Aquàrium AIS

El dijous 18 de maig l’AIS del Pedraforca vam fer la sortida a l’Aquàrium de Barcelona.
Quan vam arribar semblava que els peixos no fossin reals, que eren pantalles gegants, però eren peixeres molt grans amb diferents espècies d’animals amb diferents característiques:

Ens va agradar veure el cavallet de mar que té un cos estrany, que s’alimenta de petites gambes i
criatures que estan en les algues marines.
Vam arribar quan donaven el menjar als pingüins (pingüí de Humboldt), que s’empassaven el peix
sense mastegar.
A l’aquari 3 (amb espècies del Delta de l’Ebre) vam veure l’anguila comú. Aquesta anguila no és elèctrica, però altres espècies tropicals sí que ho són. Aquesta anguila també se l’anomena gimnot, pilaké o poraquê, i és una espècie de la família dels Gimnòtids. Ara mateix es coneixen 3 espècies d’anguiles elèctriques, ja que dues noves espècies van ser descrites per la ciència en un article publicat a Nature.
A l’aquari 17 (amb els peixos més verinosos) vam veure l’escorpí. Existeixen 36 famílies i 65 gèneres (i més de 1600 espècies d’escorpí), i els símptomes si et piques són la inflamació, vòmits, dolor, febre i, en els casos més greus, insuficiència respiratòria.
Ens va quedar pendent de veure el peix més verinós del món, el peix roca.
Els peixos que més ens van agradar van ser els taurons, concretament el tauró toro per les seves dents i el tauró de puntes negres, per les taques a l’aleta dorsal.
Va ser una sortida molt interessant!

Tags: