ERASMUS +

Què és Erasmus +?

Erasmus+ és el programa de la UE, amb una duració prevista fins a 2020, i pendent de renovació,  que ofereix oportunitats de mobilitat en diferents àmbits: educatiu, formació, joventut i esport a Europa.

El nostre centre participa d’aquest programa des del curs acadèmic 2015, any en què ens van concedir la carta ECHE per primera vegada; el curs 2020/21 ens l’han renovat fins l’any 2027, així que el nostre compromís amb el projecte Erasmus+ continua endavant.

Realitzem mobilitats en la modalitat de  pràctiques en empresa (FCT) del nostre alumnat de cicles tant de Grau mitjà com de Grau superior, i també de  professorat. A més , acollim a alumnat i professorat d’altres centres europeus.

PROJECTES MOBILITAT ERASMUS + cONVOCATÒRIES ANTERIORS

CONVOCATÒRIA

LLISTAT D’ADMESOS

ENTREVISTES DE SELECCIÓ

LLISTAT PROVISIONAL

LLISTAT DEFINITIU  

EXPERIÈNCIES

Veure les experiències

CONVOCATÒRIA

LLISTAT D’ADMESOS

ENTREVISTES DE SELECCIÓ

LLISTAT PROVISIONAL

LLISTAT DEFINITIU  

EXPERIÈNCIES

Veure les experiències

NOTÍCIES ERASMUS +

Convocatòria beques alumnes CFGM

Oberta convocatòria de beques Erasmus+ per l’alumnat dels CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, Estètica i Bellesa, Electromecànica de Vehicles i Cures Auxiliars d’Infermeria. A què espereu? Europe is waiting for you!!!Don’t miss out your chance!!!

Llegir més »

Nou logotip erasmus+

L’Institut estrena logotip per donar difusió a la seva internacionalització. Gràcies pel disseny a l’aluma del CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar que l’ha elaborat. Continua compromesa amb l’Erasmus+, un curs després d’haver realitzat una mobilitat Erasmus+ a Finlàndia.

Llegir més »

EXPERIÈNCIES

Mobilitats Grau Mitjà: CAI / Perruqueria / Electromecànica

Mobilitats Grau Superior: Automoció / Dietètica

Mobilitats Grau Superior: Automoció / Dietètica

Curs preparatori mobilitat: en aquest curs es reforça la llengua anglesa i es fa una aproximació a temes socials i culturals del país d’acollida.

contacte

Share on facebook
Share on twitter

Més internacional : eTwining

eTwining és una plataforma que dota els centres educatius europeus participants d’eines per aprendre, comunicar-se, col·laborar i desenvolupar projectes, formant part de la major comunitat educativa digital d’Europa. Fomenta la col·laboració escolar utilitzant les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació), per tal de desenvolupar projectes comuns. En els projectes eTwining es fomenta la participació en equip, on els participants tenen u  paper actiu, interactuant, investigant, prenent decisions, respectant-se i aprenent habilitats del segle XXI.

Des del 2014, eTwining forma part de l’Erasmus+, programa europeu per a l’educació, formació, joventut i esport.

En el projecte del curs 2019/20, un grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Cures auxiliars d’infermeria ha realitzat un treball en grup sobre la violència de gènere als seus països d’origen: Perú, Colòmbia, Honduras, Espanya, República Dominicana, Filipines, Marroc, Bolívia, Brasil, Equador. Han estat treballant sobre la realitat d’aquests països en els diferents tipus de violència de gènere, i han presentat les seves conclusions a la resta de companys del grup. Al final de l’exposició han compartit les seves reflexions i opinions personals sobre la situació als seus països, a les seves famílies, de les seves amistats, de les seves compatriotes, i en elles mateixes.

També han compartit la seva tasca amb les alumnes del Lycée Professionnel La Salésienne de Saint Étienne (France), ja que aquestes alumnes feien el mateix treball referent a la situació de la violència de gènere a França, amb l’objectiu de poder conèixer les diferents realitats de la violència de gènere,  i de sensibilitzar-se en les injustícies i mancances respecte els drets de les dones, així com de les possibles accions a fer.

El projecte s’hauria d’haver acabat amb la visita de les alumnes franceses a l’Institut Pedraforca, per tal de compartit una sèrie d’activitats a l’aula i sortides a exposicions relacionades amb la salut, el mes d’abril de 2020,  però a causa de l a situació d’alerta sanitària, s’ha suspès la visita.

Carrer Enginyer Moncunill, 2, 08905

L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

93 449 47 14

inspedraforca.secretaria@gmail.com