MENÚ
Show/Hide

Marató de TV3

16/12/18

Durant tot el divendres 14 de desembre, l'alumnat de postobligatòria de l'INS Pedraforca rebé la informació referent a la Marató de TV3, dedicada en aquesta ocasió a la lluita contra el càncer. Totes les xerrades varen ser molt interessants i engrescadores, tant les del matí com les de la tarda.

Recordeu que, durant aquesta setmana, encara podeu participar en el Retoc Solidari, una iniciativa del Departament de Perruqueria que recull diners per a la Marató de TV3.

Recordeu que dediquem el recaptat a la nostra perruqueria, durant aquestes dues setmanes abans de Nadal, a aquesta causa solidària.

Participa-hi!!!!

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Sortida Human Bodies TCAI

14/12/18

El passat novembre es van realitzar les sortides a l’exposició “Human Bodies, anatomia de la vida”, al CC Arenas de Barcelona, dels diferents grups del cicle mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria.

Notícia completa
Show/Hide

Des de aquesta publicació, volem agrair a tot el professorat acompanyant (M. Paz Garcia, Amàlia Artiga, Àngela González, Yolanda Piñol, Elisa Fuster, Marta Costa, Aina Saura i Marc Amorós) la seva tasca i en especial els organitzadors i acompanyants Cristian Ramos i Xavier Febrero, per la seva feina.

Pygmalion

14/12/18

Our students of 1st and 2nd of Batxillerat attended a performance of "Pygmalion" on December 12th. This famous play was written by the Irish author George Bernard Shaw. It was adapted as a musical in the mid 60s. This adaptation was called "My Fair Lady" and was directed by George Cukor. It won eight Academy Awards, also known as "Oscars", in 1964.

Our students at the INS Pedraforca enjoyed the play a lot. They also learnt a bit of English. When the adaptation of the play ended, students could ask questions to the players. The players kindly answered all of them.

It was a huge success. We'll return next year!!!!

Amnesty

14/12/18

El Pedraforca celebra el Dia Internacional dels Drets Humans amb una acció de denúncia.

Notícia completa
Show/Hide

Primera sessió Curs Manipulació d'Aliments al Mercat La Florida

11/12/18

Ahir dilluns dia 10 de desembre, entre les 15.30 i les 17.30, al Mercat de La Florida tingué lloc la primera sessió del Curs de Manipulació d'Aliments.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Habilitats per a la vida en equitat

11/12/18

El passat divendres dia 30 de novembre, entre les 9.00 i les 11.00, tot l'alumnat de 1r d'ESO gaudí del taller “Habilitats per a la vida en equitat” . Fou tot un èxit.

Organitzàrem aquest taller en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i l’Agrupació Esportiva d'Associacions d'Esport Escolar de Catalunya.

Esperem sigui l'inici d'una fructífera relació.

RETOC SOLIDARI

07/12/18

Des del departament de perruqueria volem col·laborar amb la Marató de TV3, per tant, els tallers, s’obriran els següents dies

Del 10 al 13 de desembre 2018 Del 17 al 20 de desembre 2018.

La recaptació d'aquests dies es dedicarà ÍNTEGRAMENT a col·laborar amb la MARATÓ DE TV3.

Preus dels serveis. Horaris dels serveis.

Sortida IQAC-CSIC

07/12/18

El 14 de novembre, l’alumnat de 2n curs de CFGS en LABORATORI CLÍNIC i BIOMÈDIC van tenir l’oportunitat de viure un matí en la vida d’un investigador del CSIC.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Sortida a Raffel Pagès de Perruqueria

07/12/18

El passat dia 4 de desembre, el cicle de grau mitjà de Perruqueria va realitzar una sortida al museu de RaffelPagès.

En aquest museu es pot trobar tota mena d’objectes, eines i productes, des de l’època d’Egipte fins a l’actualitat.

La visita va ser molt interessant perquè l’alumnat va poder veure de veritat aparells que a classe s’havia explicat que s’utilitzaven a l’època per pentinar.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Procés de licitació del contracte de manteniment 2019

Presentació de sol·licituds: fins al 17 de desembre de 2018 dins l'horari de secretaria.

Podeu descarregar els documents associats:

Informacio adjudicacio manteniment.

Procés de licitació del contracte de la cantina 2019

Presentació de sol·licituds: fins al 17 de desembre de 2018 dins l'horari de secretaria.

Podeu descarregar els documents associats:

IInformacio adjudicacio cantina.

Verdaforca

03/12/18

Aquest curs 2018.19 l'INS Pedraforca comença a preparar-se per esdevenir "Escola verda". Durant aquest curs, tres professores del centre estan rebent formació. Posteriorment, redactaran el projecte que es portarà a terme entre els cursos 2019.20 i 2020.21.

Resultats Esportius del Cap de setmana Institut Pedraforca

03/12/18

Gran cap de setmana pel nostre centre:

Notícia completa
Show/Hide

Molts ànims als nostres equips i seguim així.

Gran recapte d'aliments 2018

02/12/18

Per segon any consecutiu l’alumnat d'ensenyament postobligatori del nostre Institut, acompanyat de professorat, ha participat en la campanya del Gran Recapte d’Aliments 2018, convocada per la Fundació Banc d’Aliments.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Tots iguals, tots diferents: un apropament a la diversitat funcional

30/11/18

El 27 de novembre d’enguany, l’Associació d’Amputats Sant Jordi, l’Associació de Discapacitats Físics de l’Hospitalet i la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Hospitalet van organitzar, a l’Auditori Barradas, una xerrada-taller sobre la diversitat funcional, amb l’objectiu d’informar i de sensibilitzar l’alumnat envers les discapacitats.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Presentació de candidatures Consell Escolar

26/11/18

Durant tot el dilluns dia 26 de novembre, des de les 9.00 i fins les 17.15, els sis candidats a les eleccions a Consell Escolar del sector d'alumnat presentaren les seves candidatures als seus companys i companyes.

Demostraren, en aules, laboratoris i tallers, una gran habilitat dialèctica, al temps que una competència oral digna d'aprenents de Demòstenes. De la mateixa manera, els seus companys i companyes els escoltaren amb gran atenció. En aquest curs del Respecte, cal posar en relleu aquesta circumstància.

Abans de cloure's la jornada de reflexió, desitjam molta sort als sis. Se la mereixen.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Sortida a MARVI de Perruqueria

23/11/18

L’alumnat de segon del cicle de grau mitjà de Perruqueria, el passat 20 de novembre va realitzar una sortida a Marvi, marca líder al mercat de perruques, extensions i postissos, amb més de 50 anys d’experiència en el sector dels postissos.

De la mà dels professionals de la casa, l’alumnat va gaudir d’una explicació i demostració de les diferents perruques que s’utilitzen al món de l’oncologia i la moda. L’alumnat va poder tocar i tastar els diferents materials de què estan fabricades.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

III Jornada de difusió del Programa Erasmus+

14/11/18

Amb un èxit molt superior al previst, s'esdevingué la III Jornada de difusió Erasmus a l'INS Pedraforca ahir 21 de novembre entre les 16.00 i les 18.00. La biblioteca s'omplí a vessar per escoltar amb atenció les experiències de diferents alumnes, que han gaudit d'aquesta engrescadora proposta educativa. Alumnes de l'INS Pedraforca compartiren les seves experiències vivencials, educatives i professionals amb alumnes de l'INS Esteve Terradas, de l'INS Provençana i de l'INS Ferrer i Guàrdia.

La participació dels assistents allargà la jornada mitja hora més de l'horari inicialment previst.

Segueix-nos a: @Pedraerasmus:

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

CFGM Estètica i Bellesa

20/11/18

El passat dimecres dia 14 de novembre, fou lliurada la sol·licitud del CFGM Estètica i Bellesa (CFPM IP20) als Serveis Territorials de Barcelona Comarques. De ser aprovada la proposta, aquest cicle s'oferiria en la modalitat 3 x 2 amb el CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar i en modalitat dual.

D'aquesta manera, ampliem les possibilitats educatives del centre i, en concret, de l'alumnat del CFGM de Perruqueria.

III Jornada de difusió del Programa Erasmus+

14/11/18

El proper dimecres dia 21 de novembre, a les16:00, farem una Jornada de difusió del Programa Erasmus+. En aquesta jornada, participants del programa ens explicaran les seves vivències.

A més d’alumnat del nostre centre, també participarà alumnat de l’Institut Esteve Terradas i de l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia.

Anima’t i vine!!!

Segueix-nos a: @Pedraerasmus:

Clicka aquí per a veure el fulletó informatiu

Cros escolar de L'Hospitalet

19/11/18

El passat dissabte 17 de novembre es va celebrar una nova edició del Cros escolar, organitzat pel Consell Esportiu Escolar de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. És el més important per nombre de participants de tot Catalunya. L'Institut Pedraforca hi va participar amb més de 60 alumnes.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

INS Pedraforca líders en categoria cadet

19/11/18

El passat divendres 16 de novembre el nostre equip de futbol de categoria cadet (3r i 4t ESO) va guanyar en un partit molt disputat a l'Institut Eugeni d'Ors per 5 gols a 2.

Amb aquest resultat merescut liderem la classificació i que duri!!!!

Jornades tècniques de TCAI

19/11/18

Els propers dimecres 21, dijous 22 i divendres 23 de novembre, entre les 15.00 i les 21.30, l'Institut Pedraforca serà seu, en una altra ocasió, de les Jornades Tècniques de Cures Auxiliars d'Infermeria, en col·laboració amb l'IOC

Sortida museu de la música de Barcelona

16/11/18

El passat dimarts 6 de novembre, l’alumnat de 2n C d’ESO va visitar el Museu de la Música de Barcelona.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Sortida de Visual i Plàstica amb alumnes de 4t d´ESO

14/11/18

El divendres 9 de novembre, vam anar a visitar l'exposició “Art en moviment” a la Pedrera, edifici fet per l'arquitecte Antoni Gaudí a Barcelona.

L'exposició va ser molt maca i activa. La guia ens va explicar les diferents obres d'art d'una manera molt interessant i vam poder preguntar qualsevol dubte.

En conclusió va estar molt bé i vaig pensar que m'agradaria tornar-hi.

Víctor Peñaranda (alumne de 4t d´ESO de Visual i Plàstica)

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Visita al recinte modernista de Sant Pau

14/11/18

El passat 26 d’octubre, l’alumnat de CFGS de Documentació sanitària vam visitar el recinte modernista de St. Pau, una de les obres més importants de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Durant la visita vam poder gaudir dels diferents espais que formen aquest conjunt arquitectònic immersos en la seva bellesa. Amb les explicacions de la guia, vam adonar-nos de com s’entenia la sanitat i la seva gestió a principis de segle XX, els motius i les prioritats que tenia l’arquitecte a l’hora de dissenyar el projecte i les dificultats de finançament amb les quals es va trobar.

Fou un matí assolellat, en un espai fantàstic.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Grans resultats dels equips de l'INS Pedraforca aquest cap de setmana

11/11/18

Tot començà el divendres passat amb una merescuda victòria a domicili (2-5) del nostre equip de futbol sala infantil contra el Menéndez. Una golejada espectacular.

Seguí el dissabte amb la victòria de l'equip cadet de futbol, que no volgué quedar enrere. Guanyà per 1 a 3 al Joventut.

La festa pedraforquiana finalitzà amb la contundent victòria de l'INS Pedraforca, que es va desfer del Club Voleibol Hospitalet per 3 sets a 0.

La nova equipació els ha donat ales!!!!

Ciutats per la justícia global

11/11/18

El passat divendres 9 de novembre inauguràrem al vestíbul de l'INS Pedraforca l'exposició "Ciutats per la justícia global". Es tracta d'una exposició itinerant que exposarem al centre fins el proper dimecres 21 de novembre.

Aquesta exposició es completa amb les xerrades que rebrà tot l'alumnat de 3r d'ESO durant la setmana del 12 al 16 de novembre.

Els primers visitants en gaudiren ja de l'exposició el passat divendres dia 9 de novembre.

Curs preparatori Erasmus+

8/11/18

A continuació podreu trobar adjunt el llistat de l'alumnat seleccionat pel curs preparatòri Erasmus+ que començarà el proper dimecres dia 14 de novembre a les 14:00 hores.

Llistat alumnat seleccionat.

Halloween

6/11/18

El passat dia 31 d’octubre, l’alumnat de 1r i 2n de Perruqueria va fer una activitat pràctica de caracterització, amb làtex i maquillatge, realitzant ferides, tallades i diversos maquillatges relacionats amb la cada cop més celebrada festa de Halloween.

Ha estat una activitat interessant per a l’alumnat, ja que la caracterització també forma part de la família d’imatge personal i han pogut tastar una mica aquest món.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Sortida Microscopia i lupes

1/11/18

El dimarts dia 16 d’octubre, l’alumnat de 3r d’ESO vam anar a Cosmocaixa a fer un taller de microscopis i lupes.

Notícia completa
Show/Hide

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Entrevistes Erasmus +

30/10/18

A continuació us podeu descarregar el llistat de les entrevistes per a accedir a les places ofertades en el context del programa d'Erasmus +, en el qual podeu optar a realitzar part de la Formació en Centres de Treball a l'estranger: clicant aquí.

Sortida de Perruqueria a Salerm

29/10/18

El passat dia 24 d’octubre, l’alumnat de 1r i 2n de Perruqueria van realitzar una sortida a les instal·lacions de la casa comercial Salerm. En aquesta ocasió, es va gaudir d’una demostració pràctica amb les explicacions tècniques pertinents de canvi de forma permanent i temporal de la mà de la formadora de la casa comercial. La model del treball va ser una alumna de 2n i els seus companys van col·laborar ajudant a formadora en el procés pràctic.

Aquestes sortides serveixen per tal que l’alumnat escolti informació, que ja rep de les professores a l’aula, en boca d’altres professionals, i també perquè conegui un ambient que no és el seu.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

RESPECTE

18/10/18

Hem instal·lat al vestíbul de l'Institut Pedraforca una reproducció de l'Escola d'Atenes, el quadre de Rafael Sanzio que representa el respecte a les diferents opinions contraposades.

És una bona imatge per impulsarar el RESPECTE, al qual dediquem aquest curs 2018.19.

Visita de l'ONCE a 1r d'ESO

18/10/18

Aquesta tarda hem comptat amb uns visitants molt especials. Han vingut representants de l'ONCE per fer una demostració a l'alumnat de primer d'ESO. Hem copsat, de primera mà, què suposa la vida per a les persones privades del sentit de la vista.

Vols realitzar part de les teves FCT en una empresa a l’estranger?

17/10/18

A continuació t’adjuntem la convocatòria de beques de mobilitat Erasmus+ per a aquest curs. Si tens qualsevol dubte pots adreçar-te al teu tutor/a o a la coordinació de mobilitat del centre a través del correu electrònic: pedraforca.fp@gmail.com

ANIMA’T I PARTICIPA d’aquesta oportunitat tan enriquidora!

Informació per a Grau Superior

Informació per a Grau Mitjà

Estem d’enhorabona!

17/10/18

Laia Bonet, alumna d’Automoció del nostre centre de la promoció 2016-2018 i participant del programa Erasmus+ i Dual, ha aconseguit un contracte indefinit a BMW Salonde Provence.

La Laia va realitzar la seva mobilitat en un altre taller BMW de la zona i com és tan bona l’han contractada. ENHORABONA LAIA!!!

Estem molt contentes i contents per ella i esperem que la seva experiència sirveixi d’inspiració pel nostre alumnat.

Podeu seguir les seves vivències a Instagram: @erasmusbmwpedraforca

POT TCAI

30/09/18

L'Institut Pedraforca serà, de nou, seu de les Proves per a l'Obtenció de Títol (POT) de Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI).

El lliurament de la documentació necessària per a les proves es recollirà únicament i exclusivament dins el termini establert a les hores d'atenció al públic de la secretaria de l'Institut Pedraforca.

Consulteu clicant aquí l'horari d'atenció al públic de Secretaria abans de venir a l'Institut Pedraforca.

Podeu consultar clicant aquí el contingut de les proves.

Per més informació, aneu a Proves per a l'obtenció de títols de formació professional

Sortida CFGM Perruqueria

04/10/18

El passat 27 de setembre, l’alumnat de primer i segon de perruqueria va fer una sortida a la fira de Cosmetórium, un esdeveniment creat per la Societat de Químics Cosmètics amb l’objectiu d’establir un fòrum sobre formulació, fabricació i distribució de productes cosmètics.

A la sortida es va poder veure, tocar i olorar els principis actius que després serà un producte final com un xampú, condicionador, etc., que a la seva professió s’utilitzarà sovint.

Va ser una jornada enriquidora i també va servir per fer cohesió de grup.

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

L'Erasmus + is still rocking

29/09/18

La setmana del 17 de setembre, la docent del nostre centre, Anabel Valero, va realitzar una estada formativa de 5 dies a Joensuu, Finlàndia, amb la professora Katja Vayrynen, coordinadora Erasmus+ d'aquest centre i docent d'emprenedoria.

A més, va aprofitar per visitar Kevin Meneses i el lloc on realitza pràctiques. En Kevin està realitzant la seva mobilitat en la modalitat de pràctiques en un centre d'atenció a persones amb diversitat funcional.

Recordeu que podeu seguir-los al seu Instagram: @_Kevin05mc i @Paola_Erasmus+

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

Benvingudes i benvinguts al curs 2018.19

27/09/18

Ara que ja hi és gairebé tothom us donem la benvinguda a l'ESO, a Batxillerat, al Curs d'Accés a Grau Superior o al Cicle de Grau Mitjà o Superior que hagueu escollit.

El curs 2018.19 és el CURS DEL RESPECTE a l'INS Pedraforca

27/09/18

Taller Fit Jove3

27/09/18

El passat divendres 21 de setembre l'alumnat de 4t ESO A va assistir a la sortida taller Fit Jove, subvencionada per la Secretaria General de L'Esport i el Pla de l'Esport, a l'Escola al Poliesportiu Fum d'Estampa de l'Hospitalet de Llobregat.

L'alumnat va realitzar unes sessions d'Entrenament Funcional, Body Pump, Zumba i estiraments.

Auxiliars de conversa a l'INS Pedraforca

27/09/18

Ahir dimecres 26 de setembre l'Ajuntament de l'Hospitalet, al saló de plens, donà la benvinguda als auxiliars de conversa, que ajudaran a millorar la competència lingüística en anglès dels alumnes de l'ESO.

L'INS Pedraforca hi va ser. Som uns dels pocs centres de la ciutat que disposa de dos auxiliars de conversa per a tots els nivells educatius de l'ESO.

L'Erasmus + no s'atura

12/09/18

La passada setmana, dos dels nostres alumnes van començar la seva mobilitat de pràctiques en empresa amb el programa Erasmus+

Es tracta de Kevin Camacho, del cicle de Cures Auxiliars d’Infermeria, que realitzarà la seva mobilitat d’un mes a Joensuu, Finlàndia, en un centre de dia, i de la Paola Bravo, del cicle de Dietètica i Nutrició, que realitzarà la seva estada en una fàbrica de pastisseria industrial a Cardiff, Regne Unit.

Podeu seguir-los al seu Instagram: @_Kevin05mc i @Paola_Erasmus+

Us desitgem una bona estada!!!

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.

PARTICIPACIÓ AL PROGRAMA AVANCEM

04/07/18

Avui 4 de juliol el Director de l'Institut Pedraforca ha signat el compromís de participació del centre en el Programa Avancem: Ensenyament i Aprenentatge Integrat de les Llengües, que impulsa el Departament d'Ensenyament.

La participació en el programa fou acordada per unanimitat en la sessió de Claustre del 28 de juny de 2018 i, de la mateixa manera, en la sessió de Consell Escolar de 29 de juny de 2018.

Esperem que aquesta participació contribueixi a millorar l'ensenyament lingüístic a l'Institut Pedraforca.

MATRÍCULES D’HONOR A CICLES FORMATIUS

22/6/18

Al juny s’han graduat els alumnes de cicles de la promoció 2016-18.

Enguany han obtingut matrícula d’honor :

Veure alumnat guardonat
Show/Hide
Aquests molt bons resultats són fruit del treball i esforç duts a terme durant els dos cursos del cicle formatiu.

Enhorabona i molts èxits.

INS Pedraforca guanya amb "Freddie's Health"

22/6/18

Ahir, a partir de les 17.00, al Tecla Sala es lliuraren els premis corresponents al XIV Concurs L'H per a Joves emprenedors i emprenedores. El projecte "Freddie's Health" de l'Insitut Pedraforca obtingué el "Premi al millor projecte de millora de la qualitat de vida de les persones".

Notícia completa
Show/Hide

Graduació alumnat 4t ESO

18/6/18

El passat divendres dia 15 de juny, a partir de les 19.00, s'esdevingué la cerimònia de graduació per a l'alumnat de 4t d'ESO, ja tradicional a l'Institut Pedraforca.

Professorat, alumnat i famílies celebràrem plegats la finalització de l'etapa educativa obligatòria de la promoció 2014-2018.

Reconeixement a INS Pedraforca per l'FP Dual

18/6/18

A la Jornada de cloenda de la xarxa de suport d'FP dual esdevinguda avui dia 12 de juny de 2018 al CAR de Sant Cugat, l'Institut Pedraforca ha rebut el reconeixement al centre educatiu que ha presentat més i millors dossiers d'empresa.

Aquests dossiers han estat elaborats per l'alumnat del CFGM de Farmàcia i parafarmàcia durant l'hora assignada al mòdul de síntesi.

Podeu ampliar la imatge clicant aquí.

Cotxe elèctric

11/6/18

A l'Institut Pedraforca estem construint un cotxe elèctric revolucionari. Us anirem informant de la seva construcció.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

I Jornada de Reconeixement als Equips Esportius

11/6/18

El passat divendres dia 8 de juny, entre les 17.00 i les 20.00 tingué lloc al nostre centre la I Jornada de Reconeixement als Equips Esportius de l'Institut Pedraforca, organitzada per l'AMPA.

Durant la jornada es lliuraren medalles a l'alumnat que forma part dels diferents equips esportius de futbol i de voleibol del centre. D'acord amb la nostra proposta educativa, tots i totes han guanyat. Han portat a les pistes de joc els valors de l'esport. Independentment dels resultats que obtinguin finalment en les respectives categories on competeixen, estam orgullosos de tots ells i elles. En especial, de la participació femenina en els distints equips.

En total, es repartiren més de quaranta medalles entre els alumnes assistents, una xifra impensable fa pocs anys.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Trofeus del Consell Esportiu de l'Hospitalet

11/6/18

El passat dijous dia 7 de juny a partir de les 19.30 es lliuraren els trofeus del Consell Esportiu de l'Hospitalet a l'Auditori Barradas, dins la Primera Festa dels Valors.

En el decurs de la cerimònia es lliurà el trofeu als guanyadors de la nova Classificació dels Valors de la temporada 2017-2018. És un honor poder anunciar-vos que un trofeu en aquesta categoria recaigué en l'INS Pedraforca.

Hem de preuar enormement aquesta distinció, pel que suposa de l'assumpció dels valors de l'esport per part dels equips esportius que representen el nostre institut.

Proves B1

11/6/18

El dijous 1 de juny una dotzena alumnes de l'Institut Pedraforca es presentaren a les proves del B1 organitzades a l'EOI de l'Hospitalet de Llobregat, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Molta sort a ells i elles!!!!

Acting together: "The Jewellery Thief"

11/6/18

El dimarts 5 de maig l'Institut Pedraforca presentà "The Jewellery Thief" a l'Auditori Barradas dins l'Acting Together, on han col·laborat la major part dels centres educatius de l'Hospitalet de Llobregat. L'acte comptà amb la presència de l'Alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Aquí teniu les activitats realitzades per l'alumnat de tots els nivells d'ESO de l'Institut Pedraforca, inclòs "The Jewellery Thief" amb les auxiliars de conversa aquest curs: The Jewellery Thief.mp4.

English Week

11/6/18

Entre el 29 de maig i el 5 de juny, hem organitzat l'English Week a l'Institut Pedraforca. Tenim una exposició sobre l'Ulysses i en James Joyce, ara que el proper dissabte dia 16 de juny se celebra el "Bloomsday" a Dublín i arreu.

jamesjoyce.mp4

L'hem acompanyada d'un petit homenatge a dos renovadors indispensables de la literatura nord-americana dels finals del segle passat i inicis del nou mil·lenni, traspassats els darrers mesos: en Philip Roth i en Tom Wolfe.

in-memoriam.mp4

Curs a Mojácar

11/6/18

Aquest curs l'Institut Pedraforca ha recuperat l'anada i assistència als cursos destinats a tècnics i diplomats en ciències de la salut, que imparteix anyalment la Universitat de Granada a la localitat de Mojácar.

L'alumnat del CFGS de Dietètica s'hi va desplaçar entre els dies 20 i 24 de maig, treient un gran profit de la seva assistència.

Enguany els curs ha versat sobre “Alimentos funcionales, nutrición y actividad física. ¿Tenemos una vida saludable?”. Podeu trobar més informació a la pàgina web aula-salud-mojacar.com

I Setmana Sense Fum de la Florida

11/6/18

El passat divendres dia 1 de juny a les 18.30 hores es lliuraren al Mercat de la Florida els premis corresponents a la I Setmana Sense Fum de la Florida.

Alumnes de 1r i 2n d'ESO es presentaren al concursos literari i de dibuix. Resultaren guanyadors dos alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca.

Automoció i Farmàcia

9/6/18

Dintre el marc del projecte del cotxe elèctric, s'ha fet una sèrie d'activitats de col·laboració entre el Departament d'Automoció i Electromecànica i el Departament de Farmàcia.

Notícia completa
Show/Hide

Sortida al Parc Tecnològic de Mataró

9/6/18

L’alumnat del mòdul de 2n de Farmàcia de grau mitjà va poder gaudir d'una sortida al Parc Tecnològic de Mataró. Vam poder visitar un recinte modern i molt ben equiparat.

Notícia completa
Show/Hide

Sortida a l'Institut de Recerca de la Sida, l’IrsiCaixa

6/6/18

El passat divendres 25 de maig, l’alumnat de primer del cicle formatiu de grau superior de Laboratori Clínic i Biomèdic es va proposar un repte: Reproduir part de la recerca que es porta a terme en els laboratoris de l'Institut de Recerca de la Sida, l’IrsiCaixa, per identificar substàncies candidates a formar part d'una vacuna contra la sida.

Notícia completa
Show/Hide

Erasmus+ Pedraforca a BMW França

24/5/18

Ja tenim el Biel i la Laia realitzant part de les seves FCT amb el programa Erasmus+ a BMW, a Salon de Provence i a Aix en Provence respectivament.

A gaudir de l'experiència!

Podeu ampliar les imatges clicant aquí.

Jornada de Poesia i premis

24/5/18

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, es lliuraren diplomes de reconeixement als alumnes participants en la Jornada de Poesia, que organitzà l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat el passat 22 de març.

L'enhorabona al Departament de Castellà que, malgrat el poc temps disponible acordat en les bases del concurs per tal de presentar les obres, recollí nou obres poètiques originals, de les quals tres en resultaren guanyadores. Un èxit rotund inapel·lable.

Podeu descarregar aquí les 3 obres que van resultar premiades:

Podeu consultar totes les obres presentades en aquests 2 enllaços:

Reconeixement ApS

24/5/18

Ahir a la tarda tingué lloc a la Sala Salamandra el lliurament de diplomes a la participació en els projectes d'Aprenentatge-Servei (ApS) de l'Ajuntament de l'Hospitalet, reconeguts internacionalment. El lliurament corregué a càrrec del Regidor de Cultura de l'Ajuntament, en Jaume Graells.

Dues alumnes de l'Institut Pedraforca recolliren els seus diplomes i els dels seus companys i companyes en agraïment a la seva participació ciutadana en els projectes ApS "Parelles lingüístiques / Voluntaris per la llengua" i "Cicerone".

L'enhorabona a totes les persones implicades en ambdós projectes.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Banc de Sang

24/5/18

El passat dijous dia 17 de maig horabaixa acudí a l'INS Pedraforca el Banc de Sang per tal de portar-hi a terme la campanya d'extracció de sang. 38 persones varen passar pel Saló d'Actes a fer la seva donació durant tot l'horabaixa i el vespre. 5 persones no compliren els seus desitjos i varen ser rebutjades. Per tal de valorar correctament la jornada, cal esmentar que 23 persones (el 60,53 %) varen ser nous donants.

Aquesta campanya a l'INS Pedrafoca inclogué les xerrades que s'oferiren als Cicles Formatius sobre el banc de sang i teixits (medul·la, teixits, llet materna i sang) durant tot el dimecres dia 16 de maig.

Grup de Treball per a l'FP

24/5/18

Ahir dimecres 23 de maig a la Sala Harmonia finalitzaren les tasques del Grup de Treball per a l'FP, en què han participat diferents centres d'FP de la ciutat, amb participació de l'INS Pedraforca, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Les propostes acordades seran presentades al Consell Educatiu de la ciutat. Confiam que siguin d'utilitat per tal de:

 1. Millorar la difusió i la qualitat de la informació sobre l'oferta educativa dins el municipi, mitjançant, entre d'altres, l'organització d'una jornada informativa.
 2. Implicar l'Ajuntament en la millora de l'ensenyament de l'anglès als cicles formatius.
 3. Garantir la constitució d'un grup de treball estable, que continuï la tasca endegada el curs 2018-19.

La Companyia Pedractors presenta l'Odissea

24/5/18

La Companyia Pedractors de l'INS Pedraforca presentà el dimarts 22 de maig la seva adaptació de l'Odissea d'Homer al Teatre Joventut. De nou, aconseguí un gran èxit de crítica.

Com recordareu, la preestrena de l'obra tingué lloc el passat 23 d'abril, durant els actes de la Diada de Sant Jordi.

L'enhorabona a n'Àngels Hernando i na Marta Vázquez, ànimes de la iniciativa, i a la resta de la companyia.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

I Trobada d'Instituts Oberts

24/5/18

El passat dimecres dia 16 de maig horabaixa tingué lloc la I Trobada d'Instituts Oberts de l'Hospitalet de Llobregat a l'Institut Rubió i Ors amb l'assistència d'alumnat d'aquest centre educatiu, de l'Institut Eduard Fontserè i de l'Institut Pedraforca. Durant la trobada hi tingueren lloc activitats esportives, amb la participació de tots els equips de futbol de l'INS Pedraforca, i un espectacle de ball.

La celebració d'aquests actes de coneixença, de convivència i de compartir experiències entre l'alumnat de diferents centres educatius és un dels principals objectius d'aquest programa, en el qual hi participa l'INS Pedraforca.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Sortida al temple Sikh

23/5/18

El dilluns 5 de març de 2018, l’alumnat de religió de batxillerat vam realitzar una sortida al temple sikh del barri de Collblanc. Anteriorment havíem buscat informació i havíem parlat sobre el sikhisme, la cultura que l’envolta i els costums dels sikhs.

Notícia completa
Show/Hide

JPO postobligatòria

15/5/18

El dilluns 7 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes de postobligatòria a l'INS Pedraforca amb gran assistència de públic.

JPO

15/5/18

El divendres dia 4 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes diferenciades per a l'alumnat de batxillerat de l'Institut Pedraforca, que vol accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o a un Cicle Formatiu de Grau Superior dels que s'imparteixen al centre.

JPO postobligatòria

15/5/18

El dilluns 7 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes de postobligatòria a l'INS Pedraforca amb gran assistència de públic.

Promoció de la Formació Dual

15/5/18

El dimarts 8 de maig s'esdevingué l'acte de promoció de la Formació Dual, que s'introduirà el curs 2018-2019 al CFGM de Perruqueria i Imatge Personal, amb presència de l'Alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat.

Comiat

15/5/18

El dimecres 9 de maig ens començàrem a acomiadar dels nostres alumnes de segon de batxillerat. Sempre els recordarem.

Proves accés

15/5/18

El dimecres 9 de maig es desenvoluparen a l'Institut Pedraforca les Proves d'Accés a Grau Mitjà.

1r premi

15/5/18

El divendres 11 de maig l'Institut Pedraforca guanyà els Fit Games.

En aquesta competició hi poden participar tots els centres educatius de l'Hospitalet de Llobregat.

Felicitats!

Presentació de la Dual per al CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar

15/5/18

El passat dimarts dia 8 de maig va tenir lloc la presentació de la Formació dual en el CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, dins la V Setmana de l'FP. Aquesta s'esdevingué amb un dinar organitzat per l’Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Aquest acte comptà amb la presència de Núria Marín, l'alcaldessa de la ciutat, en Jaume Graells, regidor d'Educació, i d’en Jordi Granel, en representació del Departament d'Ensenyament. Cal destacar també l’assistència del director del nostre centre, en Bernat Juan Mas, i d’Esther Barceló, per la seva important tasca organitzativa de la jornada.

Cal també destacar la important recerca que van realitzar les companyes Isabel García i Maite Vall-llebrera, per fer possible a l’acte la presència de dues representants de la Federació Catalana de Perruqueria i de 17 perruqueries de l'Hospitalet de Llobregat.

També cal esmentar Maite Vall-llebrera i Susana Sánchez, per dedicar unes breus explicacions i van aclarir dubtes per part dels assistents. Aquí teniu unes imatges de la jornada.

Departament d’Imatge Personal

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Masterclass d’esmaltat d’ungles

7/5/18

El passat divendres 4 de maig, l'alumnat de 2n de CFGM, Perruqueria i Cosmètica capil·lar, va rebre una masterclass d'esmaltat semipermanent a càrrec de la firma Thuya.

Va ser una mostra molt enriquidora, ja que el nostre alumnat va aprendre noves tècniques d'esmaltat per així crear nous dissenys.

Equip d’Imatge Personal

Podeu veure més imatges clicant aquí.

JPO Batxillerat i Cicles Formatius

7/5/18

Les dates de les jornades de portes obertes per a l'ensenyament postobligatori a l'Institut Pedraforca seran les següents:

 • JORNADA DE PORTES OBERTES DE BATXILLERAT
 • DILLUNS 7 DE MAIG A LES 17:00 HORES
 • Lloc: Biblioteca.

 • JORNADA DE PORTES OBERTES DE CICLES FORMATIUS
 • DILLUNS 7 DE MAIG A LES 17:30 HORES
 • Lloc: Saló d'Actes i dependències dels diferents cicles formatius.

Programa Erasmus +

7/5/18

El passat dimecres 23 d'abril es van incorporar la Carme, la Julexy, la Katty i la Maryuri, de 2n curs del cicle de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, a Urbasba, el saló de bellesa i SPA on realitzaran les seves FCT amb el programa Erasmus+.

Podeu seguir les seves aventures al següent compte d'Instagram: @erasmuscardiff18

Bona estada!!!

Podeu ampliar la imatge clicant aquí.

Portades i punts de llibre

3/5/18

Podeu veure els dibuixos i els noms dels guanyadors i guanyadores de la portada de la revista, així com dels punts de llibre de Sant Jordi.

Premis "Punts de Llibre":

 • Jennifer Solano (1r d'ESO)
 • Edwin Vargas (2n d'ESO)
 • Mónica Bachmann (4t d'ESO)

Premis "Portada de la revista":

 • 1r Premi: Aditi Vyas (3r d'ESO)
 • 2n Premi: Ritin Ritin (3r d'ESO) i Thais Marsà (4t d'ESO)
 • 3r Premi: Hanna Azzaoui (2n d'ESO) i Yong Ying Xia (4t d'ESO)

Podeu ampliar aquestes imatges clicant aquí.

Joc de pistes artisticoliterari i recital de poesia de Joana Raspall

3/5/18

Part de l’alumnat de 2n d’ESO, en la festa de celebració de la diada de Sant Jordi d’enguany, ha recitat un recull de poemes de Joana Raspall, poeta catalana contemporània, i ha participat en el taller de joc de pistes, on han pogut dur a terme un seguit d’activitats artístiques relacionades amb la llegenda de Sant Jordi (dibuixar el drac, Sant Jordi i la princesa), amb la literatura (recitar poemes, crear versos, imaginar metàfores i comparacions literàries), fer teatre (fer d’actor/actriu que declara el seu amor a la seva estimada/al seu estimat), disfressar-se, etc.

Notícia completa
Show/Hide

Sant Jordi

25/4/18

El 23 d'abril de 2018, com cada any, es publicà la revista de l'INS Pedraforca.

Durant tot el dia celebràrem la Diada de Sant Jordi, reconeixent el talent del nostre alumnat. Per fer-ho, lliuràrem els premis literaris i artístics.

També repartírem diplomes de reconeixement a la participació de l'alumnat centre en projectes de centre o de col·laboració amb l'Ajuntament de l'Hospitalet i la Universitat de Barcelona.

Podeu llegir la revista en línia clicant aquí.

Podeu descarregar-vos la revista en format PDF clicant aquí.

Totes les edicions es poden veure clicant aquí.

Certamen Oratoga

26/4/18

L'Institut Pedraforca participà en el Certamen Oratoga, que tingué lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Fou tot un èxit rotund. Hi participaren alumnes de l'Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

L'Institut Pedraforca hi contribuí presentant tres oradores.

A més, l'Institut Pedraforca cedí les seves instal·lacions per tal que s'hi portessin a terme totes les activitats preparatòries del certamen.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Excursió a les Fonts del Llobregat

25/4/18

El dia 9 d’abril, els tres grups de 3r d’ESO vam anar d’excursió a les fonts del Llobregat. En la sortida, organitzada pel Departament de Socials, vam visitar indrets que havíem estudiat en el crèdit de síntesi.

Notícia completa
Show/Hide

Taller de teatre “Sentir, pensar i interpretar”

20/4/18

Aquesta primavera, l’alumnat del Pedraforca ha tingut la sort de poder participar en un taller de teatre.

Notícia completa
Show/Hide

Jornada informativa de Dual

16/4/18

El passat 9 d’abril va tenir lloc a l’institut Pedraforca, una jornada informativa per a empresaris del sector de la perruqueria. Va ser presentada per Bernat Juan Mas, director del centre, i conduïda per la coordinadora de la formació dual, Susanna Sánchez.

Van assistir-hi professionals del sector de la perruqueria de l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, alguns dels quals participen en la formació pràctica (FCT) amb alumnes del nostre centre.

Trobareu més informació al díptic adjunt.

Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

GEP Activities with hairdressing students

16/4/18

As future hairdressers it is very important to understand how beauty works. Through human history, beauty canons have changed all around the world. With GEP activities like this one we learn about it in English and we are able to understand different types of people. Thanks to the English language we get to know them and this is the best way to get to know yourself!

Cheers!

Click here if you want to see more.

Sortida a Marvi

16/4/18

Els alumnes de 2n de Perruqueria van visitar, el passat 3 d’abril, les instal·lacions del centre de perruques i extensions Marvi de Barcelona. Van gaudir molt de la formació que se'ls va impartir relacionada amb els tipus i la confecció de perruques i extensions. Va ser una molt bona sortida formativa, on part de l’alumnat va poder practicar.

Imatge Personal

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Sortida al Museu d’Història de Catalunya

16/4/18

El dimarts 10 d'abril de 2018, els grups de 2n de batxillerat A i B hem assistit a l'activitat del Consell dels Savis del Museu d'Història de Catalunya. Durant dues hores hem conversat amb tres persones grans que ens han explicat el seu testimoniatge i vivències de la guerra civil i el franquisme. Després, hem visitat la sala del segle XX del museu.

Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

Projecte Euroscola 2018

11/4/18

Podeu veure a continuació el vídeo de la participació de l'INS Pedraforca en el projecte "Euroscola 2018" i també el vídeo del making of.

Dietes terapèutiques (CAI)

10/4/18

El passat mes de febrer l’alumnat del CFGM de Cures auxiliars d'infermeria va realitzar una activitat d'identificació de dietes terapèutiques hospitalàries a la cuina-laboratori de l'institut.

Va ser una activitat molt profitosa i engrescadora per als alumnes ja que van aprendre quins aliments estan aconsellats i desaconsellats per a cada tipus de dieta recomanada segons la patologia de cada pacient. A partir d'ara sabran identificar de quina dieta es tracta i detectar possibles errades.

Les professores del crèdit 4 de CAI volem agrair la col•laboració i bona actitud de l’alumnat participant que va portar els menús cuinats de casa. Estava tot boníssim! Bon profit!

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Cròniques esportives

10/4/18

Podeu descarregar a continuació darreres cròniques esportives.

CRÓNICA VOLEY.pdf

GOLAZOS DEL PEDRAFORCA (FÚTBOL).pdf

Sortida a IDIBAPS

21/3/18

El passat dimecres 28 de febrer, l’alumnat de 2n de Laboratori Clínic i Biomèdic va fer una visita al centre d’investigació IDIBAPS.

Podeu llegir la crònica de la visita clicant aquí.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Art en Femení 2018

21/3/18

Enguany, l’alumnat de 4t d´ESO de Visual i Plàstica ha realitzat una obra per a l´exposició col·lectiva "Art en Femeni 2018", que es fa a la Sala Barrades de l´Hospitalet de Llobregat fins el 8 d´abril.

 • Titol: "L´eixugaparabrises. En record de les dones inventores"
 • Tècnica: Collage sobre plàstic
 • Mesures: 100 x 70 cm

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Proves d'accés

20/3/18

En aquest enllaç podeu consultar la informació.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/gm-fp/.

Jornada Portes Obertes per a l'ESO

20/3/18

L'horabaixa i vespre del passat dimecres dia 14 de març es dugué a terme la Jornada de Portes Obertes per a l'ESO de l'Institut Pedraforca, amb una assistència notablement superior a les més optimistes previsions, doblant l'assistència d'edicions anteriors.

La biblioteca s'omplí i el recorregut s'allargà per sobre l'horari previst debut a la munió de gent que estibà passadissos, aules i menjador.

Estada de l’alumnat del Cardiff and Vale College

12/3/18

Les alumnes Svetlana, Cameron i Lidia, del Cardiff and Vale College, amb dues de les seves professores, la Kim i la Laura, han estat durant dues setmanes fent una estada en la modalitat d’estudis del programa Erasmus+, al CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar del nostre institut.

Notícia completa
Show/Hide

Dia Internacional de les Dones

8 de març de 2018

Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

També podreu veure fotografies de l'exposició al vestíbul del nostre centre "Fes sentir la teva veu".

Podeu descarregar el document PDF Fes sentir la teva veu.pdf

Vaga

6/3/18

El dia 8 de març de 2018 hi ha convocada una vaga general, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

Per aquest motiu, us informem que, tot i que el centre estarà obert seguint els serveis mínims decretats, pot haver-hi alteracions significatives en les activitats lectives previstes en funció del seguiment de la vaga.

I Sessió Formativa per a Famílies

6/3/18

El passat dijous dia 1 de març s'esdevingué a la biblioteca del centre la I Sessió Formativa per a Famílies, amb el suport de l'AMPA.

En aquesta ocasió es convocà només a les famílies de primer d'ESO, per tal de tractar de l'educació dels fills i filles en el món d'internet. Es varen tractar els diferents perills amb els quals es poden haver d'enfrontar els menors a la xarxa. A més, es varen oferir consells per tal que les famílies puguin abordar aquests temes i sàpiguen resoldre'ls mitjançant el diàleg i l'establiment d'unes pautes de conducta clares.

Presentació de llibre

1/3/18

El passat dimecres dia 21 de febrer al Tecla Sala, va tenir lloc la presentació del llibre "Formació Professional. Bones pràctiques a l'Hospitalet de Llobregat", que coordinaren n'Enric Roldán Bermejo i en Pep Vallecillos Melgarejo.

Aquest volum conté tres articles redactats per membres de la comunitat educativa de l'INS Pedraforca.

L'article que tanca el llibre fou redactat per una alumna del CFGS d'Automoció, una especialitat tradicionalment masculina en què la igualtat de gènere també s'obre camí.

Educateca

1/3/18

Ahir a Ca n'Arús seguí l'Educateca. Professorat de l'institut Pedraforca presentà a les persones assistents els cicles de les branques d'Automoció i d'Imatge Personal que oferim al centre:

 • CFGM Perruqueria
 • CFGM Electromecànica de Vehicles
 • CFGS Automoció

Gràcies a les persones assistents.

Jornada InterAmpas

1/3/18

Dilluns dia 26 de febrer se celebrà la primera jornada InterAmpas a l'Institut Pedraforca.

Si no hi vares poder assistir, t'esperem a la Jornada de Portes Obertes per a l'ESO, que tindrà lloc el dimecres dia 14 de març a partir de les 17:45 de la tarda.

Sortida de Ciències Socials a l’Observatori Fabra

26/2/18

El dimarts 20 de febrer d’enguany, l’alumnat de 1r d'ESO ha anat a visitar l'Observatori Fabra, situat a la falda del Tibidabo.

Hem anat a Vallvidrera i, des d'allà, hem fet la passejada panoràmica per Collserola que ens porta a aquest observatori astronòmic, sismològic i meteorològic; un dels més importants d'Europa. L’alumnat de primer d'ESO ha participat en les visites i ha gaudit de les millors vistes panoràmiques del pla de Barcelona.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Sortida al Centre de Recerca Genòmica (CRG)

22/2/18

El passat dimecres 7 de febrer, el grup de primer del CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic vam anar al Centre de Recerca Genètica, que es troba al costat de l’Hospital del Mar. És un dels majors centres d’investigació biomèdica d’Europa amb gent de tot el món treballant. El seu objectiu és millorar la salut estudiant la base genòmica de les malalties.

Podeu llegir la crònica de la sortida clicant aquí.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Crònica de partits

22/2/18

Podeu llegir en aquest document la crònica de 2 partits del Pedraforca.

CRÓNICA PARTIDO 170218.pdf.

Resultats esportius

22/2/18

Podeu descarregar documents on consten les classificacions dels nostres equips.

Educateca i INS Pedraforca

22/2/18

Ahir a Ca n'Arús començà l'Educateca. Dues professores de l'institut Pedraforca presentaren els cicles de la branca sanitària que oferim al centre a les persones assistents:

 • CFGM Cures Auxiliars d'infermeria
 • CFGM Farmàcia i Parafarmàcia
 • CFGS Dietètica
 • CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic
 • CFGS Documentació i Administració Sanitàries

La setmana vinent presentarem la resta de l'oferta de cicles formatius de l'Institut Pedraforca. T'hi esperem.

080 Barcelona Fashion

20/2/18

Els alumnes del CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar hem visitat la 080 Barcelona Fashion de gener de 2018, per tal de gaudir de l’esdeveniment i d’observar alguns conceptes que hem estudiat a classe, dintre del mòduls teòrics.

Notícia completa
Show/Hide

Masterclass de dibuix

19/2/18

A la tornada de les vacances de Nadal, amb les piles carregades: Som-hi! Ens vam estrenar amb una masterclass a càrrec de l’artista Erik Schwitz, llicenciat en Belles Arts i escultor. Va ser el nostre convidat.

Notícia completa
Show/Hide

Sortida al Parc Científic

12/2/18

El passat desembre els estudiants del segon curs del grau de tècnic de laboratori clínic van visitar les instal·lacions del Parc Científic de Barcelona (PCB). El PCB és una parc de recerca que pertany a la Universitat de Barcelona on s’allotgen diferents centres de recerca i fins a 50 empreses de l’àmbit de la biomedicina i la biotecnologia.

Podeu llegir la crònica de la sortida clicant aquí.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Sortida de Geografia

9/2/18

El dimecres 7 de febrer, l’alumnat de 2n de batxillerat del centre han anat al delta del Llobregat. Hem visitat el Centre d'Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat a la Masia de Can Comas, on hem après els valors i algunes tècniques de l'agricultura tradicional.

Durant tot el matí hem gaudit dels paisatges agraris envoltats pels canals, regadores i filloles del sistema de reg del canal de la dreta del Llobregat. També hem estudiat la història dels paisatges a través de la presentació i lectura il•lustrativa de textos de Jaume Codina, duta a terme pels alumnes de Geografia.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Vídeo de la Pau

8/2/18

En el marc de la Diada de la Pau, alumnes del nostre centre han interpretat la peça "No dudaría" - Antonio Flores.

Felicitats a tothom!!

.

Dia de la pau i la no-violència

8/2/18

El dia 30 de gener, amb motiu del Dia de la pau i la no-violència, es va exposar al vestíbul de l´institut una reproducció del Guernica de Picasso, realitzada pels alumnes de 4t d´ESO de l´assignatura optativa de Visual i Plàstica. La reproducció mesura 98 x 200 cm, està pintada amb tèmpera i enganxada sobre un suport de fusta. La frase que vam triar per acompanyar el Guernica va ser: "No n´hi ha prou amb parlar de la pau, s´hi ha de creure i treballar per aconseguir-la!" (Eleanor Roosevelt).

També es va intentar muntar un trencaclosques de 3.000 peces del Guernica i tothom que va voler va posar el seu granet de sorra. El lema va ser: "Una peça per la pau: Entre tots i totes podrem!".

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Formació delegats i delegades

8/2/18

El dia 26 de gener, els delegats i les delegades de 1r, 2n i 3r de l’ESO van assistir a la "Jornada de formació de delegats i delegades" al centre cultural de Santa Eulàlia.

Podeu llegir la crònica d'una alumna clicant aquí.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Cosmobeauty

8/2/18

Enguany, els dies 20, 21 i 22 de gener de 2018 ha tingut lloc un important esdeveniment a la nostra ciutat. La fira Cosmobeauty Barcelona neix de la fusió de dues fires de referència en el món de la imatge personal, Cosmobelleza i STS. Beauty Barcelona ha tingut lloc a l’espai Fira Barcelona a Gran Via.

L’alumnat de primer i segon del CFGM de Perruqueria i Cosmètica capil·lar, acompanyats per professores d’imatge personal, van assistir a l’esmentada fira. Van poder veure un munt de novetats dins del sector de la imatge personal, decoració d’ungles, novetats en perruqueria: colors, diferents estils de tallada, recollits i cosmètics que cada cop tenen més cura del medi ambient.

Us deixem unes imatges de la jornada, així com un recull de les novetats en el món de la imatge personal.

Equip Imatge Personal

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Cicerone i Mostra d'entitats

2/2/18

El divendres 2 de febrer l'alumnat Cicerone ha participat en el recorregut "Mostra d'entitats" del barri de Florida.

Han visitat l'espai Ana Díaz Rico, l'Oficina Jove d'Emancipació, Torre Barrina i l'Esplai Florida.

D'aquí 10 dies hauran de fer de "cicerone" i mostrar aquestes entitats a companys/es de 1ESO.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Sortida a l'Hospital del mar

1/2/18

El dia 14 de desembre el grup de primer de Laboratori vam anar a la zona d’esterilització de l’Hospital del Mar.

Notícia completa
Show/Hide

Dia de la Pau

24/1/18

El proper dia 30 de gener celebrarem el Dia de la Pau al nostre institut. Podeu veure un vídeo de presentació d'aquesta jornada.

Jornada tècnica de barberia

9/1/18

El passat 13 de novembre de 2017 va tenir lloc, al nostre centre, l’institut Pedraforca, una jornada tècnica de barberia, gràcies a professorat, alumnat i col•laboradors. Aquesta jornada anava destinada al nostre alumnat de CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil•lar, en especial als cursos de primer i segon; per a ells va ser una jornada molt enriquidora.

Notícia completa
Show/Hide

La Marató

7/1/18

Ja és habitual que el nostre institut se sumi a la campanya de divulgació de La Marató de TV3.

El passat divendres 15 de desembre es van fer a l’institut les conferències educatives sobre el tema d’enguany: les malalties infeccioses. Un dels objectius finals és el de sensibilitzar als nostres alumnes sobre aquestes malalties. Apropant-los a la realitat mèdica i personal dels propis malalts.

Els alumnes destinataris d’aquesta activitat valoren positivament que es dugui a terme.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.