ERASMUS +

Què és Erasmus +?

Erasmus+ és el programa de la UE, amb una duració prevista fins a 2020, i pendent de renovació,  que ofereix oportunitats de mobilitat en diferents àmbits: educatiu, formació, joventut i esport a Europa.

El nostre centre participa d’aquest programa des del curs acadèmic 2015, any en què ens van concedir la carta ECHE per primera vegada; el curs 2020/21 ens l’han renovat fins l’any 2027, així que el nostre compromís amb el projecte Erasmus+ continua endavant.

Realitzem mobilitats en la modalitat de  pràctiques en empresa (FCT) del nostre alumnat de cicles tant de Grau mitjà com de Grau superior, i també de  professorat. A més , acollim a alumnat i professorat d’altres centres europeus.

PROJECTES MOBILITAT ERASMUS +

CONVOCATÒRIA

LLISTAT D’ADMESOS

ENTREVISTES DE SELECCIÓ

LLISTAT PROVISIONAL

LLISTAT DEFINITIU  

EXPERIÈNCIES

Veure les experiències

CONVOCATÒRIA

LLISTAT D’ADMESOS

ENTREVISTES DE SELECCIÓ

LLISTAT PROVISIONAL

LLISTAT DEFINITIU  

EXPERIÈNCIES

Veure les experiències

NOTÍCIES ERASMUS +

Erasmus+

L’alumnat del CFGM de Perruqueria ens envia aquesta foto des de Joensuu, on sembla que estan més fresquets que aquí. Gràcies i esperem que aprofiteu els darrers dies de la vostra estada Erasmus+. Veniu amb una mica de frescor!

Llegir més »

Placa Erasmus+

El passat divendres 10 de juny  vàrem descobrir la placa que acredita l’institut Pedraforca com centre Erasmus fins el 31 de desembre de l’any 2027.

Llegir més »

Erasmus+

L’alumne del CFGM Electromecànica de Vehicles s’acomiada del que ha estat el seu tutor de pràctiques Erasmus+. Ens consta que la seva estada a Joensuu (Finlàndia) ha estat una gran experiència, tant personal com professional. Moltes gràcies “Huoltopalvelut Juutilainen Oy” per acollir al nostre alumnat. Fins la

Llegir més »

EXPERIÈNCIES

Mobilitats Grau Mitjà: CAI / Perruqueria / Electromecànica

Mobilitats Grau Superior: Automoció / Dietètica

Mobilitats Grau Superior: Automoció / Dietètica

Curs preparatori mobilitat: en aquest curs es reforça la llengua anglesa i es fa una aproximació a temes socials i culturals del país d’acollida.

contacte

Share on facebook
Share on twitter

Més internacional : eTwining

eTwining és una plataforma que dota els centres educatius europeus participants d’eines per aprendre, comunicar-se, col·laborar i desenvolupar projectes, formant part de la major comunitat educativa digital d’Europa. Fomenta la col·laboració escolar utilitzant les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació), per tal de desenvolupar projectes comuns. En els projectes eTwining es fomenta la participació en equip, on els participants tenen u  paper actiu, interactuant, investigant, prenent decisions, respectant-se i aprenent habilitats del segle XXI.

Des del 2014, eTwining forma part de l’Erasmus+, programa europeu per a l’educació, formació, joventut i esport.

En el projecte del curs 2019/20, un grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Cures auxiliars d’infermeria ha realitzat un treball en grup sobre la violència de gènere als seus països d’origen: Perú, Colòmbia, Honduras, Espanya, República Dominicana, Filipines, Marroc, Bolívia, Brasil, Equador. Han estat treballant sobre la realitat d’aquests països en els diferents tipus de violència de gènere, i han presentat les seves conclusions a la resta de companys del grup. Al final de l’exposició han compartit les seves reflexions i opinions personals sobre la situació als seus països, a les seves famílies, de les seves amistats, de les seves compatriotes, i en elles mateixes.

També han compartit la seva tasca amb les alumnes del Lycée Professionnel La Salésienne de Saint Étienne (France), ja que aquestes alumnes feien el mateix treball referent a la situació de la violència de gènere a França, amb l’objectiu de poder conèixer les diferents realitats de la violència de gènere,  i de sensibilitzar-se en les injustícies i mancances respecte els drets de les dones, així com de les possibles accions a fer.

El projecte s’hauria d’haver acabat amb la visita de les alumnes franceses a l’Institut Pedraforca, per tal de compartit una sèrie d’activitats a l’aula i sortides a exposicions relacionades amb la salut, el mes d’abril de 2020,  però a causa de l a situació d’alerta sanitària, s’ha suspès la visita.

Carrer Enginyer Moncunill, 2, 08905

L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

93 449 47 14

inspedraforca.secretaria@gmail.com