Jornada tècnica de barberia

El passat 13 de novembre de 2017 va tenir lloc, al nostre centre, l’institut Pedraforca, una jornada tècnica de barberia, gràcies a professorat, alumnat i col•laboradors. Aquesta jornada anava destinada al nostre alumnat de CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil•lar, en especial als cursos de primer i segon; per a ells va ser una jornada molt enriquidora.

El tècnic convidat, Antoni Acacio, professional del món de la perruqueria i especialitzat en barberia, regenta un saló de barberia on segueix la trajectòria familiar de barbers des de 1947 fins als moments actuals.

La jornada tècnica de barberia va ser molt variada. En detallem seguidament els treballs realitzats.

  • Al nostre primer model, en Pedro, li va arreglar la barba i perfilar amb la navalla, per aconseguir una barbeta més artística, seguit d’una tallada degradada, molt actual.
  • Per una altra banda, el següent model va ser en Xavi, a qui va arranjar la barba. El tècnic en va tallar els laterals per estilitzar-la; la zona del bigoti també la va arranjar per deixar visibles els llavis: Aspecte important per a tots aquells que dueu bigotis!
  • Per finalitzar la jornada, el darrer model va ser el nostre honorable director, en Bernat. En aquest cas es van realitzar dos treballs. Primerament, es van tallar els cabells i, seguidament, l’afaitat amb navalla, on cal destacar que prèviament a l’afaitat, es va fer una bona remullada de sabó, aspecte important per a la realització d’un bon afaitat, adequat al nostre estimat model.

Realment van quedar tots molt guapos, cadascun amb l’estil que els caracteritza.

Va ser una jornada que va anar molt bé per a tot l’alumnat i professorat. És molt important per als nostres alumnes que vegin treballar a altres professional: És una experiència molt profitosa.

L’Antoni, a banda de fer la mostra de barberia on anava explicant pas a pas el que estava duent a terme, així com algunes anècdotes, amb les quals vam riure molt, va destacar-ne aspectes del passat de la barberia i els canvis fins els nostres temps.

Volem donar les gràcies, en especial al nostre director Bernat, així com al Pedro, professor d’Automoció, i al Xavi, professor de CAI. Agraïm la confiança dipositada en nosaltres, i d’aquesta manera poder fer efectiva una mostra tan diversa per als nostres alumnes de primer i segon de CFGM Perruqueria i Cosmètica Capil•lar. També donem les gràcies a l’Antoni per haver vingut a oferir-nos una jornada tècnica magistral: Sense tu no hagués estat possible.

Cal destacar que ha estat una jornada molt enriquidora per als nostres alumnes de primer i segon de Perruqueria. Els ajuda a reforçar el mòdul professional 6 de Perruqueria i Barberia Masculina. Moltes gràcies a tots per fer possible una jornada fantàstica!

Podeu veure més fotografies clicant aquí.