixer la historia i arquitectura d’una de les instal•lacions sanitàries més antigues d’Europa.

Hem de donar l’enhorabona a l’organització del Recinte, i a la nostra guia en particular, ja que va ser una visita molt profitosa i interessant, que ens va permetre fer un viatge al passat i, per un moment, situar-nos al món sanitari del S. XX.

Podeu ampliar la fotografia clicant aquí.

Revolució de les Comunicacions Mòbils

28/03/17

El dimarts 22 de febrer, els alumnes de primer i segon de dietètica van assistir a una sessió formativa i divulgativa emmarcada en la tercera edició de la Revolució de les Comunicacions Mòbils.

Notícia completa
Show/Hide

Vídeo "Cantem per la pau"

27/03/17

Coincidim amb el dia de la no violència i la pau, l'alumnat de música de 4rt d'ESO hem volgut compartir amb vosaltres la cançó "Blowing in the wind" del cantautor nord americà Bob Dylan. Esperem que us agradi i que, juntament amb l'exposició que hem vist de l'Oriol Segon Torra "Joves patriotes", us porti a reflexions enriquidores per tothom.

Podeu descarregar el vídeo clicant aquí: cantem per la pau.mp4.

Concurs "Portada revista"

8/03/17

Els guanyadors del concurs de la portada, després d'àrdues deliberacions per part del jurat (donada la gran qualitat tècnica i artística de tots els participants), de la revista són els següents:

 • 1. Morgana Sánchez (4t d'ESO A)
 • 2. Núria Garcia (1r Perruqueria)
 • 3. Sari Mateo Bautista (2n ESO C)

Volem felicitar a les nostres 3 alumnes, i també a tot l'alumnat que hi ha participat.

Podeu veure, clicant aquí, tots els treballs que s'han presentat al concurs.

El curs vinent hi tornem!

FP Dual

9/03/17

El passat dijous dia 2 de juny es va presentar l'FP Dual als farmacèutics de l'Hospitalet de Llobregat en un dinar de treball, que comptà amb l'assistència de l'Alcaldessa de l'Hospitalet Núria Marín. A més, hi assistiren representants de 20 farmàcies de la localitat.

Tot un èxit, que obre camins als nostres alumnes del CFGM de Farmàcia i parafarmàcia.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Segona edició de la Jornada de Portes Obertes ESO

7/03/17

Davant l'aclaparador èxit de la jornada de portes obertes del passat dissabte i l'allau de sol·licituds de visites del centre per part de gent que no hi va poder assistir hem decidit fer-ne una reedició:

 • JORNADA DE PORTES OBERTES DE L'ESO (2a EDICIÓ)
 • DIJOUS 16 DE MARÇ A LES 17:30 HORES
 • INSTITUT PEDRAFORCA

Dia de les Llengües maternes a l'Institut Pedraforca

28/02/17

El passat dimarts 21 de febrer es va celebrar el Dia de les Llengües maternes a l'Institut Pedraforca. Enguany, es gravaren intervencions d'alumnes, membres de l'AMPA i personal del centre amb l'eslògan "Parlo com el meu pare i la meva mare em varen ensenyar"

Seguidament, es projectà la pel·lícula "L'immigrant" (1917) de Charles Chaplin, tan d'actualitat avui com el dia de la seva estrena, fa 100 anys.

Clica a l'enllaç següent i ho viuràs!

Carnestoltes

28/02/17

El passat divendres dia 24 de febrer es va celebrar el Carnestoltes a l'Institut Pedraforca. Enguany, el saló d'actes es convertí en una gernació de personatges de ficció, on hi participaren molts alumnes de l'ESO i del CFGM de Perruqueria, professors i personal no docent.

L'any vinent no t'ho pots perdre!"

AMPA a l'Instagram

28/02/17

L'AMPA del nostre centre ha obert el nostre compte a Instagram, visita'ls clicant aquí

Jornades Formatives Consellers Escolars

01/02/17

Us fem arribar l'enllaç de la notícia que donà la televisió de l'Hospitalet el passat divendres, sobre les Jornades Formatives per a Consellers Escolars, on participaren activament delegats i subdelegats de l'Institut Pedraforca.

Reportatge a L'H digital

Xocolatada 4ESO

18/01/17

Demà dijous, com és habitual en cada 3r dijous de mes, l'alumnat de 4t d'ESO estarà venent pastissos, empanades, entrepans, xocolata desfeta i sucs

Volem agrair la col·laboració de les mares de l'AMPA.

Us esperem demà!

Oferta FCT

17/01/17

Oferta per a realitzar l'FCT en un país europeu per a alumnat de Grau Mitjà.

Podeu descarregar el document: InfoErasmus16-17.docx

Bon Nadal

22/12/16

Des de l'INS Pedraforca, us volem desitjar un molt bon Nadal!

Ens retrobem l'any 2017, Bon Any Nou!

Podeu veure, clicant aquí, les postals guanyadores de Nadal.

Horari dijous 22-des-16

22/12/16

L'horari per l'alumnat del centre, del dia 22 de desembre de 2016 és el següent:

 • ESO: 10.30 - 13.30
 • Batxillerat: 08.00 - 11.00
 • C.Formatius: 08.00 - 11.00

Classificació Lliga basket 2016-17

22/12/16

La lliga interna de basket de l'INS Pedraforca ha finalitzat. Felicitem a tot l'alumnat que hi ha participat!

Podeu descarregar, clicant aquí, els resultats i la classificació dels equips.

MANEQUINDOCU

19/12/16

Podeu veure, a continuació, un vídeo de Documentació Sanitària.

Resolució adjudicació exp 2016-1

20/12/16

Podeu consultar els documents relacionats amb aquesta resolució clicant aquí.

Calendari de reclamacions: Proves obtenció de Títol (Cures auxiliars d'Infermeria)

13/12/16

Podeu consultar l'horari d'atenció de reclamacions al següent document.

Ple municipal

02/12/16

El dia 22 de novembre de 2016 l'alumnat de 3ESO va anar al ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat, a l’Ajuntament.

Podeu llegir-ne la crònica escrita per 2 alumnes.

Podeu veure en el vídeo següent com l'alcaldessa saluda l'alumnat del nostre centre.

Podeu veure, ampliat, el dibuix realitzat per Yong Ying Xia.

Col·laboració de l'AMPA

02/12/16

Cada tercer dijous de mes, les mares de l'AMPA col·laboren amb els alumnes de Quart d'ESO en el seu viatge d'estudis de finalització d'etapa.

Als esbarjos del matí i al de la tarda oferiran, a preus molt reduïts, pastisseria selecta d'elaboració pròpia.

L'Institut Pedraforca vol agrair enormement el temps que hi inverteixen, en aquest cas, en favor dels alumnes de Quart d'ESO.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Oteiza. La desocupació de l´espai

02/12/16

El dia 10 de novembre els alumnes de 4t de Visual i Plàstica van anar a veure una exposició sobre l´escultor basc Jorge de Oteiza, a la sala d´exposicions de la Pedrera de Barcelona.

Tots vam gaudir d´unes interessants explicacions per part de la guia de l´exposició, en el marc incomparable de l´edifici modernista de La Pedrera, de l´arquitecte Antoni Gaudí.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Taller de l'evolució humana

02/12/16

Els alumnes de l'optativa de Biologia de Primer de Batxillerat varen anar al Taller de l'evolució humana, del Museu de Cosmocaixa. Després del taller varen visitar el museu i l'exposició temporal d'evolució.

El 40è Cross Escolar, l'H, un èxit

02/12/16

El passat dissabte 12 de novembre el Cross Escolar L’H va tornar a omplir la Zona Esportiva Feixa Llarga amb milers de persones. Un nou èxit organitzatiu i de participació amb l’arribada a meta de més dos mil nens i joves.

Destaquem la presència al pòdium de diversos alumnes del nostre centre. En les seves respectives categories: Yasmina El Hormi (3a posició), Isaque Aires Muniz (3a posició) i Natalia Grau Pozo (1a posició).

Felicitats a tothom!

Notícia completa
Show/Hide

Sortida Hospital de Sant Pau

02/12/16

El passat 25 d'octubre el cicle de Farmàcia de tarda va assistir a una activitat de l’EscoLab.

Podeu llegir l'article de la sortida clicant aquí

Museu de la Música

02/12/16

El passat 20 d'octubre els alumnes de 2n. d'ESO C van visitar el museu de la música de Barcelona. Així, van poder veure i tocar molts dels instruments que estan estudiant a classe durant aquest curs. Van tenir la sort també de gaudir de l'exposició temporal que havia a l'exterior del museu sobre guitarres elèctriques i durant una estona convertir-nos en estrelles del rock a dalt de l'escenari.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Sortida escolar 1r Batx

02/12/16

El 5 d'octubre, els alumnes de Física vam anar al Cosmo Caixa a un taller anomenat "Reaccions químiques".

Podeu veure, clicant aquí, fotografies de la sortida.

Resultats definitius procés selecció Erasmus+ Automoció

29/11/16

Podeu descarregar els documents associats

RESULTATS DEFINITIUS PROCES DE SEL.docx

Licitació del contracte de serveis neteja

28/11/16

Obertura del sobre C: 30 de novembre a les 14:30 h.

Vídeo-conferència "eTwinnings"

08/11/16

Primer contacte per vídeo-conferència (19/10/2016) dels alumnes de 2n de Dietètica de l' Institut Pedraforca amb els alumnes del Lycée La Salésienne, de Valence (França), institut de formació professional socio-sanitari, dins el marc del projecte d'intercanvi europeu eTwinnings en el qual participem aquest curs 16-17.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Activitat a l'Aula d'Acollida

08/11/16

Els alumnes de 1r d ESO d'Aula d'Acollida han fet panellets la setmana passada a la cuina de l' Institut.

Vam treballar primer a classe la recepta, i després la vam elaborar durant dos dies. Va ser una experiència molt positiva d'aprenentatge interactiu ...i llaminer!

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Horaris entrevistes Erasmus+ 2016

08/11/16

Sel·lecció Erasmus+ 2016

Podeu descarregar els documents associats

Entrevistas erasmus 2016.docx

Procés de licitació del contracte de manteniment

07/11/16

Presentació de sol·licituds: fins al 18 de novembre dins l'horari de secretaria.

Podeu descarregar els documents associats

Informacio adjudicacio manteniment.pdf

Procés de licitació del contracte de la cantina

07/11/16

Presentació de sol·licituds: fins al 18 de novembre dins l'horari de secretaria.

Podeu descarregar els documents associats

Informacio adjudicacio cantina.pdf

Anunci de licitació d'un contracte de serveis (contracte de serveis de neteja). Exp. 1/2016

04/11/16

Podeu descarregar els documents associats

Resolucio inici i aprovacio expedient Pedraforca.pdf

Anunci concurs neteja Pedraforca.pdf

Prescripcions tecniques concurs neteja.pdf

Plec clausules administratives.pdf

Annexos plec clausules administratives.docx

Classificació Lliga futbol 2016-17

26/10/16

La lliga interna de futbol de l'INS Pedraforca ha finalitzat. Felicitem a tot l'alumnat que hi ha participat!

Podeu descarregar, clicant aquí, els resultats i la classificació dels equips.

Sortida escolar CF - Rally Barcelona

26/10/16

El passat 13 d'octubre l'alumnat d'Automoció va realitzar una sortida al Rally Barcelona.

Podeu veure, clicant aquí, l'article escrit per una alumne del centre.

Convocatoria Erasmus+ Grau Superior (2016-17)

21/10/16

Estudies Automoció i vols realitzar les pràctiques a un país europeu? Consulta el document adjunt i parla amb el teu tutor per participar en el procés de selecció del programa Erasmus Plus.

Podeu descarregar aquí el document InfoErasmus16-17.pdf.

Sortida escolar 1r Batx - Química

21/10/16

El passat 5 d'octubre l'alumnat de Química de 1r Batx va fer una sortida al CosmoCaixa i van assistir al taller "Reaccions químiques".

Podeu veure, clicant aquí, l'article escrit per una alumna del centre.

Sortida escolar 3ESO - C.Experimentals

21/10/16

El passat 4 d'octubre l'alumnat de 3r d'ESO va fer una sortida al CosmoCaixa

Sortida escolar 1ESO - Tutoria

21/10/16

El passat 4 d'octubre l'alumnat de 1r d'ESO va fer una sortida de convivència al Parc de la Ciutadella.

Podeu veure, clicant aquí, els 3 articles escrits pels alumnes del centre.

Projecte Expressió escrita a la web

21/10/16

Aquest curs també podreu veure reflectit a la pàgina web del centre part del Projecte d'Expressió escrita.

Podeu veure, clicant aquí, articles escrits pels nostres alumnes.

Vídeo de la visita de l'Alcaldessa

13/10/16

Podeu veure, clicant aquí, un vídeo de la visita de l'Alcaldessa al nostre Institut.

Prevenció de Violència de Gènere

10/10/16

Amb el nou curs escolar 2016-2017, la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat comença noves xerrades sobre la Prevenció de violència de gènere en adolescents, joves i parelles joves. Aquest any ens complau poder començar des de l’octubre i poder impartir els 3 mòduls que tenim previstos al llarg de tot el curs.

Notícia completa
Show/Hide

Visita de l'alcaldessa

04/10/16

L'Alcaldessa de l'Hospitalet Nuria Marín, amb part del seu equip de govern, va visitar el dimarts 27 de setembre l'Institut Pedraforca, per tal de conèixer les instal·lacions i alumnat dels cicles formatius.

Notícia completa
Show/Hide

Llibres de text ESO

13/9/16

El proper dijous 15/09/16 de 17h a 18h es realitzarà Servei de Préstec de Llibres de Text d'ESO al despatx de l'AMPA.

Presentació del curs 2016-17 (ESO, Batx, Cicles Formatius)

20/7/16

Podeu trobar clicant aquí quin és el primer dia de presentació del curs 2016-17 per ESO, Batxillerat i Cicles Formatius a l'INS Pedraforca.

Llibres de text FP

4/7/16

Podeu trobar clicant aquí la llista de llibres de text FP pel curs 2016-17

Llibres de text ESO i Batxillerat

4/7/16

Podeu trobar clicant aquí la llista de llibres de text ESO i Batxillerat pel curs 2016-17

Art visual al Pedraforca

1/7/16

Hem rebut la visita del fotògraf freelance Oriol Segon Torra que ha realitzat tallers de fotografia durant 3 dies.

Notícia completa
Show/Hide

Visita al Banc de Sang i Teixits

1/7/16

Els alumnes de 2n curs del CFGS de Laboratori de Diagnòstic Clínic no hem faltat a la nostra cita anual: la visita a la seu central del Banc de Sang i Teixits (BST).

Notícia completa
Show/Hide

Primer premi en el Concurs L’H Joves emprenedors i emprenedores

27/6/16

L’Institut Pedraforca ha guanyat el primer premi en la categoria de millor projecte empresarial que contribueixi a la millora de la qualitat de vida de les persones, pel projecte ALISA, una botiga d’alimentació i assessorament dietètic. Aquest projecte ha estat realitzat per les alumnes de segon curs de dietètica Agnès Collado, Mercedes Martínez i Clara Casana.

Notícia completa
Show/Hide

Trencadís

27/6/16

Trencadís realitzat per alumnes de 4t d´ESO de Visual i Plàstica, amb motiu del 40è aniversari de l´Institut Pedraforca.

Clicant aquí podeu veure la imatge ampliada.

Campionat Catskills

21/6/16

El dia 02 de juny de 2016 l’Institut Pedraforca va participar a la segona edició dels CATSKILLS, els Campionats de Catalunya de Formació Professional, en la modalitat de Cures auxiliars d’infermeria.

Notícia completa
Show/Hide

Pràctiques del programa Erasmus +

13/6/16

El passat dia 12 de maig, l'alumne Cyrille Njonkou, estudiant del cicle formatiu d'Automoció del nostre centre va començar les pràctiques de dos mesos a BMW de Salon de Provençe, França a traves del programa Erasmus +, gestionat a través del Departament d'Ensenyament.

En aquesta imatge el veiem en plena feina amb un dels seus companys.

Celebració del dia del donant

10/6/16

"Una persona que dona els òrgans pot ajudar a més de 100 persones"

Amb aquesta contundent i a la vegada impressionant frase es va concloure aquesta xerrada, que va coincidir amb la celebració del dia del donant (1 de juny).

Notícia completa
Show/Hide

Concurs joves emprenedors

6/6/16

El passat divendres, vam lliurar els 7 projectes que hem presentat al concurs de joves emprenedors que organitza l'Ajuntament de l'Hospitalet.

Notícia completa
Show/Hide

Jornada de portes obertes d'ensenyaments postobligatoris

30/5/16

Un any més l'Institut Pedraforca ha obert les seves portes per tal de mostrar els nostres estudis postobligatoris: Batxillerat, diferents cicles de Formació Professional i el Curs d'accés a grau superior de FP.

Notícia completa
Show/Hide

Jornada en prevenció de riscos laborals en sanitat

30/5/16

El passat dijous 19 de maig l'alumnat del cicle de Documentació i Administració sanitàries acompanyats del professorat del centre vam assistir a una jornada tècnica sobre riscos laborals en l'entorn sanitari. Vam trobar força interessants i actualitzades les intervencions dels diferents professionals.

Notícia completa
Show/Hide

Taller pràctic "Documentació Sanitària quotidiana"

30/5/16

El passat dia 3 de maig el Dr. Lluis Majó, metge documentalista de l'Hospital del Mar - Parc de Salut Mar ens va visitar per impartir un taller pràctic sobre la importància de la rigorositat en la recollida de les dades bàsiques en l'activitat quotidiana del documentalista.

El format escollit per fer-ho va ser un divertit concurs entre tot l'alumnat. Va ser molt demostratiu i enriquidor per a tots.

Des d'aquí volem agraïr al Dr. Majó la seva desinteressada col·laboració amb nosaltres.

Lipdub

23/5/16

Podeu veure clicant aquí el libdub que vam gravar al nostre institut el mes d'abril de 2016. Agraïm la col·laboració d'alumnat, professorat, el PAS, i l'AMPA que ha fet possible aquest lipdub. Com podreu veure hi participa moltíssima gent! Volem agrair, finalment, la coordinació de la nostra companya Susana Sánchez. 3, 2, 1...acció!

Sortida a la Facultat de Farmàcia

23/5/16

Els alumnes CFGM de segon de Farmàcia van visitar, el dia 28 d’abril de 2016, la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. El Servei de Desenvolupament del Medicament (SDM) es va crear l'any 1996 per tal d'actualitzar la seva oferta docent i d'investigació alhora de possibilitar, d'una forma escaient als temps actuals, la necessària col·laboració entre la universitat i el sector farmacèutic que hi està relacionat.

Notícia completa
Show/Hide

Taller de percussió corporal

23/5/16

El dia 3 de maig el mestre de percussió corporal, Sergi Ramis, va anar a l’Institut Pedraforca per fer un taller de percussió corporal amb els alumnes de 2n d’ESO.

Notícia completa
Show/Hide

Col·laboració entre Xarxafarma i l’Institut Pedraforca en el projecte «Vendre millor per vendre més»

18/5/16

El passat 28 d’abril va venir al nostre centre Gema Gómez, assistent de màrqueting de l’empresa Xarxafarma, a impartir un seminari sobre tècniques de venda i consell actiu al taulell de la farmàcia, a l’alumnat de primer curs del cicle de Farmàcia i Parafarmàcia.

Notícia completa
Show/Hide

Divico Consultors

18/5/16

Dilluns passat, dia 25 d'abril, va venir a l’Institut en Daniel Naranjo, de l’empresa de selecció de personal Divico Consultors, per explicar l’alumnat del cicle de Farmàcia els aspectes que cal tenir en compte en una entrevista de treball, i va exposar també com realitzar de manera correcta el currículum vitae i la carta de presentació per a l’empresa.

Notícia completa
Show/Hide

Visita a Quadis

18/5/16

El passat dimecres dia 4 de maig els alumnes d’Electromecànica de Vehicles de segon curs van visitar l'empresa Quadis a través del «Projecte de Vida Professional»,  organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. Aquesta activitat ha estat promoguda pel departament de FOL del nostre centre en relació al mòdul d'Empresa i iniciativa emprenedora.

L'Esteban Cira, gerent de Recursos humans del grup i el Josep Maria Cuadras, gerent del Taller central de planxa ens van explicar i ensenyar l'empresa, com està organitzada i els perfils professionals més demandats. El grup Quadis té una de les majors xarxes de concessionaris i tallers oficials de tota Espanya.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Joc pistes

18/5/16

Dins de les celebracions del 40è aniversari del nostre institut, hem volgut fer un joc que ens permeti esbrinar, mitjançant unes pistes, alguns fets rellevants que van succeir al món durant els 40 anys de vida de l'Institut Pedraforca.

Animen a tothom, alumnes i professors, a participar en el joc del 40è aniversari. Podeu descarregar-vos: el cartell, les pistes i el full de respostes...i a gaudir amb el joc!!

Les respostes les podeu lliurar a l'Angels Guix i a la Isabel Llurba. Animeu-vos!!

Informació preinscripció

10/5/16

Trobareu informació actualitzada sobre les preinscripcions clicant aquí

Tràmits proves d'accés a cicles formatius

10/5/16

Trobareu informació actualitzada sobre les proves d'accés a cicles clicant aquí

Diploma de reconeixement al projecte "Mind the GEP"

10/5/16

Amb gran satisfacció, anunciem la concessió del Diploma de reconeixement al projecte "Mind the GEP" (Grup d'Experimentació per al Plurilingüisme) del nostre institut, que podeu veure més avall, dins la Cinquena edició del PLA DE MESURES INNOVACIÓ A L'FP, que concedeix la Fundació BCN-FP.

Xerrada Departament d'Orientació

10/5/16

El dia 12 de maig, de 18.00h fins a les 19.30h hi haurà una xerrada del títol Relaccions afectives a l’adolescència adreçada a famílies dels alumnes del Pedraforca i organitzada pel departament d'orientació. La xerrada, a càrrec d'un tècnic del CAID, tindrà lloc a la biblioteca del nostre institut amb la finalitat de crear un espai de debat educatiu per a famílies. Hi haurà servei de cangur per a fills/filles més petits/petites.

Sortida Educació Física

10/5/16

El dia 10 de maig els alumnes de 4t de la ESO aniran al complex esportiu de l'Hospitalet nord (Pubillas cases) per participar a la jornada final dels Fit Games 2016. La jornada començarà a les 9.15h i acabarà a les 13.30 aproximadament. Els grups sortiran de l'Institut a les 8.00h.

Certamen literario Sant Jordi 2016

3/5/16

Els textos guanyadors del certamen literari d'aquest any en castellà són els següents:

De Pronto Había Oscuridad Total.docx

El hombre que perdió a su amada.docx

LA BALLENA BERTA.docx

La felicidad.doc

Pesadilla.docx

QUÉ.doc

SENTIMIENTOS.docx

Soy ignorante.doc

2016 Sant Jordi Literary Contest

3/5/16

The English Department has the honour of announcing the receivers of the 2016 Sant Jordi Literary Contest. Each of them has shown a deep knowledge of the English language, using a wide-ranging vocabulary embedded in masterful grammar.

 • Sara Azhar - 2nd year BSC (A)
 • Mandeep Singh - 2nd year BSC (A)
 • Fatima Waqar - 2nd year BSC (A)

The jury has decided to award two ex aequo first prizes for poetry, because it has felt powerless to decide between both works of outstanding value, and another one for prose

Sara Azhar.doc

Mandeep Singh.docx

Fatima Waqar.docx

Guanyadors concursos de dibuix i portada de la revista

3/5/16

Enguany el tema del Concurs de Dibuix Sant Jordi 2016 va ser: "Aquest any celebrem 40 Sant Jordis".

Els guanyadors han estat:

 • Sarinet Mateo de 1r d´ESO
 • Darling Cuéllar de 3r d´ESO
 • Jose Herrera de 4t d´ESO

Els guanyadors del Concurs de dibuix de la Portada de la Revista, amb motiu del 40è aniversari de l'Institut Pedraforca han estat:

 • 1r premi: Virginio Méndez, de 4t d´ESO
 • 2n premi: Aditi Vyas, de 1r d´ESO
 • 3r premi: Sol Montes, de 3r d´ESO
Podeu veure tots els treballs guanyadors clicant aquí.

Sortida a la Filmoteca

3/5/16

Els dies 7 i 14 d'abril els grups d'Història de segon de batxillerat hem assistit a l'activitat Consell de Savis que organitzen conjuntament la Filmoteca i el Museu d'Història de Catalunya.

Es tracta d'escoltar i dialogar amb persones grans testimonis directes de la Guerra civil i del Franquisme. Les filmacions i documentals de l'època i les explicacions de la persona moderadora insereixen aquests testimoniatges en el seu context històric.

Podeu veure clicant aquí fotografies.

Podeu trobar un article de la sortida clicant aquí

Electrocat Pedraforca

13/4/16

Els nostres colegues d'Automoció volen compartir amb tots nosaltres que han sortit com a portada al telenotícies de L'H: a veure si hi ha sort amb el cotxe que estan preparant, porten una bona "currada".

Podeu veure tot seguit el vídeo amb la portada del telenotícies de l'H

Full estudi

13/4/16

L'alumnat de 1r d'ESO B i C va realitzar la setmana passada un full d'estudi per preparar la unitat didàctica que hem finalitzat, "Triangles, quadrilàters i circumferències. Perímetres de polígons i figures corbes".

Podeu veure clicant aquí fotografies.

Proves d'accés a cicles formatius

5/4/16

Podeu trobar, clicant aquí, informació sobre les proves d'accés a cicles formatius

Activitats del departament de Llengua catalana

5/4/16

Properes activitats:

 • dimecres 6 d'abril vindrà la Gemma Pasqual, autora de Xènia, tens un whatsapp, que és el llibre de lectura de 4t d'ESO.
 • dijous 14 d'abril vindrà l'Antoni Farriols, autor de Partida subhastada, la novel·la que han llegit a 3r d'ESO.
 • dimarts 19 d'abril, els alumnes de 2n de Batxillerat aniran al Teatre Barrades a veure l'obra El cafè de la Granota, basada en l'obra del mateix nom de Jesús Moncada.

Lycée La Salesienne

4/4/16

Ens tornen a visitar els alumnes i el professorat del Lycée La Salesienne procedent de Saint Etienne (França), amb els quals l'alumnat del cicle de Documentació i administració sanitària ha realitzat un treball conjunt al llarg del curs dins del projecte e-twinning del programa Erasmus+.

Podeu veure l'agenda prevista per aquests quatre matins, i una vegada realitzada la visita us n'informarem de tot.

Alumnat de la Salesienne: Us estem esperant!!!

Tornem al cine!

4/4/16

Més de 200 alumnes dels cicles de FP acompanyats de 22 professors hem anat, com una activitat de fi de trimestre, a veure la pel·lícula "El gran dia". Aquesta pel·lícula està patrocinada per la UNESCO pels valors que transmet.

Després de veure, el curs passat, la película "Camino a la escuela" i de la bona valoració que va tenir aquesta activitat per part de tothom hem tornat al cinema.

La pel·lícula d'aquest any, que és com una continuació de l'anterior, ens va semblar força emotiva i interessant, molt inspiradora i motivadora. Ens va impactar l'esforç que fan els protagonistes per poder complir el seu somni professional però sobretot l'alegria i la felicitat que desprenen. Va ser un matí diferent quan vam omplir completament la sala del cinema Comèdia a Barcelona.

Us la recomanem

Sortida a Collserola

1/4/16

El dijous 3 de març tots els grups de 1r d'ESO vam anar d'excursió a Collserola.

Des de Vallvidrera, tot caminant, vam anar a visitar l'Observatori Fabra, al matí. Després, vam anar a dinar a la Font de la Budellera i, a la tarda, vam estudiar la vegetació mediterrània dibuixant alguns arbres, arbustos i lianes representatius.

Podreu veure totes les imatges clicant aquí.

Sortida a Sant Pere Màrtir

14/3/16

El dimecres 24 de febrer el grup d'Alternativa de 4t d'ESO va pujar a Sant Pere Màrtir tot seguint un itinerari paisatgístic per la carretera de les aigües.

Podreu veure totes les imatges clicant aquí.

Podreu llegir l'article escrit per alumnes de 4t d'ESO clicant aquí.

Dia de la Dona

10/3/16

Aquest any, hem celebrat el dia de la Dona Treballadora amb l'exposició "Dones Invisibles", dones properes, treballadores de feines poc valorades, dones que han fet contribucions a la ciència, a la política…, i que romanen invisibles.

Podreu veure totes les imatges clicant aquí.

Art femení 2016

9/3/16

Un any més l´Institut Pedraforca ha participat en la convocatòria anual que organitza la Regidoria d´Esports i Joventut de l´Hospitalet de Llobregat, amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Enguany, els alumnes de 4t d´ESO, de l´assignatura de Visual i Plàstica, han realitzat un treball que ha consistit a buscar entre diferents cultures, dites i refranys que fan referència a les dones. Desgraciadament han constatat que, en molts casos, aquests refranys són irrespectuosos envers la dona.

Podreu veure totes les imatges clicant aquí.

Dia de les Llengües Maternes

3/3/16

Per tal de celebrar el Dia de les Llengües Maternes, es pot veure al vestíbul un l'eslògan que recull la varietat d'orígens dels membres de la comunitat educativa de l'Institut Pedraforca i l'objectiu comú d'aquest curs: el 40è aniversari del centre.

Podreu veure tots els dibuixos clicant aquí.

Concurs de la portada de la revista

2/3/16

Al vestíbul de l'institut hem exposat totes els dibuixos participants en el concurs de la portada del 40è aniversari.

Podreu veure tots els dibuixos clicant aquí.

Dia Internacional de la Dona

2/3/16

Ens fem ressò del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona

PowerPoint "Tècniques de conservació d'aliments"

2/3/16

Podreu trobar un Powerpoint elaborat al CFGS de Dietètica clicant aquí i anant al requadre de "Dietètica".

Pràctiques Automoció

25/2/16

Podeu veure pràctiques realitzades a l'INS Pedraforca, CFGS Automoció 1r curs

Fabricación utillaje granete - Manufacturing center punch

Time Lapse - Puerta Seat Ibiza 6K 1994

Resultats lliga interna

22/2/16

Us informem dels resultats de la lliga interna del nostre institut

2016.02.22_LIGA INTERNA Futbol 15-16.xls

2016.02.22_Liga interna Balonmano 15-16.xls

Propera sortida

22/2/16

Els alumnes de Formació Professional de Grau Superior Documentació i Administració Sanitària, de l’Institut Pedraforca, realitzaran el proper 4 d’abril la visita al recinte modernista Sant Pau

Descarregueu aquest arxiu per obtenir més informació

Properes sortides

22/2/16

El proper dimecres 24 de febrer el grup d'Alternativa de 4t d'ESO pujarem a Sant Pere Màrtir tot seguint un itinerari paisatgístic per la carretera de les aigües.

El proper dijous 3 de març tots els grups de 1r d'ESO anem a Collserola per visitar l'Observatori Fabra i estudiar la vegetació mediterrània a la Font de la Budellera.

Carnestoltes

8/2/16

El passat divendres dia 5 de febrer es va celebrar el Carnestoltes a l'Institut Pedraforca. Enguany, el saló d'actes es convertí en un circ, on actuaren la major part dels alumnes de l'ESO i del CFGM de Perruqueria, alguns professors i gairebé tot el personal no docent.

L'any vinent no t'ho pots perdre!

Proves obtenció títol Auxiliar Infermeria

5/2/16

Sessió presencial informativa Crèdit de Síntesi: Dia 11 febrer 2016 a les 15h.

L'assistència és necessària per tal de poder elaborar correctament el crèdit. Es prega puntualitat.

Propera sortida

1/2/16

El proper dimarts 16 de febrer 2016, els alumnes de segon de dietètica assistiran a una sessió formativa i divulgativa emmarcada en la segona edició de la Revolució de les comunicacions mòbils.

Notícia completa
Show/Hide

Festa local

27/1/16

Us informem que divendres 12 de febrer l'Institut Pedraforca romandrà tancat en ser festa local a l'Hospitalet de Llobregat.

Sortida Batxillerat Química

24/1/16

El dimarts 12 de gener de 2016, els alumnes de química de 2n de Batxillerat, van anar a la Facultat de Químiques per fer l'activitat «Fem química al laboratori».

Notícia completa
Show/Hide

Jornada de portes obertes

20/1/16

La jornada de portes obertes a l'INS Pedraforca tindrà lloc en aquestes dates

 • ESO: 5 de març de 10h a 13h
 • Batxillerat: 2 de maig a les 17h
 • CAS i Cicles: 2 de maig a les 17.30h

Modificació del calendari reclamacions proves POT

19/1/16

Calendari de reclamacions: proves obtenció de títol (Cures auxiliars d'Infermeria)

Podeu consultar el nou horari d'atenció de reclamacions al següent document.

RECLAMACIONS PROVES OBTENCIO DE TITOL 2015.pdf

Properes sortides

19/1/16

Al CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic hi ha organitzades tres sortides:

Notícia completa
Show/Hide

Properes sortides

19/1/16

A 3r d'ESO hi ha organitzades properament dues sortides:

Notícia completa
Show/Hide

Sortida

13/1/16

El proper 14 de gener els alumnes de 3r d'ESO aniran al Caixaforum per a una conferència inclosa dins del cicle "Trobades amb compromís" de títol: "Del glamur de Hollywood a les escoles africanes", a cura d'Ana Palacios.

Els grups, acompanyats pels tutors i professors de Socials, sortiran del centre a les 8.45h i tornaran a les 12.30h. De 8h a 8.45h i de 12.30h a 14.30h hi haurà classe.

Bon Nadal i bon any nou

3/1/16

L'Institut Pedraforca us desitja unes bones festes i un bon començament d'any.

Ens retrobarem l'11 de gener amb ganes renovades!

Sortida

3/1/16

El dia 12 de gener els alumnes de 2n de batxillerat que cursen l'assignatura de química aniran als laboratoris de la UB per fer l'activitat Fem química al laboratori. Els alumnes sortiran del centre a les 8 del matí i tornaran a l'Hospitalet al voltant de les 14.30

Els alumnes de 2n de batxillerat que no cursen l'assignatura de química aniran a Caixa Fòrum (Barcelona) per participar en l’activitat: “Futur variable”. Els alumnes sortiran del centre a les 8 del matí i tornaran a l'Hospitalet a les 14.30

Concurs

19/12/15

Es convoca un concurs de dibuix, on el tema és el 40è aniversari del nostre institut.

Les obres s'exposaran al vestíbul de l'institut la setmana abans de Sant Jordi. L'obra guanyadora serà la portada de la revista del centre de l'edició especial del 40è aniversari de l'INS Pedaforca.

Podeu descarregar-vos clicant aquí les bases del concurs. Molta sort!

Visita CosmoCaixa

19/12/15

Dimarts 15 de desembre es va realitzar una visita al Cosmo Caixa per a veure l’exposició: “Parlem de drogues”, amb el cicle Formatiu de farmàcia i parafarmàcia.

Notícia completa
Show/Hide

Bàsquet 3x3

14/12/15

El proper dimecres dia 16 de desembre, entre les 15 i les 17 hores, al Complex M Europa-Gornal, C/Can Tries, s/n, 08902, hi participara l'Institut Pedraforca a la Trobada Nacional Bàsquet 3x3

Sort als equips del Pedraforca participants!

Equips Institut Pedraforca Trobada Nacional Basquet 3x3.doc

Canvi climàtic

13/12/15

Bones notícies des de París. Finalment, tot el món s'ha posat d'acord en lluitar plegats contra el canvi climàtic.

Notícia completa
Show/Hide

Sortides

10/12/15

Us informem de 2 sortides que es realitzaran amb alumnat d'aula d'acollida i amb alumnat de 1r d'ESO A

Notícia completa
Show/Hide

Marató Amnistia Internacional

9/12/15

El dia 10 de desembre, vine a signar pels Drets Humans. Al vestíbul de l’Institut, hora dels patis

Més informació:

https://www.es.amnesty.org/redescuelas/videos/

https://www.es.amnesty.org/redescuelas

CasoRDC.pdf

CasoSiriaCastellano.pdf

Fotofilosofia

26/11/15

Per segon any consecutiu hem participat en el concurs de Fotofilosofia. Es poden visualitzar els treballs dels alumnes al Bloc Filopedraforca filopedraforca.blogspot.com.es

Notícia completa
Show/Hide

Photocall

24/11/15

Des de l'institut Pedraforca volem recolzar el dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, 25 de novembre.

Apropa't al photocall que hi haurà al vestíbul del centre durant aquest dia a les hores del pati (10h, 11h, i 18h) i fes-te una foto per dir NO a la violència masclista.

Sortida 4t d'ESO

24/11/15

El divendres 13 de novembre els alumnes de la classe de música de 4t d’ESO vam anar a la biblioteca Tecla Sala a presenciar la conferència sobre el llibre “Camino a la libertad. Historia social del Blues”.

A la conferència van participar l’escriptor Manolo López Poy i el pianista David Giorcelli.

Podeu consultar un article d'una alumna clicant aquí

Programa ErasmusPlus

21/11/15

Estudies Automoció i vols realitzar les pràctiques a un país europeu? Consulta el document adjunt i parla amb el teu tutor per participar en el procés de selecció del programa Erasmus Plus.

Oferta Erasmus.docx

Cross Escolar de l'Hospitalet

21/11/15

El passat dissabte 14 de novembre el Cross Escolar L’H, que organitza el Consell Esportiu L’Hospitalet amb la col·laboració de l’Ajuntament i el patrocini de diverses empreses, va tornar a omplir la Zona Esportiva Feixa Llarga amb milers de persones. Un nou èxit organitzatiu i de participació amb l’arribada a meta de 2.195 nens i joves. Aquesta prova esportiva és la de més participació escolar de tota Catalunya.

El nostre Institut va quedar molt ben classificat destacant el segon lloc a la categoria cadet femení de la Natalia Grau Pozo de 3r C d'ESO.

Notícia completa
Show/Hide

Sortida 2n de Perruqueria

21/11/15

El passat dijous 12 de novembre les alumnes de 2n de Perruqueria varen anar de sortida

L'objectiu fou guanyar coneixements sobre el mòdul 2 de coloració.

Sortida 2n d'ESO

21/11/15

El passat dijous 29 d’octubre, l'alumnat de 2n d’ESO vam anar al Parc de Collserola, durant tot el dia, acompanyats per les nostres tutores.

Aquesta sortida ens va permetre gaudir de la natura, tot descobrint les diferents espècies d'arbres que es troben en el Parc, també varen poder veure un audiovisual en el Centre d'interpretació de la Natura.

Sortida 3r d'ESO

21/11/15

El dia 21 d'octubre els grups de 3r d'ESO han fet una sortida de convivència al parc del laberint d'Horta

Podeu consultar un article d'una alumna clicant aquí

Felicitació

15/11/15

Avui s’ha situat al vestíbul de l'Institut Pedraforca la il·lustració elaborada per la professora Dàlia Adillon per commemorar el 40è aniversari de l'Institut Pedraforca.

Com ha escrit ella amb molta raó: "L’educació és el camí per arribar molt lluny". En això, estam des de fa uns quants anys.

Moltes gràcies, Dàlia. Un plaer haver pogut comptar amb tu.

Clicant aquí podeu veure ampliada la fotografia.

Recomanació de lectura

15/11/15

Us recomanem la lectura atenta d'un llibre molt interessant escrit per na Mercè Conangla, professora de l'Institut Pedraforca des de fa uns pocs anys.

Clicant aquí podeu veure ampliada la fotografia.

Competicions esportives

13/11/15

Us remetem informació sobre les competicions de voleibol i futbol, esports en els quals participa el nostre alumnat

Calendari proves POT

8/11/15

Podeu descarregar-vos a continuació els calendaris de les proves POT, distingint entre crèdits avaluats mitjançant proves úniques i crèdits avaluats mitjançant entre proves tècniques i pràctiques. També s'informa sobre el material addicional autoritzat.

Sistema Solar a escala

27/10/15

Els alumnes de 1r d'ESO A han construït una maqueta del Sistema Solar a escala

Clicant aquí podeu veure algunes fotografies.

Grup per a l'Ensenyament Plurilingüe

27/10/15

L'institut Pedraforca s'ha integrat en el Grup per a l'Ensenyament Plurilingüe. A la reunió del grup impulsor del passat dimecres 21 d'octubre es decidí el logo que us presentem i la celebració al centre del dia de les llengües maternes el proper 21 de febrer de 2015.

Entre d'altres, es penjarà al vestíbul un text en totes les llengües que es parlen a l'Institut Pedraforca. Estigueu atents a noves iniciatives del GEP.

MIND THE GEP, PLEASE

Campionat ELECTROCAT

25/10/15

Estem d'enhorabona! L'Institut Pedraforca ha estat seleccionat per a participar en la tercera edició del CAMPIONAT ESCOLAR DE VEHICLES ELÈCTRICS ELECTROCAT.

Només vuit equips, de centres públis i privats d'arreu de Catalunya, han superat la fase de selecció.

Notícia completa
Show/Hide

Jornades CAI

21/10/15

A l'Institut Pedraforca s'esdevindran entre el 25 i el 27 de novembre, amb col·laboració amb l'IOC, les Jornades Tècniques del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d'Infermeria.

Veieu el calendari amb les pràctiques previstes clicant a "Notícia completa"

Notícia completa
Show/Hide

Proves

20/10/15

L'Institut Pedraforca serà seu de les Proves per a l'Obtenció de Títol de Tècnic (POT) en Cures Auxiliars d'Insfermeria (CAI).

La inscripció tindrà lloc entre el 21 i el 29 d'octubre (ambdós inclosos).

El lliurament de la documentació necessària per a les proves es recollirà únicament i exclusiva dins el termini establert a les hores d'atenció al públic de la secretaria de l'Institut Pedraforca.

Consulteu clicant aquí l'horari d'atenció al públic de Secretaria abans de venir a l'Institut Pedraforca.

Per més informació, aneu a Proves per a l'obtenció de títols de formació professional

Sortides escolars i articles escrits per alumnes

18/10/15

En el marc del projecte de millora de l'expressió escrita, iniciem al nostre institut la publicació de breus articles, escrits pels nostres alumnes, que descriuen una sortida escolar.

La primera sortida que s'ha realitzat aquest curs 2015-16 ha estat la sortida de tutories de 1r d'ESO, al Parc de la Ciutadella, el passat dimarts 6 d'octubre.

Clicant a aquest enllaç podreu llegir els articles de 6 alumnes de 1r d'ESO.

Incidència amb llibre de FOL Paraninfo

3/9/15

Avís: hi ha hagut una incidència a la llibreria ABACUS amb el llibre de FOL Paraninfo ISBN 9788428335515, si us plau passeu amb el tiquet per la botiga i informeu-vos

Benvinguts/des!!

3/9/15

L’Institut Pedraforca us dóna a tots i a totes la més cordial Benvinguda al Curs 2015-2016!