PRÉSTEC DE LLIBRES

Els llibres de text són una despesa important per a moltes famílies. Per minimitzar aquesta despesa, l’Institut Pedraforca promociona la socialització i la reutilització de llibres de text entre l’alumnat d’ESO del centre, creant un sistema de préstec i ús compartit durant la vida útil del llibre. Aquest sistema està gestionat per l’AMPA.

 

El programa es fonamenta en una idea bàsica, aprofitar els llibres que a final de curs es troben en bon estat per a que el puguin reutilitzar l’alumnat el curs següent, allargant la vida útil del llibres.

 

Per tal que la cadena de reutilització funcioni, cal la implicació de les famílies i l’alumnat, i també del professorat, que ha de garantir la continuïtat dels mateixos llibres durant un temps prudencial, per no trencar la cadena.

 

I no és només una qüestió econòmica, ja que volem fomentar també valors com la responsabilitat, la solidaritat, la capacitat de compartir, el respecte al bé comú i la necessitat d’educar en el consum racional i sostenible i en l’estalvi ecològic.

 

Cada curs incrementem el nombre de llibres disponibles per al préstec; de cara al curs 2020/21, tindrem disponibles llibres per a un 75% de l’alumnat d’ESO.

 

El preu del préstec és de 10 euros per llibre de text, i 5 euros per llibre de lectura.

 

A principi de setembre us informarem del calendari de préstec. Atenent a la situació d’alerta per la pandèmia, el préstec es realitzarà mitjançant curs i ordre alfabètic, i només es podrà accedir al préstec en la data i hora assignada.

Carrer Enginyer Moncunill, 2, 08905

L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

93 449 47 14

inspedraforca.secretaria@gmail.com