Amnesty

El Pedraforca celebra el Dia Internacional dels Drets Humans amb una acció de denúncia.

Per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans l’Institut Pedraforca ha participat en la campanya de les Xarxa d’Escoles pels Drets Humans que promou Amnesty International. 

El 10 de desembre, dia que s’acomplien 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, un grup d’alumnes de 4rt d’ESO, a les hores dels esbarjos, van instal·lar en el hall de l’Institut una parada informativa i de recollida de signatures de denuncia i suport a quatre casos de persones que han estat i segueixen essent víctimes de la violència governamental. En concret es demanava als governs respectius que preservin els drets d’aquestes persones: Nawal Benaissa (Marroc), Atena Daemi (Iran), Marielle Franco (Brasil), i José Adrián de Mèxic.

Es pot trobar més informació clicant aquí

Els fulls de signatures estaven ja dissenyats per la Xarxa d’Escoles pels Drets Humans d’Amnistia Internacional per a ser signats per a menors d’edat.

La participació va ser tant alta, que els alumnes van proposar de mantenir la recollida de signatures l’endemà, cosa que es va fer. En total es van recollir 839 signatures.

Les setmanes prèvies al Dia Internacional dels Drets Humans tots els alumnes d’ESO havien treballat la Declaració Universal dels Drets Humans, havien conegut l’ONG Amnesty International i, a més, ja havien fet postals de suport pel cas del nen José Adrián, de Mèxic. 

El Departament de Socials, promotor de l’activitat, ha valorat molt positivament la resposta de la comunitat educativa de l’Institut Pedraforca en signar les denuncies i la implicació dels alumnes –sobretot de 4rt d’ESO – per donar a conèixer entre els companys aquestes campanyes. 

Les paraules d’una alumne d’aquest curs resumeixen aquesta activitat “Si no es fan coses, quan nosaltres siguem adults el món seguirà igual d’injust! Per canviar-lo hem d’actuar!”.

Gràcies a tothom que ha participat!